Κώστας Νικολακόπουλος

Και τα δύο ατού του Ολυμπιακού υστέρησαν, αλλά έχει ομάδα και το πήρε…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr περί Λιβάγια, Ολιβέϊρα, αλλά και περί Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά.

• Ακούω συνέχεια μετά τον τελικό, ότι τα δύο μεγάλα επιθετικά ατού της ΑΕΚ, ο Λιβάγια κι ο Ολιβέϊρα, υστέρησαν κι έτσι έχασε η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό. Τι λέτε ρε παιδιά; Δηλαδή, τα δύο μεγάλα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί κι ο Βαλμπουενά μήπως…έσκισαν και δεν το είδαμε;

• Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ κι οι δύο χειρότεροι παίκτες του ήταν οι δύο καλύτεροι του στη σεζόν, στο επιθετικό κομμάτι τουλάχιστον.

• Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ δεν είναι μόνο ότι έχασε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε με τον πιο άσχημο δυνατό (!) τρόπο. Έχασε εύκολα μπάλες και δημιούργησε έτσι προβλήματα στην άμυνα, είχε κακό κοντρόλ σε φάση που προσφέρονταν για σουτ κι ευκαιρία για γκολ και ήταν αίσχος η επιλογή του στο 87’, με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, να επιχειρήσει εντελώς εγωϊστικά να κάνει ο ίδιος το γκολ, παρά να δώσει στον αμαρκάριστο αριστερά του Καμαρά. Για να καταλήξει να κάνει ένα πλασέ στην αγκαλιά του Τσιντώντα.

Εγώ δεν τον ψέγω τον Αραμπί που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο-μόνος του την δημιούργησε, μόνος του την έχασε. Απορώ βέβαια πώς δεν είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ ότι είχε ξαπλώσει στο έδαφος κι ότι του είχε αφήσει όλη την αριστερή γωνία ανοιχτή και πήγε ο φορ του Ολυμπιακού να την στείλει τόσο δίπλα στο δοκάρι. Το να μην έχει ρέντα ένας φορ είναι μέσα στο πρόγραμμα-η κεφαλιά (ελάχιστα άουτ) που είχε στην αρχή του ματς ήταν πολύ επικίνδυνη κι ο Τσιντώντας την κοιτούσε σαν άγαλμα. Αλλά το να κυνηγάει-εκβιάζει το γκολ εις βάρος της ομάδας είναι μη αποδεκτό.

Ο Αραμπί, που έχει θέματα με το οφσάϊντ και δεν τα διορθώνει, ακόμη και στο γκολ του Ραντζέλοβιτς πήγε να στείλει την μπάλα με προβολή στα δίκτυα από αντικανονική θέση, κι ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός που δεν την βρήκε την μπάλα, γιατί θα ακυρώνονταν. Το δε πέναλτι το πήρε από τα χέρια του Βαλμπουενά, που είχε την σχετική εντολή από τον προπονητή. Κατά την γνώμη μου, ο Μαροκινός εξαιτίας της μεγάλης αφλογιστίας του (εφτά σερί ματς χωρίς γκολ) δεν παίζει με καθαρό μυαλό. Π.χ. απορώ και γιατί σταμάτησε κι έκοψε επίθεση του Ολυμπιακού, ενώ ο Ολλανδός διαιτητής είχε αφήσει πλεονέκτημα μετά από ένα φάουλ υπέρ του Καμαρά.

Στα δικά μου τα μάτια, πραγματικά καλή αντίδραση του Αραμπί στον τελικό ήταν μόνο μία πολύ αποφασιστική κεφαλιά του σε ένα φάουλ φαρμάκι του Λιβάγια στο α΄ ημίχρονο, που μπορούσε να βάλει πολύ δύσκολα στον Τζολάκη.

• Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ήταν σε ακόμη πιο κάτω επίπεδα από τον Αραμπί, που τουλάχιστον έβγαζε μία ενέργεια. Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε που άλλαξε μετά από καιρό θέση κι έπαιξε δεκάρι αντί εξτρέμ, αλλά και δεν το νομίζω κιόλας. Ίσα ίσα θα έπρεπε να είναι πιο αποδοτικός, απαλλαγμένος σε μεγάλο βαθμό από τα ανασταλτικά καθήκοντα του παίκτη στα πλάγια.

