Κώστας Νικολακόπουλος

Η διαφορά του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι σε ένα παράδειγμα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την υποχρέωση του Ολυμπιακού στα παιχνίδια του με τη Μακάμπι.

•Για να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα…

•Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Μακάμπι Χάιφα είναι μία δυνατή ομάδα, σίγουρα υπολογίσιμος αντίπαλος του Ολυμπιακού στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια σε ένα μήνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει μία βάση ως ομάδα, έχει τον ίδιο προπονητή τρίτη σεζόν τώρα και ξέρουμε όλοι ότι για κάποιο λόγο οι ομάδες μας πάντοτε έχουν προβλήματα όταν αντιμετωπίζουν τις πιο ισχυρές ομάδες του Ισραήλ.

•Αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να κατανοήσουμε κάτι: ο Ολυμπιακός πολύ απλά είναι υποχρεωμένος να την αποκλείσει τη Μακάμπι. Όχι ότι θα είναι εύκολο, αλλά είναι υποχρεωμένος. Διότι, οι δύο σύλλογοι έχουν ανάμεσα τους κάποιες ισχυρές αντιθέσεις.

•Ένα, μικρό, παράδειγμα; Και οι δύο ομάδες είχαν μέσα στις προτεραιότητες τους την απόκτηση δεξιού μπακ.

Η Μακάμπι πήρε τον Σούντγκρεν, ελεύθερο από τον Άρη. Με ένα συμβόλαιο της τάξης των 300 χιλ. Ευρώ ετησίως. Καθόλου κακή μεταγραφή, καθότι ο έμπειρος (31,5 ετών) Σουηδός είναι αξιόπιστος αμυντικός, όπως τον έχουμε δει τρία χρόνια τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μία μεταγραφή που μπορείς να την πεις και έξυπνη.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, κλείνει τον επίσης έμπειρο (30,5 ετών) Βρσάλικο από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Με ένα συμβόλαιο, που χωρίς να έχω πλήρη γνώση δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω ότι θα είναι κάτω από 1,5-2 εκ. Ευρώ ετησίως.

• Άρα, από τη μία έχουμε τη Μακάμπι να παίρνει δεξί μπακ από τον Άρη, μία φορά διεθνή στη Σουηδία, με συμβόλαιο 300 χιλ. Ευρώ και από την άλλη έχουμε τον Ολυμπιακό να παίρνει δεξί μπακ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, 52 φορές διεθνή με την Κροατία, με συμβόλαιο 1,5-2 εκ. Ευρώ.

•Χρειάζονται σχόλια;

Άσχετο: Ο Ολυμπιακό ανανέωσε τη συνεργασία του με τον βασικό χορηγό της φανέλας του, την Stoiximan, παρότι είχε σοβαρές προτάσεις κι από άλλες εταιρίες, στοιχηματικές κι όχι μόνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x