Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν κάποιος στον Ολυμπιακό βάζει πρώτα το εγώ και μετά το καλό της ομάδας...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή την εικόνα του Εμβιλά στην Σλοβακία.

Μία από τις διαφορές στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, σε επίπεδο τακτικής, με τον Κάρλος Κορμπεράν, σε σχέση με τον Πέδρο Μαρτίνς, είναι μία συγκεκριμένη οδηγία που έδωσε ο Ισπανός στα κεντρικά χαφ, όπως την καταγράψαμε στο παιχνίδι με την Σλόβαν την προηγούμενη Πέμπτη.

Οι πιο παρατηρητικοί λοιπόν θα πρόσεξαν ότι ο Κούντε έπαιζε από τα δεξιά κι ο Εμβιλά από τα αριστερά, με εντολές να τραβιούνται και στα άκρα, προκειμένου να βοηθάνε ο μεν Κούντε τον Άβιλα, ο δε Εμβιλά τον Ρέαμπτσιουκ. Κι είναι κάτι που και οι δύο μέσοι του Ολυμπιακού το προσπάθησαν, ιδιαίτερα δε ο Εμβιλά, που έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ανασταλτικά.

Ο Κούντε δεν είναι ότι δεν το πάλεψε-το αντίθετο, είχε δε και ορισμένες καλές κινήσεις σε αυτό το κομμάτι. Όμως, υπήρξαν και δύο στιγμές στις οποίες φάνηκε ότι θέλει μεγάλη βελτίωση ακόμη σε αυτό το κομμάτι. Και αναφέρομαι σε δύο φάσεις στις οποίες τον Καμερουνέζο, όπως λέμε ποδοσφαιρικά, τον πήραν παραμάζωμα οι αντίπαλοι του σε μονομαχίες στο κέντρο.

Παρεμπιπτόντως, για τον Εμβιλά το παιχνίδι στην Σλοβακία πρέπει να ήταν ιδιαίτερο, καθότι για πρώτη φορά φόρεσε το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού, όταν έγινε αλλαγή ο Ελ Αραμπί στο 68’. Πάντως, στην παράταση, κι ενώ είχε ήδη μπει ο Μπουχαλάκης ως αλλαγή, ο Έλληνας διεθνής πήρε αυτός το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Νικολακόπουλος: Για Ολυμπιακό - Πρώτα το εγώ

Για τον Εμβιλά αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι με την εικόνα που έβγαλε και στα δύο παιχνίδια με την Σλόβαν, απέδειξε πόσο τραγική ήταν η επιλογή του Μαρτίνς να τον αφήσει στον πάγκο στο Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα 0-4. Ο Πορτογάλος τεχνικός ενήργησε εγωϊστικά, δεν έβαλε την ομάδα πάνω απ' όλα και επέλεξε να την αφήσει στο παιχνίδι που θα έκρινε εάν ο Ολυμπιακός θα συνέχιζε στο Τσάμπιονς λιγκ, χωρίς έναν εκ των καλύτερων, αν όχι τον καλύτερο, παίκτη του.

Ο Μαρτίνς επειδή είχε βεντέτα με τον Εμβιλά, γιατί είχε έρθει σε ρήξη μαζί του μέσα στο καλοκαίρι, ενήργησε με βάση το εγώ του και δεν έβαλε τον Εμβιλά, αλλά τον Κανέ και τον Μπουχαλάκη στον άξονα. Επειδή, όμως, το ποδόσφαιρο έχει γενικά μία δικαιοσύνη και τιμωρεί, ο Μπουχαλάκης έκανε την γκάφα μόλις στα πρώτα λεπτά και από το φάουλ που προήλθε από την κακή του αντίδραση, άνοιξε το σκορ η Μακάμπι…

Δεν είναι δυνατόν να παίζεις ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι χωρίς να έχεις δύο κυνηγούς σου (Ροντρίγκες, Αμπού Καμαρά) και να αφήνεις έξω και τον Εμβιλά, ένα παίκτη που επί δύο χρόνια σου κρατάει όλη την ομάδα στη μεσαία γραμμή. Και που το μόνο που χρειάζεται είναι μία καλύτερη διαχείριση κι όχι να παίζει Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή στα 32 του…

Η μη χρησιμοποίηση του Εμβιλά από τον Μαρτίνς, ήταν ακόμη μεγαλύτερο λάθος κι από εκείνη την απίστευτη έμπνευση με την αλλαγή στο ημίχρονο, του (αόρατου) Καρβάλιο που πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη, με τον προπονητή να παραδέχεται ουσιαστικά το λάθος του για την επιλογή του Μπούχα αντί του Εμβιλά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x