Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η φρεσκάδα από τους «4», ο εγωισμός του σκόρερ και οι «3» με τα χέρια ψηλά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κρατάει μέσα από το sport-fm.gr σημειώσεις για τον Ολυμπιακό από το τελευταίο του παιχνίδι.

Όπως αποδείχθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, στο 5-0 με το Βόλο και στο 0-0 με την ΑΕΚ, κακώς ο Ανιγκό πήγαινε με ένα πολύ περιορισμένο αριθμό παικτών στα τελευταία παιχνίδια. Η παρουσία των Σαμασέκου, Ραμόν, Ντόη, ακόμη και του Τζολάκη έδωσε μία άλλη φρεσκάδα στην ομάδα.

Πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό προχθές στη Φιλαδέλφεια ήταν η αμυντική προσήλωση των «ερυθρόλευκων» στις στημένες φάσεις. Διότι, με 11 κόρνερ, αλλά και κάμποσα φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ γύρω από την περιοχή του Τζολάκη, οι πιθανότητες για δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων ήταν μεγάλες. Ωστόσο, όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού βοήθησαν πολύ σε αυτό το κομμάτι, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η εστία τους. Τόσο οι Χουάνγκ και Μπακαμπού, που ήταν «ελεύθεροι» στο πρώτο δοκάρι, όσο και οι υπόλοιποι, που έπαιζαν μαν του μας, ο Μπα (Ντόη στο β΄) τον Μουκουντί, ο Παπασταθόπουλος τον Βίντα, ο Εμβιλά τον Λιβάι, ο Ρόντινεϊ τον Τσούμπερ, ο Σαμασέκου τον Γιόνσον κι ο Ρέαμπτσιουκ τον Σιμάνσκι.

Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ είχε πολλούς παίκτες υπό την επίδραση ίωσης και την εξτρά κόπωση από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο τρεις ημέρες νωρίτερα, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε με το Βόλο κερδίζοντας 5-0 στο Καραϊσκάκη. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει κουρασμένους, έως εξουθενωμένους τους δύο κεντρικούς του χαφ, τον Εμβιλά και τον Χουάνγκ, κάτι που αποτυπώθηκε και μέσα από την απόδοση τους στο παιχνίδι.

Νικολακόπουλος: Η φρεσκάδα και ο εγωισμός του σκόρερ

Ήταν πάρα πολύ σπουδαίο για τον Ολυμπιακό, πάντα στο αμυντικό κομμάτι, ότι οι ακραίοι του μπακ, Ρόντινεϊ και Ρέαμπτσιουκ, είχαν περίπου οκτώ (!) καθοριστικές επεμβάσεις όταν χρειάστηκε να συγκλίνουν και να γίνουν τρίτοι στόπερ. Άλλη μία τέτοια είχε κι ο Σαμασέκου και άλλες τρεις οι στόπερ Παπασταθόπουλος, Μπα και Ντόη.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έγινε η μόνη άλλη ομάδα εκτός του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, που κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στη Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ. Πάλι με λευκή ισοπαλία, όπως είχαν κάνει κι οι «πράσινοι» τις προάλλες. Με τις δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, να μένουν τελικά στο 0-0…

Επιθετικά ο Ολυμπιακός για άλλη μία φορά κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήταν καλός, υπό την έννοια ότι δεν έβγαλε πολλές φάσεις. Αλλά ενώ στην προηγούμενη επίσκεψη του στη Φιλαδέλφεια ήταν αποτελεσματικός, τώρα δεν συνέβη το ίδιο, σε συνδυασμό με την ακύρωση του γκολ του Μπακαμπού.

Κατά τα άλλα, ισχύει κι ότι ο Μπακαμπού δεν ήταν το ίδιο ομαδικός, καθότι στο 3-1 είχε βγάλει δύο ασίστ σε Μπιέλ και Κανός, τώρα όταν έπρεπε να κάνει την κρίσιμη πάσα επιχείρησε να σκοράρει από τα 30 μέτρα. Δείτε στη φωτογραφία, πόσο μόνος του ήταν αριστερά του ο Χουάνγκ. Είναι προφανές ότι ο Μπακαμπού αρχίζει να παίζει για να βγει πρώτος σκόρερ κι άρα βάζει σε δεύτερη μοίρα την ομάδα.

Νικολακόπουλος: Η φρεσκάδα και ο εγωισμός του σκόρερ

Για τις χαμένες ευκαιρίες των Μπιέλ και Κασάμι δεν μπορεί να υπάρξουν σχόλια. Ούτε για δύο πολύ ωραίες αντεπιθέσεις που χάλασαν επειδή…γλίστρησαν ο Μπιέλ κι ο Χουάνγκ, με τον Κορεάτη να γλιστράει και άλλη φορά, λίγο αργότερα! Παρεμπιπτόντως, δεν μπορώ να κατανοήσω πώς γίνεται οι παίκτες του Ολυμπιακού τόσο στη Φιλαδέλφεια, όσο και στη Λεωφόρο, αλλά και στην Τούμπα συνεχώς να χάνουν την ισορροπία τους και να γλιστράνε!

Σε ποιο σημείο, όμως, πραγματικά τρελάθηκα την Τετάρτη; Ήταν το 21ο λεπτό όταν έχασε μία μάχη ο Μπιέλ κι η μπάλα φάνηκε να βγαίνει πλάγιο άουτ, χωρίς όμως ο διαιτητής να υποδείξει τίποτα. Και βλέπεις τον Μπιέλ, τον Εμβιλά και τον Φορτούνη αντί να συνεχίσουν το παιχνίδι, να σηκώνουν τα χέρια ψηλά ζητώντας το αράουτ!!! Και να αφήνουν τους παίκτες της ΑΕΚ να βγάζουν αντεπίθεση, από την οποία προέκυψαν δύο τελικές, η μία μετά την άλλη. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια αντίδραση;

Τέλος πάντων, τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους παίκτες του Ολυμπιακού για έλλειψη διάθεσης. Ήταν μάχιμοι. Τα έδωσαν. Κι αυτό μετράει σε τούτη τη συγκυρία της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x