Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σισέ πρέπει να βάζει 10 γκολ τον χρόνο με τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Σισέ, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι και το γκολ του.

• Ωραίο γκολ αυτό του Σισέ χθες στη Λαμία-υπέροχο άλμα και πάνω απ΄ όλα κεφαλιά δυνατή και γωνιακή, όπως έπρεπε να γίνει το τελείωμα της φάσης. Όπως ακριβώς δεν μας συνηθίζει ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού!

• Κατά την γνώμη μου, ο Σισέ πρέπει να βάζει 10 γκολ τη σεζόν στον Ολυμπιακό! Ας είναι στόπερ. Έχει τέτοια σωματικά προσόντα (δύο μέτρα ύψος, αλτικότητα και δύναμη) και ο Ολυμπιακός κερδίζει τόσα κόρνερ και φάουλ, που μίνιμουμ ο Σισέ πρέπει να κάνει 10 γκολ!

• Να σας θυμίσω απλά ότι την Πέμπτη με την Άντβερπ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει με το κεφάλι, από εκτελέσεις φάουλ του Μπουχαλάκη και του Καμαρά, αλλά και στις δύο περιπτώσεις αστόχησε. Και με τον Ατρόμητο την περασμένη Κυριακή είχε άλλες δύο ευκαιρίες, σε στατικές φάσεις, από σέντρες των Εμβιλά και Βαλμπουενά, όμως και τότε είχε αστοχήσει. Προσέξτε: σε μία βδομάδα είχε πέντε τελικές από καλές θέσεις. Κι έβαλε ένα γκολ-νομίζω ότι έπρεπε να είχε κάνει τρία, και δη εύκολα!

• Ο Σισέ είναι δύναμη της φύσης και εν πολλοίς δεν το εκμεταλλεύεται όσο θα έπρεπε. Η δυναμική του θα είχε εκτοξευθεί, αν έβαζε τα γκολ που θα μπορούσε να βάλει. Στόπερ με τα γκολ που κανονικά πρέπει να βάζει ο Σισέ δεν βρίσκεις! Όχι ότι έχει πετύχει και λίγα. Αλλά όταν την πρώτη σου σεζόν στον Ολυμπιακό, ερχόμενος από τη Β Γαλλίας, κάνεις τέσσερα γκολ σε 20 ματς, τη συνέχεια την περιμένεις καλύτερη, κι όχι τρία γκολ τη δεύτερη σεζόν, άλλα τρία την τρίτη σεζόν και ένα την τέταρτη σεζόν, πέρυσι, πριν φύγει δανεικός για τη Σεντ Ετιέν το Γενάρη. Να ξέρετε δε ότι και στο γαλλικό πρωτάθλημα, είχε ένα σωρό τελικές από κεφαλιές σε στατικές φάσεις, αλλά δεν είχε μπορέσει να σκοράρει, παρότι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις είχε πλησιάσει πολύ κοντά.

Ο Σισέ πρέπει να βάζει 10 γκολ τον χρόνο με τον Ολυμπιακό!

• Κι επειδή μπορεί να φανώ υπερβολικός με το να υποστηρίζω ότι ο Σισέ μπορεί να κάνει δέκα γκολ: να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Σενεγαλέζος το «έχει», τη μυρίζεται τη φάση για στόπερ και έχει σκοράρει, να θυμίσω, επανειλημμένως και με σουτ, όπως τις προάλλες με την Σλόβαν, ενώ είχε κι άλλες καλές τελικές φέτος με τα πόδια. Και τα 12 γκολ που έχει βάλει σε 101 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό δεν είναι λίγα για κεντρικό αμυντικό. Αλλά είμαι βέβαιος ότι όταν μιλάμε για ένα Σισέ που θα παίζει βασικός στην ομάδα, ο λογαριασμός μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλος! Απλά χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση και να το δουλέψει περισσότερο στην προπόνηση, να μην στηρίζεται δηλαδή μόνο στο ένστικτο και τις φυσικές δυνάμεις του. Να θυμηθούμε δε ότι ο Σισέ, που έχει σκοράρει ήδη και με την Εθνική του σε μόλις τέσσερις διεθνείς συμμετοχές, έχει βάλει με τη φανέλα του Ολυμπιακού τρία γκολ στην Ευρώπη και δη τα δύο στις προκρίσεις με τη Μίλαν (3-1) και την Άρσεναλ (2-1), αλλά και σε ντέρμπι (1-1 με τον Παναθηναϊκό, στις καθυστερήσεις).

• Αυτό που γενικά έχει ανάγκη ο Σισέ είναι να βρει καλύτερη και μεγαλύτερη σταθερότητα. Χθες μόνο κακός δεν ήταν, είχε καμία ντουζίνα επεμβάσεις πάλι, αλλά οι πάσες του δεν ήταν αυτή τη φορά καλές, ενώ σε κάποιες φάσεις της Λαμίας τον περίμενα με καλύτερες επιλογές. Κυρίως σε εκείνο το τρίλεπτο από το 6’ έως το 9’, όπου στην πρώτη περίπτωση (άστοχο σουτ Ρόμανιτς) έχασε κεφαλιά από τον Καραμάνο και στη δεύτερη είχε κακή τοποθέτηση κι έχασε την κεφαλιά από τον Τάϊρον, με τον Βατσλίκ να σώζει την εστία του.

• Πλάκα πλάκα, πάντως, μόνο ο Ελ Αραμπί (τρία γκολ) έχει πετύχει πιο πολλά από τα δύο γκολ του Σισέ σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x