Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ντόη βγάζει συνέπεια και ηρεμία στο ξεκίνημα του στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το ξεκίνημα του Ντόη στον Ολυμπιακό και δη σε θέση στόπερ.

• Έχουμε πλέον μία πρώτη εικόνα με τον Ντόη σε θέση στόπερ στον Ολυμπιακό. Ο μικρός έχει παίξει σε ένα ημίχρονο (το α΄ με τον ΟΦΗ) και σε δύο 90λεπτα (στο Μπακού και στο Αγρίνιο).

• Ο Μίτσελ, όπως ίσως παρατηρήσατε, τον έχει βάλει μόνο σε εκτός έδρας παιχνίδια κι όχι, ακόμη, μέσα στο Καραϊσκάκη. Καλά κάνει κατά την γνώμη μου, γιατί στο Καραϊσκάκη η μπάλα καίει δύο φορές για τους παίκτες του Ολυμπιακού αυτή την εποχή, πόσο δε για άπειρα παιδιά.

• Για τον Ντόη κατ΄ αρχάς να επισημάνουμε ότι παίζοντας στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού έχει η ομάδα θετικά αποτελέσματα, δύο διπλά στο πρωτάθλημα και μία ισοπαλία στο Γιουρόπα Λιγκ. Ξεκινάμε από εκεί, γιατί μας αρέσει δεν μας αρέσει πρώτα μετράνε τα αποτελέσματα.

• Πώς είναι ο ίδιος από πλευράς απόδοσης; Συνεπής. Αν μία λέξη μου έρχεται στο μυαλό, αυτή είναι. Το παιδί βγάζει μία συνέπεια στο παιχνίδι του, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για έναν παίκτη προερχόμενο από τον Ολυμπιακό Β, που μόλις άρχισε να παίρνει παιχνίδι στην πρώτη ομάδα και μάλιστα σε μία εποχή που αυτή δεν είναι στα καλύτερα της.

• Στο Αγρίνιο ο Ντόη μου άρεσε γιατί έδειξε ικανότητα στον αέρα (ειδικά στις δύο στιγμές που έδιωξε την μπάλα από την περιοχή με δυναμικές κεφαλιές), γιατί έκοψε τον αντίπαλο κυνηγό βγαίνοντας δύο φορές πολύ πλάγια ως την γραμμή του πλαγίου άουτ, γιατί είχε πιεστικά μαρκαρίσματα, γιατί κάποια στιγμή αμύνθηκε ψηλά και δη με επιτυχία και γιατί σε μία άλλη στιγμή προωθήθηκε και μπροστά.

• Κριτική μπορώ να του κάνω γιατί σε μία μονομαχία στο κέντρο του γηπέδου δεν έβαλε καλά το σώμα του και την έχασε, γιατί επιχείρησε μία πάσα με ρίσκα, γιατί έκανε ένα φάουλ έξω από την περιοχή που ίσως και να μπορούσε να το αποφύγει και γιατί είχε ένα διώξιμο που δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Νικολακόπουλος: Ο Ντόη βγάζει ηρεμία στην άμυνα

• Σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τον Ντόη, ο οποίος βγάζει μία ηρεμία στο παιχνίδι του-θυμάμαι χαρακτηριστικά στο ματς με την Γκαραμπάγκ ένα ωραίο στρώσιμο της μπάλας με το στήθος παρακαλώ. Δεν είναι ένας γρήγορο παιδί, για να είμαστε ρεαλιστές, αλλά έχουμε δει πάρα πολλά βαριά κορμιά να έχουν κάνει καριέρα στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Άλλωστε, τον βλέπουμε να κάνει γρήγορες επεμβάσεις, ενώ προφανώς τον έχει βοηθήσει η συνύπαρξη με τον έμπειρο και ποιοτικό Παπασταθόπουλο.

• Ο Ντόη έχει και ικανότητα στις μακρινές πάσες που ακόμη δεν την έχει δείξει, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, ίσως γιατί θέλει να παίζει ακόμη με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ θα πρέπει να είναι προσεκτικός νομίζω σε κάποιες κοντινές πάσες του, γιατί έχοντας συνηθίσει να παίζει αμυντικός χαφ ξέρει ότι μία κακή πάσα από αυτή τη θέση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον γκολκίπερ του, αλλά όταν η ίδια πάσα γίνει από τον στόπερ τότε μπορεί να σημαίνει γκολ για τον αντίπαλο.

• Παρεμπιπτόντως, δεν θα είναι κακή ιδέα να τον σημαδεύουν περισσότερο οι συμπαίκτες του στις στημένες φάσεις. Εκείνη η όχι για πολύ άστοχη κεφαλιά που είχε στο Μπακού από την εκτέλεση φάουλ του Μπιέλ νομίζω ότι είναι η καλύτερη κεφαλιά που εσχάτως έχουμε δει από στόπερ του Ολυμπιακού! Ο Παπασταθόπουλος κυνηγάει εσχάτως πολύ το γκολ σε τέτοιες φάσεις, τον ψάχνουν ο Χάμες κι άλλοι συμπαίκτες του, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι ο Σωκράτης το έχει το γκολ, υπό την έννοια ότι ενώ έχει καλά άλματα και κερδίζει τις κεφαλιές, δεν έχει κανένα καλό τελείωμα. Οπότε καλό θα ήταν να υπάρχουν κι εναλλακτικές.

• Κατά τα άλλα, παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ο Χασάν με ωραίο γκολ στο 91’ έδωσε την ισοπαλία (2-2) στην Αλάνιασπορ στο 2-2 με τη Γαλατασαράι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x