Κώστας Νικολακόπουλος

Μπακαμπού, όπως λέμε Ανσαριφάρντ;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr τις ομοιότητες της φετινής σεζόν του Ολυμπιακού με την αμέσως προηγούμενη κακή του…

• Η φετινή σεζόν του Ολυμπιακού εν τέλει είχε αρκετές ομοιότητες με την αμέσως προηγούμενη χειρότερη του, εκείνη το 2017-18.

• Κατ΄ αρχάς, όπως και τότε (Χάσι, Λεμονής, Όσκαρ Γκαρθία, Κόντης), έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε τέσσερις προπονητές, εκ των οποίων τον τελευταίο ως προσωρινό (Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ, Ανιγκό).

• Στη συνέχεια, πρωταθλήτρια και τότε ήταν η ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακός να τερματίζει 3ος και να περιορίζεται στο εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ…Στο Κύπελλο είχε αποκλειστεί από την ΑΕΚ, όπως αποκλείστηκε και τώρα από την ΑΕΚ…Στην δε Ευρώπη, όπως τώρα ο Ολυμπιακός τερμάτισε τελευταίος στον όμιλό του, στο Γιουρόπα Λιγκ, με δύο ισοπαλίες, έτσι και τότε είχε τερματίσει τελευταίος στον όμιλό του, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, με μία ισοπαλία…

• Ομοιότητα κι ως προς τον πρωταγωνιστή-γκολτζή του. Τώρα είναι ο Μπακαμπού που έβαλε 18 γκολ, τότε ήταν ένας άλλος ξένος σέντερ φορ, ο Ανσαριφάρντ, που είχε βάλει 17 γκολ.



• Μπορούμε δε να θυμηθούμε ότι όπως τώρα ο Μπακαμπού, έτσι και τότε ο Ανσαριφάρντ δεν είχε δηλωθεί στη λίστα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη! Κι έτσι ο Ιρανός διεθνής είχε παίξει μόνο στο πρωτάθλημα και λίγο στο Κύπελλο (με ένα γκολ), όπως τώρα ο Κονγκολέζος έπαιξε μόνο στο πρωτάθλημα και λίγο στο Κύπελλο (χωρίς γκολ). Άρα, και οι δύο τέλειωσαν τις σεζόν με ίδιο τον συνολικό αριθμό γκολ, από 18!

• Το…καρμπόν φτάνει μέχρι στο ότι κι ο Ανσαριφάρντ είχε βάλει από τα 18 γκολ τα τρία με πέναλτι, όπως ακριβώς το ίδιο συνέβη τώρα με τον Μπακαμπού! Να θυμίσω δε ότι τότε ο Ανσαριφάρντ δεν είχε μείνει στον Ολυμπιακό, αφού δεν τον πολυήθελε ο Μαρτίνς και είχε πάρει μεταγραφή για τη…Νότιγχαμ, ενώ μετά από δύο χρόνια υπέγραψε στην ΑΕΚ. Να δούμε, άρα, αν οι ομοιότητες συνεχιστούν και με μία αποχώρηση και του Μπακαμπού!

• Και να δούμε κι αν πάνω απ΄ όλα ο Ολυμπιακός συνέλθει άμεσα τη νέα σεζόν, όπως είχε συμβεί και τότε, την αμέσως επόμενη σεζόν, 2018-19.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x