Κώστας Νικολακόπουλος

Ακόμη κι έτσι, αν ο Μεντιλίμπαρ είχε χθες τον Όρτα, ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε την ΑΕΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εκφράζει στο sport-fm.gr μία άποψη για το χθεσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και την εξηγεί.

• Σε ένα ντέρμπι στο οποίο ο ηττημένος έχει εφτά καθαρές ευκαιρίες για γκολ και τελικά το χάνει με μία καθαρή ευκαιρία του αντίπαλου στο 91ο λεπτό, δεν έχεις να πεις πολλά πράγματα.

• Οι ίδιοι παίκτες που στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τη Μακάμπι, στην Ευρώπη, έβαλαν έξι γκολ (δύο ο Ελ Κααμπί, ένα ο Ποντένσε, ένα ο Φορτούνης, ένα ο Γιόβετιτς κι ένα ο Ελ Αραμπί) στις οκτώ ευκαιρίες τους, χθες δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε ένα στις εφτά ευκαιρίες τους!!! Γίνεται; Όπως είδαμε, γίνεται.

• Ειλικρινά το πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε χθες, ακόμη κι έτσι, εάν δεν είχε την απώλεια της τελευταίας στιγμής με τον Όρτα. Είχα καταγράψει πριν το παιχνίδι πόσο σοβαρό πλήγμα ήταν η απουσία του-και δυστυχώς φάνηκε ακόμη περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Διότι, πολύ απλά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε συνηθίσει να παίζει με τον Όρτα, της πήγαινε αυτός ο σχηματισμός, με τον Πορτογάλο μπροστά από τους Έσε, Τσικίνιο και τους Φορτούνη, Ποντένσε από τα πλάγια, με τον Ελ Κααμπί μπροστά. Τώρα, ο Βάσκος αναγκάστηκε να αλλάξει κάτι που ρόλαρε-κι αυτό δεν είναι ποτέ καλό.

• Κατά πρώτο, άλλαξε θέση ο Φορτούνης-έπαιξε μπροστά από τα δύο κεντρικά χαφ, σε ένα ρόλο που θέλει πολύ δουλειά μπρος και πίσω. Ο αρχηγός πάλεψε πολύ, πήρε πολλά φάουλ (πέντε), ήταν μαχητικός, συμμετείχε σε δύο επιθέσεις που έβγαλαν ευκαιρίες, αλλά εκεί που πάνω απ΄ όλα τον χρειάζεσαι, να βγάλει μία ασίστ η, να κάνει ένα γκολ, ήταν απών. Με μηδέν τελικές και καμία πάσα για φάση. Για να αποδειχθεί ίσως ότι καλά κάνουν οι προπονητές και τον βάζουν στα πλάγια, γιατί από εκεί γίνεται πιο αποδοτικός…

Νικολακόπουλος: Άρθρο για το ματς με την ΑΕΚ

• Κατά δεύτερο, μπήκε στην ενδεκάδα ο Μασούρας, αφενός μεν επηρεασμένος πολύ από το πατατράκ της Εθνικής, αφετέρου δε μην έχοντας τις δυνάμεις που θα έπρεπε μετά από 210 λεπτά παιχνιδιού στα δύο παιχνίδια της Ελλάδας, με ταξίδι στη Γεωργία. Το είδαμε, ότι δεν ήταν κανονικός Μασούρας. Και δεν το λέω μόνο για το γκολ που έχασε, στην πιο εύκολη για γκολ ευκαιρία του αγώνα, μόλις στο 9’. Το λέω γιατί ήταν η μοναδική φάση στην οποία τελικά συμμετείχε σε όλο το 60λεπτο. Μαχητής ήταν και τώρα, αλλά δεν αρκεί να είσαι μαχητής σε ένα ντέρμπι.

