Κώστας Νικολακόπουλος

Όλοι ήθελαν να γίνουν ήρωες και ο σέντερ φορ Μπακαμπού έκανε μία τελική!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr πώς ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού κατέληξε να έχει ουσιαστικά μία τελική στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

· Ας αφήσουμε πέρα την παράμετρο διαιτησία, αναφορικά με το ντέρμπι του Σαββάτου. Κι ας επικεντρώσουμε αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι, επιχειρώντας να απαντήσουμε γιατί δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός.

· Η έλλειψη αποτελεσματικότητας είναι μία κουβέντα. Αυτό μπορείς να το πεις για παράδειγμα όταν μιλάς για την πρώτη ευκαιρία του Κανός, που με τον γκολκίπερ του ΠΑΟ να έχει πέσει από αριστερά και να του έχει αφήσει όλη τη δεξιά γωνία του ανοικτή, ο κυνηγός του Ολυμπιακού σούταρε άστοχα. Η, για την ευκαιρία του Ρόντινεϊ που μπήκε από θέση μέσα δεξιά και πήγε να περάσει την μπάλα από τη μύτη της βελόνας, να την στείλει δηλαδή στα δίχτυα στην κλειστή γωνία του Μπρινιόλι.

· Η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός καθαρά αγωνιστικά δεν κέρδισε γιατί οι παίκτες του, όλοι, θέλησαν να γίνουν ήρωες. Θέλησε ο καθένας από μόνος του να πάρει τη δόξα του παίκτη που θα κάνει το γκολ και θα δώσει τη νίκη. Αυτό είναι και το παράπονο που μπορώ να εκφράσω για το συγκεκριμένο παιχνίδι προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Θα ήθελα να πιστέψω ότι απλά δεν είχαν καθαρό μυαλό, όμως εδώ λέμε ότι το ίδιο πράγμα έκαναν όλοι, από τον δεξιό μπακ έως τον αριστερό εξτρέμ.

· Θα μπορούσα να βάλω δέκα φωτογραφίες για του λόγου το αληθές, όμως δεν έχει νόημα να σας κουράσω. Και θα σταθώ σε δύο, ίσως τις πιο ενδεικτικές.

· Εδώ είναι ο Κανός.

Νικολακόπουλος: Όλοι ήθελαν να γίνουν ήρωες

· Έχει κλέψει την μπάλα από το Βαγιαννίδη κι έχει τρεις επιλογές. Πρώτη και πιο σωστή να πασάρει στον Μπακαμπού που είναι σε θέση φορ. Δεύτερη και πιο εύκολη να πασάρει στον επίσης αμαρκάριστο Μπιέλ, που μάλιστα του ζητάει την μπάλα-κι είναι και συμπατριώτες, άρα καταλαβαίνει τι του λέει. Τρίτη και πιο μάγκικη να μπει και να σουτάρει καλά. Ε, ο Κανός ακολουθεί μία δική του, τέταρτη επιλογή. Καθυστερεί τόσο πολύ, που ο Βαγιαννίδης τον προλαβαίνει , του κοντράρει το σουτ και η μπάλα φεύγει κόρνερ…

· Εδώ είναι ο Ρόντινεϊ.

Νικολακόπουλος: Όλοι ήθελαν να γίνουν ήρωες

· Έχει κάνει μία εξαιρετική προσωπική ενέργεια κι έχει φτάσει έξω από την περιοχή του Μπρινιόλι. Η προφανής επιλογή είναι να πασάρει στον αμαρκάριστο από αριστερά του μπακαμπού, που ξανά κινείται στη σωστή θέση, του σέντερ φορ. Με μία ακόμη πιο έξυπνη πάσα, θα μπορούσε να βγάλει τον ευρισκόμενο δεξιά του Μπιέλ φάτσα με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Τι κάνει ο Βραζιλιάνος; Σουτάρει χωρίς τύχη με δύο αμυντικούς μπροστά του…

· Εδώ είναι πάλι ο Ρόντινεϊ.

Νικολακόπουλος: Όλοι ήθελαν να γίνουν ήρωες

· Ενώ έχει κινηθεί πολύ όμορφα συγκλίνοντας προς τα μέσα, επιχειρεί να σουτάρει με το αριστερό έχοντας μπροστά του πέντε (!) παίκτες του Παναθηναϊκού, αντί να βγάλει μία πάσα στον Κανός...

· Προσέξτε, τα ίδια έκαναν κι ο Μπιέλ κι ο Μπακαμπού κι ο Κανός πάλι κι ο Μασούρας όταν μπήκε και και και…

· Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ο Μπακαμπού σε 70 λεπτά συμμετοχής είχε ουσιαστικά μόλις μία τελική; Εκείνη στα πρώτα λεπτά που έκλεψε από τον Σάρλια και συνδυάστηκε με το Φορτούνη, σουτάροντας στο δοκάρι. Με τον Ολυμπιακό να έχει 18 τελικές (κι όχι 14 όπως λανθασμένα κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία), ο Μπακαμπού είχε ουσιαστικά αυτή, άντε κι άλλη μία με σουτ εκτός περιοχής, που του το μπλόκαρε ένας αμυνόμενος. Όπως είχε και μία ο Ελ Αράμπι, ο άλλος σέντερ φορ, που έπαιξε από το 70’ και μετά, για 25 λεπτά. Άρα, οι φορ του Ολυμπιακού είχαν μόνο τρεις στις 18!

· Θυμηθείτε λίγο τις φάσεις που έκανε ο Ολυμπιακός και θα δείτε ότι μετά από σχεδόν κάθε τελική υπήρχαν παίκτης η, οι παίκτες που διαμαρτύρονταν γιατί δεν τους έβγαλε πάσα ο συμπαίκτης του και προτίμησε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση. Ιδίως ο Μπακαμπού, που δεν είναι κανένας «δολοφόνος» επιθετικός, αλλά αν μη τι άλλο ξέρει και παίρνει καλές θέσεις στην περιοχή-πάσες δεν παίρνει.

Νικολακόπουλος: Όλοι ήθελαν να γίνουν ήρωες

· Το έχω πει κιόλας ότι ο Μπακαμπού δεν είναι ο ιδανικός για εμένα σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό, αυτός ήταν ο Ελ Αράμπι της πρώτης διετίας, πριν δηλαδή μπει στα 35. Το επιβεβαίωσα αυτό και προχθές, όταν μία φορά του πέρασε μία καλή συρτή σέντρα ο Ρέαμπτσιουκ και δεν μπόρεσε να βγει πρώτος στην μπάλα για να κάνει προβολή για τα δίκτυα, αφού τον πρόλαβε ο Σένκεφελντ. Κι όταν ο Μπιέλ του πέρασε μία ωραία πάσα, πήγε ο Μπακαμπού να περάσει τον αντίπαλο στόπερ στην περιοχή και κόπηκε εύκολα.

· Αυτά όμως δεν αναιρούν την πραγματικότητα, ότι δεν είναι δυνατόν σε ένα ντέρμπι με τέτοια κυριαρχία από πλευράς Ολυμπιακού να κάνει ο βασικός σέντερ φορ του μία ουσιαστικά τελική, γιατί οι συμπαίκτες του θέλουν να πάρουν τη δόξα του χρυσού σκόρερ. Και δη στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός, καθαρά πίσω κι από ΑΕΚ κι από Παναθηναϊκό, αυτό είναι εγκληματικό εις βάρος της ομάδας. Και εν τέλει εξελίσσεται σε μπούμερανγκ εναντίον και των ίδιων των παικτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x