Κώστας Νικολακόπουλος

Να είναι έτοιμος να φτύσει αίμα για να κερδίσει…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το δικό του πρίσμα το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λάρισα.

•Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από τον ΣΠΟΡ FM σας ενημέρωσα καλά για την επιστροφή του Μιραλάς…

•Τέλος πάντων, το θέμα σήμερα για τον Ολυμπιακό είναι να κερδίσει στη Λάρισα, προκειμένου να μην πέσει από την κορυφή της βαθμολογίας, αφού χθες κέρδισαν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο κι η ΑΕΚ.

•Η δυσκολία της αποστολής φαίνεται και μόνο από το ότι η Λάρισα είναι μία από τις πιο ισχυρές έδρες του πρωταθλήματος. Ποιοι δεν έχουν χάσει ακόμη στο σπίτι τους; Ο ΠΑΟΚ, που έχει όλο νίκες, η ΑΕΛ με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ο Ατρόμητος με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες κι ο ΠΑΣ με δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες.

•Άρα, ο Ολυμπιακός για να περάσει απόψε από τη Λάρισα πρέπει να σπάσει το αήττητο μίας έδρας. Και δη μίας έδρας στην οποία ο Ολυμπιακός έχει πολύ κακή παράδοση. Μοιάζει απίστευτο, αλλά στη Λάρισα ο Ολυμπιακός σε επίπεδο Α΄ Εθνικής, έχει λιγότερες νίκες απ΄ ότι η ΑΕΛ! Η ΑΕΛ τον έχει κερδίσει οκτώ φορές, ενώ οι νίκες του Ολυμπιακού είναι εφτά-τα άλλα 12 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα…

•Κύριο χαρακτηριστικό της Λάρισας; Βγάζει μία ψυχή στο παιχνίδι της. Είναι μία γενναία ομάδα, που δεν τα παρατάει ποτέ, ειδικά μέσα στο σπίτι της: στις καθυστερήσεις κέρδισε την Ξάνθη και τον Λεβαδειακό. Στο 89’ ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ. Στο 86’ νίκησε τον Απόλλωνα.

•Είναι δεδομένο ότι η εξέδρα βοηθάει πολύ τους παίκτες της ΑΕΛ. Και για το πώς θα είναι απόψε η κερκίδα της Λάρισας, αρκεί το εξής: στο τελευταίο της παιχνίδι, με την Ξάνθη για το Κύπελλο, σε όλο το β΄ ημίχρονο, ο κόσμος έβριζε τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά. Οι φωνές ακούγονταν «μέσα» από την μετάδοση της συνδρομητικής τηλεόρασης…

•Αυτό που αγωνιστικά προσπαθεί να κάνει η ΑΕΛ είναι να μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της, να προσπαθεί να ανοίξει το σκορ και μετά παίζει φουλ άμυνα κι αντεπιθέσεις. Ειδάλλως, κοιτάζει να μην φάει γκολ, το πάει το ματς στο 0-0 και στο τέλος ρισκάρει λίγο παραπάνω και με τη βοήθεια της έδρας και με αλλαγή τον φρέσκο Περόνε επιχειρεί να «κτυπήσει», ποντάροντας στο ταλέντο των Ναζλίδη, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς και Κρίζμαν.

•Και να θυμίσω ότι ακριβώς έτσι, με γκολ στις καθυστερήσεις, η Λάρισα πέρσι κέρδισε τον Ολυμπιακό, με ένα γκολ του Γκόλια, που έκτοτε δεν ξανασκόραρε.

•Ενδεικτικό δε της σημασίας που δίνει η ΑΕΛ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι η απόφαση της να μην εκτίσει την ποινή του σε αυτό το ματς ο Αγκάνοβιτς. Πρόκειται για τον παίκτη-καταλύτη της ομάδας δημιουργικά, που συμπλήρωσε κάρτες. Κι η ΑΕΛ επέλεξε να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

•Αν ο Ολυμπιακός θέλει απόψε να περάσει από τη Λάρισα πρέπει να παρουσιάσει μία ομάδα καλά προετοιμασμένη και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Μία ομάδα, που θα ξέρει ότι πρέπει να φτύσει αίμα για να κερδίσει και να είναι έτοιμη να το κάνει!

•Γιατί μπορεί να μην έχει κανένα αντίπαλο θηρίο, αλλά έχει ένα πολύ δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο που θα δώσει το 110%.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x