Κώστας Νικολακόπουλος

Η πρώτη αίσθηση που βγάζει ο Καρμπόβνικ για βασικός στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα των δύο ακραίων μπακ του Ολυμπιακού στη Λαμία και λίγο γενικότερα.

• Δεν είχε βγάλει και μάτια ο Καρμπόβνικ στα δύο-τρία πρώτα ματς που τον είχαμε δει στον Ολυμπιακό, αλλά είχαμε διακρίνει στο παιχνίδι του και τα καλά του σημεία και τις αδυναμίες του. Η αλήθεια είναι ότι και στη Λαμία έγινε το ίδιο, με τη διαφορά ότι οι αδυναμίες ήταν πολύ περισσότερες από τα καλά του σημεία.

• Να ήταν άραγε ότι του νεαρού Πολωνού του έπεσαν «βαριά» τα τρία παιχνίδια μέσα σε οκτώ ημέρες; Δεν είμαι βέβαιος. Γιατί θέμα κούρασης μπορείς να πεις ότι ήταν το πούλημα της μπάλας που έκανε στο 63’ κι έδωσε τη δυνατότητα στον Ρόμανιτς να σουτάρει από αρκετά καλή θέση. Όμως, η αγωνιστική συμπεριφορά του Καρμπόβνικ ήταν κακή από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

• Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα βγήκε μία σέντρα από την άλλη πλευρά κι ο Καρμπόβνικ άφησε εντελώς αμαρκάριστο τον Τάϊρον να πάρει κεφαλιά από εξαιρετική θέση. Και τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού πάλι, που άφησε ανενόχλητο τον Ρόμανιτς να σουτάρει, επίσης άστοχα, από καλή θέση. Το ότι αστόχησαν οι δύο κυνηγοί της Λαμίας, δεν αλλάζει αυτό που είδαμε. Γιατί γενικά δεν πήγαινε πρώτος στην μπάλα στις φάσεις μέσα στην περιοχή, όπως δεν πήγε πρώτος στην μπάλα στη φάση του γκολ της Λαμίας, όπου ο Ρόμανιτς πρόλαβε κι αυτόν και τον Παπασταθόπουλο και γύρισε την μπάλα στον σκόρερ Καραμάνο.

• Ούτε είχε νόημα αυτό που συνέβη στο 78’, με τον Πολωνό διεθνή να έχει την μπάλα στα πόδια του, να την χάνει και τελικά να δίνει και φάουλ στη Λαμία, στην εκτέλεση του οποίου ο Βύντρα έχασε την σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-2 (παρεμπιπτόντως, είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να απειλείται δύο φορές από τον 40χρονο Βύντρα, που έπαιξε δεξί μπακ, και να του βάζει γκολ και έχει και δοκάρι ο Καραμάνος, με μέσο όροι δύο γκολ στα τρία προηγούμενα χρόνια του στη Λαμία;…).

• Δεν είναι ότι δεν το πάλεψε ο Καρμπόβνικ. Έδωσε μάχες, μία φορά πλαγιοκοπήθηκε από τον αντίπαλο εξτρέμ, μία άλλη φορά τον έκοψε…Μία στιγμή έκοψε ψύχραιμα την μπάλα και κέρδισε και φάουλ…Πέρασε δύο καλές πάσες κι άλλες δύο κακές…Έδιωξε κι έκοψε κάποιες άλλες φορές…Είχε ορισμένες καλές προωθήσεις, με το ίδιο αποτέλεσμα που συνήθως βλέπουμε, να χάνει την μπάλα η, να κόβεται, να μην τελειώνει δηλαδή την επίθεση με μία σωστή πάσα…

• Είναι φανερό ότι ξέρει μπάλα κι είναι γρήγορο παιδί, δείχνει να έχει «κάτι» καλό, αλλά η αίσθηση που μου βγάζει είναι ανετοιμότητας για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή, τουλάχιστον σε επίπεδο να θεωρείται βασικός δεξιός μπακ της ομάδας, όπως τον βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Με ό,τι ερωτηματικό μπορείς να βάλεις σε αυτή τη διαπίστωση, όταν ξέρεις ότι το παιδί είναι μόνο τρεις εβδομάδες στο Ρέντη.

Η πρώτη αίσθηση που βγάζει ο Καρμπόβνικ

• Ο έτερος ακραίος μπακ του Ολυμπιακού στη Λαμία, ο Ρέαμπτσιουκ, έκανε ένα καλύτερο παιχνίδι, σε αρκετά πιο χαμηλό επίπεδο πάντως από αυτό που είχε κάνει την Πέμπτη με την Άντβερπ. Και βέβαια είχε ένα πολύ σημαντικό λάθος που καθαρά εκ τύχης δεν κόστισε ένα γκολ στην ομάδα, στη φάση που εξεζητημένα πήγε με την μπάλα στα πόδια από τα αριστερά προς τον άξονα και την έχασε με τεράστια ευκολία, δίνοντας αντεπίθεση μισό-γκολ στη Λαμία, με τον Καραμάνο τελικά να σημαδεύει το δοκάρι.

• Ο Όλεγκ, πάντως, έχει καταφέρει και έχει βρει μία σταθερότητα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι-και προχθές είχε αρκετές επεμβάσεις και καλές άμυνες, αν και μία ντρίμπλα την έφαγε κι αυτός. Επιθετικά το προσπάθησε, αλλά σαφώς λιγότερο από άλλα παιχνίδια. Κέρδισε μία κάρτα σε μία προσπάθεια του και ένα κόρνερ σε ένα σπριντ που έκανε, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ο ολυμπιακός δημιουργικά-επιθετικά δεν πήρε τίποτα από τα δύο του ακραία μπακ.

• Και δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικά αυστηρός, αλλά εγώ περίμενα πιο ζωηρό τον Ανδρούτσο, έστω σε αυτά τα δέκα λεπτά που έπαιξε στο τέλος αντί του Καρμπόβνικ.

Άσχετο: ο 23χρονος Ρόμανιτς με την συγκλονιστική απόδοση του εναντίον του Ολυμπιακού έβγαλε άκυρους τόσους σκάουτερ τόσων ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν τον πρόσεξαν το καλοκαίρι, με συνέπεια αυτός να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Λαμία. Δεν πειράζει, θα πάνε να πληρώσουν κάποια στιγμή τη Λαμία για να τον πάρουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x