Κώστας Νικολακόπουλος

Η πολυτέλεια να έχεις τον Φορτούνη αλλαγή: 13 γκολ και 10 ασίστ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Φορτούνη, μία ξεχωριστή…σούμα του, αλλά και τις επιλογές του Μαρτίνς.

· Ο Φορτούνης προχθές στην πρεμιέρα, για τον Ολυμπιακό, του πρωταθλήματος, δεν μας έδειξε κάτι που δεν ξέραμε-το αντίθετο: είναι παίκτης που μπορεί να μπει σαν αλλαγή και να αλλάξει υπέρ της ομάδας του το παιχνίδι.

· Είναι κάτι που το είχαμε διαπιστώσει από την πρώτη του κιόλας σεζόν στον Ολυμπιακό, το…μακρινό 2014-15, τότε που ξεκινούσε συνήθως τα παιχνίδια από τον πάγκο και τέλειωσε την χρονιά με εφτά γκολ και τέσσερις ασίστ, προσέξτε, στα παιχνίδια στα οποία είχε μπει αλλαγή!!! Μάλιστα, το ένα γκολ ήταν στον τελικό του Κυπέλλου, το 3-1 με την Ξάνθη και η μία ασίστ ήταν στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 με την πρόκριση στο Κύπελλο στο 90’.

· Από την δεύτερη του σεζόν στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα και η αλήθεια είναι ότι μετά από τέσσερις σεζόν ως απολύτως βασικός κι αναντικατάστατος έχει βρεθεί από πέρσι σε μία διαδικασία να δίνει μάχη για τη θέση του στην ενδεκάδα, αρχικά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του και στη συνέχεια γιατί η ομάδα είχε βρει το σχήμα της, ρόλαρε καλά και δεν ήταν εύκολο για τον προπονητή να την αλλάξει, τουλάχιστον στα πιο σημαντικά παιχνίδια.

· Ακόμη, όμως, και στην τετραετία του ως μάλλον ο βασικότερος παίκτης της ομάδας, ο Φόρτου υπήρξαν φορές που έμεινε στον πάγκο, ήρθε από εκεί κι έκανε τη διαφορά…

2015-16

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 με δύο δικά του γκολ

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1 με δική του ισοφάριση

2016-17

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (Κ) με δική του ασίστ το 1-1 και δικό του το νικητήριο γκολ

2017-18

Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1 με δική του ασίστ στην ισοφάριση

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 με δικό του γκολ την ισοφάριση

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1 με δική του ασίστ την μείωση του σκορ

2018-19

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 με δικές του ασίστ στα δύο γκολ

2019-20

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (Κ) με δική του ασίστ το δεύτερο γκολ

2020-21

Ολυμπιακός-Αστέρας 3-0 με δικό του γκολ το 1-0

· Η σούμα λέει ότι όταν ο Φορτούνης μπαίνει αλλαγή στον Ολυμπιακό έχει 13 γκολ και 10 ασίστ! Μεταξύ άλλων σε δύο παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, τέσσερα σπουδαία παιχνίδια Κυπέλλου και δύο ντέρμπι πρωταθλήματος…Τα νούμερα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτυγχάνονται είναι εντυπωσιακά.

· Αναμφίβολα, είναι πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό να έχει αλλαγή τον Φορτούνη. Αλλά, κακά τα ψέματα, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι είναι πολυτέλεια να έχει σε κάποια παιχνίδια αλλαγή τον Φορτούνη, όταν ο Φορτούνης είναι στα καλά του. Και φαίνεται ότι εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες είναι στα καλά του.

· Βεβαίως, συμβόλαιο με την ενδεκάδα δεν έχει κανένας. Με τη διαφορά ότι ο Φορτούνης, με τα καλά του και με τα κακά του (όλοι έχουν) πράγματι δίνει άλλο χρώμα, άλλη ομορφιά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

· Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του Πέδρο. Αδιαπραγμάτευτο είναι ένα: πάνω απ΄ όλα να κερδίζει ο Ολυμπιακός.

Άσχετο: η Άρσεναλ είναι αήττητη στα 25 τελευταία παιχνίδια που έχει παίξει Σεπτέμβρη μήνα σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία της ήττα ήταν τον Σεπτέμβρη του 2015, το Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x