Κώστας Νικολακόπουλος

Μπορεί να αποδειχθεί έξυπνη για τον Ολυμπιακό η ιδέα Μίτσελ για Τζολάκη και Πασχαλάκη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την ιδέα του Μίτσελ να αλλάξει γκολκίπερ στον Ολυμπιακό για το δεύτερο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν.

Προσπαθώντας να μπω στο μυαλό του Μίτσελ, «έβλεπα» τον Πασχαλάκη να κάνει ντεμπούτο στη ρεβάνς με την Γκαραμπάγκ, εξ και είχα κάνει τις σχετικές νύξεις στο ραδιόφωνο και σήμερα και χθες.

Και νομίζω ότι μπορεί να αποδειχθεί μία έξυπνη ιδέα από πλευράς του προπονητή του Ολυμπιακού, υπό την έννοια ότι αφενός μεν αρχίζει έτσι κι ενεργοποιεί και ένα δεύτερο τερματοφύλακα και δη τον Πασχαλάκη που έχει να παίξει σχεδόν πέντε μήνες (από το Μάιο και τον τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0 με ένα πέναλτι), αφετέρου δε και δίνει, έτσι, ανταγωνισμό στον Τζολάκη, αλλά και προφυλάσσει τον αυτή την στιγμή βασικό γκολκίπερ της ομάδας από «υπερχρήση», καθώς αν έπαιζε κι αύριο, θα ήταν το τέταρτο παιχνίδι του μέσα σε μόλις 11 ημέρες.

Τον προστατεύει τον Τζολάκη κι από ένα ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα ανάλογο του πρώτου αγώνα (0-3 είχε κερδίσει η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν στο Καραϊσκάκη, όπως ξέρουμε). Από εκεί και πέρα, αν ο Πασχαλάκης αύριο κατεβάσει τα ρολά κι ο Ολυμπιακός πάρει αποτέλεσμα στο Μπακού, δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μίτσελ τη Δευτέρα που ο Ολυμπιακός έχει ντέρμπι με την πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ!

Παρεμπιπτόντως, η εμφάνιση του Τζολάκη την Κυριακή στην Κρήτη στο παιχνίδι εναντίον του ΟΦΗ ήταν καλή. Στο αυτογκόλ του Ντόη αιφνιδιάστηκε, αν και ούτως η, άλλως δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα εκεί που πήγε η μπάλα. Σε γενικές γραμμές ο 20χρονος γκολκίπερ έδειξε ετοιμότητα. Είχε και τη ρέντα του καλού γκολκίπερ στο πρώτο σουτ του αγώνα, εκεί που αστόχησε ο Γκερέρο από καλή θέση, αλλά είχε και την ικανότητα να διώξει την μπάλα σε κόρνερ στο επικίνδυνο σουτ του Ντικό χαμηλά στην αριστερή γωνία του. Ήταν μία πραγματικά δύσκολη επέμβαση.

Νικολακόπουλος: Η ιδέα του Ολυμπιακού με Τζολάκη-Πασχαλάκη

Στη συνέχεια του αγώνα μπλόκαρε με σχετική ευκολία δύο ακόμη σουτ παικτών του ΟΦΗ στο α' ημίχρονο, στο φινάλε του οποίου έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ένα όχι εύκολο απευθείας κτύπημα φάουλ πάλι του Ντικό, με μία θεαματική απόκρουση, περίπου όμοια με μία που είχε κάνει την Πέμπτη με την Γκαραμπάγκ αμέσως μετά το 0-1. Όμως, έχω την αίσθηση ότι ελάχιστα πριν τη φάση του γκολ των γηπεδούχων, εκεί που πιθανότατα του έγινε φάουλ που δεν υπέδειξε ο διαιτητής, ο Τζολάκης καθυστέρησε να βγει για να μαζέψει την μπάλα. Αν έβγαινε πιο γρήγορα και μάζευε την μπάλα, όλα θα είχαν τελειώσει.

Στο β' ημίχρονο ο Τζολάκης δεν είχε δουλειά, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε μονόλογο, διακρίναμε όμως μία εμπιστοσύνη σε μία κίνηση του να…ντριμπλάρει αντίπαλο κυνηγό με ψυχραιμία, και με ικανοποίηση τον είδαμε να διώχνει αρκετά καλά την μπάλα με το αριστερό πόδι, σε ένα κομμάτι δηλαδή που θέλει δουλειά. Αντίθετα, πρέπει να μάθει να μιλάει περισσότερο στους αμυντικούς του, αν κρίνουμε από μία φάση στην οποία ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε χωρίς καμία πίεση την μπάλα σε κόρνερ με κεφαλιά. Η λογική λέει ότι αν του μιλούσε ο γκολκίπερ του, απλά θα άφηνε την μπάλα να βγει άουτ.

Κοινώς, ο Τζολάκης πάει καλά, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά στις μικρές εκείνες «λεπτομέρειες», που όμως εν τέλει κάνουν τη διαφορά.
Κατά τα άλλα, το Σάββατο έχει ντέρμπι στην επικίνδυνη ζώνη ανάμεσα στις δύο από τις τρεις ομάδες που είναι εκεί, τη Γουλβς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Κι όπως ακούγεται στην Αγγλία και στην Πορτογαλία νέος προπονητής της Γουλβς θα είναι ο Πέδρο Μαρτίνς. Με ντεμπούτο μέσα στο σπίτι της Γουλβς κατά της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x