Κώστας Νικολακόπουλος

Ο ανεβασμένος Μασούρας και οι πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr το τελευταίο στίγμα για τον Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

· Όπως έχω πει από την Πέμπτη, δεν νομίζω ο Μίτσελ να αλλάξει ενδεκάδα απόψε. Την ενδεκάδα αυτή που έβαλε με τον Παναθηναϊκό θεωρεί ως την καλύτερη, με τον Μπα εναλλακτική λύση στα στόπερ και ενδεχομένως τον Γκάρι Ροντρίγκες στο ένα άκρο της επίθεσης-παρεμπιπτόντως, βλέπω να τον βάζει σήμερα προς το τέλος του ματς.

· Ο Μίτσελ ξεκαθάρισε την σκέψη του μετά τη παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και την ήττα στο Καραϊσκάκη. Βρήκε την «καλή» ενδεκάδα του στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-0) και την ίδια αυτήν έβαλε στη Λεωφόρο και την ίδια θα βάλει και σήμερα. Με τον ΠΑΟΚ να σας θυμίσω είχε παίξει με έξω αριστερά τον Αγκιμπού-τι όνειρο είχε δει άραγε τότε!

· Αμέσως μετά από εκείνο το ματς επέλεξε να παραδώσει τα γάντια του βασικού γκολκίπερ στον Πασχαλάκη, να καθιερώσει τον Ντόη στην καρδιά της άμυνας, να δώσει το δεξί άκρο στον Άβιλα (απών λόγω τραυματισμού με τον ΠΑΟΚ) και να μοντάρει επιθετική τριπλέτα Μπιέλ, Μπακαμπού, Μασούρα. Με την ομάδα να τον δικαιώνει, καθώς κέρδισε σε Αγρίνιο, Λιβαδειά και μέσα τη Λαμία (τρία ματς με μηδέν παθητικό) κι έφερε ισοπαλίες (1-1) στη Γερμανία με την Φράιμπουργκ ισοφαριζόμενη στο 93’ από κόρνερ και στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟ ισοφαριζόμενη στο 103’ με ένα πέναλτι-δώρο (των Δανών διαιτητών που έφερε ο Μπένετ). Στο ίδιο αυτό διάστημα των τριών εβδομάδων έχασε από τη Ναντ (με το αποτέλεσμα 0-0 στο 79’) παίζοντας όμως χωρίς κανένα από τους 11 πιο βασικούς του παίκτες.

· Υπό αυτές τις συνθήκες, θα είναι μία λογική επιλογή να παίξει με το ίδιο σχήμα και απόψε ο Μίτσελ, έστω κι αν στη Λιβαδειά ο Άβιλα μπαίνοντας αλλαγή για 17 λεπτά δεν έδειξε στα καλά του μετά τη φάση του πέναλτι στη Λεωφόρο. Κατ΄ επέκταση νομίζω ότι λογική επιλογή είναι ο Μίτσελ να παίξει και με τον ίδιο τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός, δηλαδή με κοντά τις γραμμές του και χωρίς να δίνει πολλούς χώρους, βγάζοντας όμως μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μπροστά και πίσω, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα, σε ένα Καραϊσκάκη που θα είναι φίσκα για πρώτη φορά μετά από πάρα πάρα πολύ καιρό.

Νικολακόπουλος: Ο ανεβασμένος Μασούρας και οι λύσεις

· Είμαι βέβαιος ότι ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του θα είδαν και τις αδυναμίες που είχε ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και θα τις διορθώσει η ομάδα σήμερα. Για παράδειγμα, στις βαθιές πάσες των «πράσινων» προς τον Σπόραρ, ακόμη κι όταν κέρδιζαν τις κεφαλιές ο Παπασταθόπουλος με τον Ντόη, οι γηπεδούχοι κέρδιζαν εύκολα τις αποκρούσεις αυτές, τις λεγόμενες δεύτερες μπάλες και έβγαιναν απειλητικά μπροστά, γιατί σε αυτές τις φάσεις υπήρχε ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στους στόπερ του Ολυμπιακού και στους Χουάνγκ κι Εμβιλά…

· Θεωρητικά είναι καλό που π.χ. ο Ελ Αραμπί έχει βάλει εννιά γκολ στην ΑΕΚ, ο Φορτούνης οκτώ κι ο Μασούρας πέντε, ο δε Εμβιλά εδώ και 15 μήνες έχει βάλει ένα γκολ κι αυτό ήταν επί της ΑΕΚ στο 1-0 τον περασμένο Φεβρουάριο στο Καραϊσκάκη. Όπως και ότι ο Πασχαλάκης ως γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε σε 17 παιχνίδια με την ΑΕΚ 11 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Είναι καλά γιατί συνήθως επηρεάζουν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Πάνω απ΄ όλα δε ότι στα 15 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας ο Ολυμπιακός έχει 11 νίκες κι η ΑΕΚ τέσσερις ισοπαλίες.

Νικολακόπουλος: Ο ανεβασμένος Μασούρας και οι λύσεις

· Κατά τα άλλα, έχω την άποψη ότι πάρα πολλά μπορεί να κριθούν από τους παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο. Όπως π.χ. στη Λεωφόρο μπήκε ο Ελ Αράμπι και έβγαλε την πάσα στον Μπιέλ για το γκολ. Ο Μίτσελ είχε συνηθίσει σε παίκτη «ειδικών αποστολών» τον Βαλμπουενά. Εκείνος μπαίνοντας ως αλλαγή είχε φτιάξει το νικητήριο γκολ του Μπακαμπού στον ΟΦΗ, εκείνος είχε βάλει το δεύτερο γκολ στο Αγρίνιο, εκείνος είχε φτιάξει το δεύτερο γκολ με τον Ατρόμητο. Τώρα, Βαλμπουενά δεν υπάρχει (βαριά θλάση), αλλά υπάρχει Φορτούνης κι ο Μίτσελ νομίζω ότι αυτόν θα ρίξει στη μάχη κάποια στιγμή στο β΄ ημίχρονο.

· Κατά την άποψη μου ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι ο Μασούρας, τον οποίο βλέπω όλο και πιο ζωντανό και φρέσκο και καλό τον τελευταίο καιρό, με τον αστερίσκο βέβαια ότι δεν μπορεί να σπάσει την γκίνια του και να σκοράρει. Αλλά και επικίνδυνος είναι και φτιάχνει φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Νικολακόπουλος: Ο ανεβασμένος Μασούρας και οι λύσεις

· Ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι αν μπορεί στον ίδιο καλό ρυθμό να παίξει τρία παιχνίδια την εβδομάδα: και με τον ΠΑΟ και με τη Λαμία ήταν καλός ο Μασούρας, αλλά θυμάμαι ότι όταν ο Μίτσελ τον έβαλε να παίξει σε μία εβδομάδα με Παναιτωλικό, Φράιμπουργκ και Λαμία, στα δύο πρώτα ματς ήταν μια χαρά, αλλά στο τρίτο ματς ήταν μηδέν από δυνάμεις.

· Νομίζω ότι ήταν λάθος που ο Μίτσελ τον άφησε τον Μασούρα για 76 λεπτά την Τετάρτη στο χωράφι της Λιβαδειάς και δεν πέρασε νωρίτερα τον Μπόουλερ, αν και για να είμαι ειλικρινής ο Άγγλος όσο έπαιξε ήταν σαν να μην έπαιζε και μου έκανε κακή εντύπωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x