• Άλλωστε, είδαμε όλοι τη διαφορά με το που μπήκε ο Ζέλσον-κι ας προέρχονταν από ένα ολόκληρο μήνα απουσίας ο Πορτογάλος, κάτι που αναπόφευκτα δεν τον άφησε να πάει στο 100%. Με το που μπήκε ο Ζέλσον, αμέσως ο Ολυμπιακός απέκτησε επιθετική ισορροπία. Από εκεί που έμοιαζε να παίζει μόνο με τον Ποντένσε από τη μία πλευρά, πλέον άρχιζε να παίζει κι από την άλλη πλευρά.

• Ναι, ο Ζέλσον έχασε κι αυτός σημαντικές ευκαιρίες, κι όχι μία, αλλά τρεις, αφού τα τελειώματα του δεν ήταν καλά-και φοβάμαι ότι γενικά δεν το έχει, αλλά αυτό ας περιμένουμε να το δούμε σε ένα βάθος χρόνου. Όμως, τον ένιωσε διαφορετικά η αντίπαλη άμυνα. Πλαγιοκόπησε, έστω με όχι καλές σέντρες στο τέλος και ήταν μέσα στην καλύτερη συνδυαστική ευκαιρία του Ολυμπιακού, παίζοντας το ένα-δύο με τον Τσικίνιο, στην σπουδαία φάση που έχασε ο άλλος Πορτογάλος.

• Ο Ολυμπιακός όπως έγινε ακόμη πιο απειλητικός, με την είσοδο του Ζέλσον αντί του Μασούρα, έγινε επίσης πιο απειλητικός με την είσοδο και άλλου παίκτη, του Γιόβετιτς στη θέση του Φορτούνη. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά ο Μαυροβούνιος έκανε πολλά καλά πράγματα, είχε το σουτ-φαρμάκι ελάχιστα άουτ μετά την επέμβαση του γκολκίπερ στο σουτ του Τσικίνιο, πέρασε πάσα για ευκαιρία στον Ζέλσον και είχε και το άλλο φοβερό σουτ ελάχιστα άουτ, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ άναυδο. Ειρωνεία: από δική του απώλεια της μπάλας στο μισό γήπεδο της ΑΕΚ, μπήκε το μοναδικό γκολ.

Νικολακόπουλος: Άρθρο για το ματς με την ΑΕΚ

• Ο Μεντιλίμπαρ παρουσίασε στη Φιλαδέλφεια μία εξαιρετική ομάδα, κάνοντας ένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα. Ατυχώς δεν του βγήκε η αλλαγή του Ναβάρο-και δεν είναι η πρώτη φορά που εμπιστεύεται το συμπατριώτη του χωρίς να δικαιωθεί. Ο Ελ Κααμπί δεν ήταν στα καλύτερα του χθες, επιστρέφοντας από το Μαρόκο, αλλά αν μη τι άλλο ήταν μία ενόχληση για την άμυνα της ΑΕΚ. θα μπορούσε να τον αφήσει για 10-15 λεπτά ακόμη και να περάσει για ένα 20λεπτο τον Ελ Αραμπί. Ο Ναβάρο ήταν κινητικός, όμως αυτό δεν αρκεί. Ναι, δεν πήρε πάσες, ωστόσο αυτό συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια και σίγουρα θα υπάρχει ένας λόγος που έχει να κάνει και με το δικό του παιχνίδι…

• Όπως κι αν έχει, με τον Όρτα διαθέσιμο, ο προπονητής θα μπορούσε να διαχειριστεί πολύ καλύτερα το παιχνίδι-πιο σωστά, ακόμη καλύτερα το παιχνίδι. Είδαμε, άλλωστε, και πόσο μέτρησε για την ΑΕΚ ότι είχε όλους τους παίκτες της και τη δυνατότητα να περάσει αλλαγές τους Πόνσε, Ελίασον, Τσούμπερ, Λιούμπισιτς, Μάνταλο. Ο Ολυμπιακός πέμπτη αλλαγή δεν έκανε. Με τον Μασούρα στον πάγκο, για παράδειγμα θα έβγαζε στο τέλος και τον Ποντένσε, που τα είχε δώσει όλα. Τώρα, ποιόν να έβαζε;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x