Κώστας Νικολακόπουλος

H ισορροπία που φέρνει ο Κάρμο στον Ολυμπιακό και το έξτρα μπόνους: πάσα και δη μεγάλης γκάμας!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Κάρμο με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

• Εδώ και χρόνια το ρόστερ του Ολυμπιακού είχε μια ανισορροπία στους κεντρικούς αμυντικούς του-ήταν κάθε σεζόν όλοι δεξιοπόδαροι. Με εξαίρεση μία σεζόν που είχε αποκτηθεί ο υψηλόσωμος Σέρβος Βούκοβιτς, ένας καλός αριστεροπόδαρος, που όμως είχε ρεκόρ γκίνιας, με τρία αυτογκόλ (!) και δεν στέριωσε στο Ρέντη.

• Αυτή την ανισορροπία φρόντισε φέτος πολύ ο Ολυμπιακός να την καλύψει. Αρχικά με την απόκτηση το καλοκαίρι του Φρέιρε από το Μεξικό. Ο 30χρονος Αργεντίνος αριστεροπόδαρος δεν ήταν κάποιος στόπερ υψηλού επιπέδου, αλλά σε γενικές γραμμές τη δουλειά του την έκανε. Μέχρι την 1η Οκτωβρίου, οπότε τραυματίστηκε και δεν ξανάπαιξε, η ομάδα με τον ίδιο στην ενδεκάδα της είχε ως χειρότερα αποτελέσματα το 2-3 από την Φράιμπουργκ και το 1-1 με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια…

• Στη συνέχεια, για τρεις μήνες, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο γνωστό σκηνικό των προηγούμενων ετών, να παίζει με δύο δεξιοπόδαρους στόπερ (Ρέτσος, Ντόη, Πορόζο, Μπιανκόν). Μέχρι που το Γενάρη αποκτήθηκε ο Κάρμο από την Πόρτο. Ένας κλασικός αριστεροπόδαρος σέντερ μπακ, άλλης, καλύτερης, ποιότητας από τον Φρέιρε, κάτι που διαπιστώσαμε σχεδόν αμέσως.

• Όχι, δεν είναι ο…τέλειος στόπερ ο Κάρμο, όμως είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, δυναμικός, ξέρει καλά τη θέση και επιπλέον έχει και καλό αριστερό πόδι για μεταβιβάσεις. Μάλιστα, οι πάσες του Πορτογάλου έχουν μεγάλη γκάμα. Μπορεί να παίξει ανάμεσα στις γραμμές, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι με 40άρες, μπορεί και να παίξει κάθετα με μεγάλες μπαλιές.

Νικολακόπουλος: Αρθρο για τον Κάρμο και τι δίνει στον Ολυμπιακό

• Την χρησιμότητα αυτής ακριβώς της τελευταίας δυνατότητας του την αντιληφθήκαμε σε όλη της την έκταση στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τη Μακάμπι. Διότι, πολύ απλά δύο από τις πάσες ακριβείας του Κάρμο στον Ποντένσε ήταν η απαρχή μεγάλων ευκαιριών και γκολ! Στη μία περίπτωση είχαμε το συνδυασμό Ποντένσε-Ορτέγκα και το γύρισμα του Ορτέγκα στον Ελ Κααμπί, που από θέση γκολ νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ στο α΄ ημίχρονο. Και στην άλλη περίπτωση είχαμε το κερδισμένο φάουλ του Ποντένσε, από το οποίο προέκυψε το πέμπτο γκολ, και πιο κρίσιμο, του Γιόβετιτς.

• Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα μείνει η, όχι ο Κάρμο τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, όμως αν δεν μείνει νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα ψάξει έναν στόπερ τέτοιου τύπου, που να έχει και την σωστή πάσα από πίσω προς την επίθεση. Εκτός κι αν μας εκπλήξει ο επίσης αριστεροπόδαρος Άμπι, που είναι πιο γρήγορος και πολύ αποφασιστικός στα μαρκαρίσματα, νομίζω όμως ότι δεν έχει την καλή μπαλιά που έχει ο Πορτογάλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x