Ο Γάλλος ήταν υποτονικός. Ήταν ατυχώς η εμφάνιση του αυτή μία συνέχεια της τελευταίας εικόνας του, του αγώνα με τη Γουλβς. Είχε δύο-τρεις καλές ενέργειες σε ωραία ανάπτυξη του Ολυμπιακού, μία καλή εκτέλεση φάουλ και μία επικίνδυνη σέντρα, αλλά φυσικά και δεν αρκούν αυτές από το δεκάρι της ομάδας. Η ΑΕΚ ήλεγχε το κέντρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, γιατί εν πολλοίς έμοιαζε να παίζει με τρεις (Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστισιτς) έναντι δύο (Μπουχαλάκη, Καμαρά), καθώς ο Ματιέ έπαιζε σε εντελώς χαμηλές στροφές. Και λάθη έκανε και κοβόταν εύκολα παρότι το πάλεψε και σε αυτό δεν μπορώ να τον κριτικάρω.

Η διαφορά, όμως, φάνηκε στο τελευταίο 20λεπτο όταν μπήκε ο Καφού στο 75’. Τότε, ο Ολυμπιακός γέμισε πολύ καλύτερα τον άξονα του κι έγινε πολύ πιο απειλητικός, με τον Μαντί πλέον σαν δεκάρι.

• Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι κι ο Ολυμπιακός δεν είχε σε καλή βραδιά τα δύο μεγάλα του επιθετικά ατού, αλλά κέρδισε τον τελικό. Πολύ απλά, γιατί παρουσίασε ένα καλύτερο σύνολο, μία καλύτερη ομάδα. Κι εκεί πρέπει να εστιάσουν στην ΑΕΚ, αν δεν θέλουν βεβαίως να χάσουν το δάσος.

• Παρεμπιπτόντως, έχει πλάκα που έμμεσα κάποιοι προσπαθούν να υπερτονίσουν ότι ο Ολιβέϊρα με τον Ολυμπιακό δεν βάζει γκολ και δεν παίζει καλά, υπονοώντας ίσως ότι αυτό έχει να κάνει επειδή είναι παίκτης του Μέντες, του μάνατζερ που έχει πολλούς ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό! Μόνο που ο Ολιβέϊρα ούτε π.χ. στον ΠΑΟΚ έχει βάλει γκολ, ε; Και δεν τους βγαίνει να το πουν πιο πολύ παρά ψιθυριστά, γιατί αναγκάζονται να σχολιάσουν ότι ο Λιβάγια κι αυτός δεν έχει βάλει γκολ κατά του Ολυμπιακού-μήπως φταίει και γι΄ αυτό ο…μάνατζερ του Κροάτη; Θα μπορούσε ασφαλώς κάποιος να προσέξει ότι ο Λιβάγια και στον ΠΑΟΚ, παίζοντας περισσότερο εναντίον του, ένα γκολ έχει βάλει, εκτός του φετινού πέναλτι.

• Η δε σούμα του τελικού για τους δύο κυνηγούς της ΑΕΚ, λέει ότι ο μεν Λιβάγια απείλησε δύο φορές, τη μία περνώντας έξοχα τον Μπρούνο, με το σουτ του όμως να το κοντράρει ο Σισέ και δεύτερη με ένα καλό σουτ που μπλόκαρε ο Τζολάκης, ενώ δύο δικά του φάουλ από τα αριστερά ήταν πολύ επικίνδυνα. Το πρώτο από αυτά έφερε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς, με τον Ολιβέϊρα, που είναι αλήθεια ότι στη συνέχεια του αγώνα χάθηκε. Με τη διαφορά ότι ο Πορτογάλος είναι ο κλασικός φορ που χρειάζεται να πάρει πάσες για να εκτελέσει-δεν φτιάχνει μόνος του φάσεις. Πάσα λοιπόν δεν πήρε καμία! Κι είχε να αντιμετωπίσει και δύο γρήγορα και δυνατά στόπερ, που σε αυτό το ματς είχαν συγκέντρωση κι απέφυγαν τα λάθη, ώστε να τα αξιοποιήσει ο έμπειρος επιθετικός.

• Τουλάχιστον εγώ έτσι τα είδα.

Άσχετο:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???????????? ???????????????????? (@callmelolita) στις

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x