Κώστας Νικολακόπουλος

Απολύτως ορθή η ποινή στον Ολυμπιακό, και αδύνατη οποιαδήποτε άλλη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί η τιμωρία που δέχθηκε ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν με πρόστιμο κι όχι με τιμωρία έδρας

• Απολύτως καμία έκπληξη από την τιμωρία του Ολυμπιακού με χρηματικό πρόστιμο από την πειθαρχική επιτροπή για το κατηγορητήριο του εντός έδρας αγώνα του με την ΑΕΚ. Ήταν πολύ απλά αδύνατο βάσει των κανονισμών να επιβληθεί άλλη ποινή πλην προστίμου.

• Εξ ου και δεν υπήρχε καμία ανησυχία στον Ολυμπιακό για ενδεχόμενο τιμωρίας έδρας, από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε το κατηγορητήριο. Όντως ο Ολυμπιακός ήταν δις υπότροπος, με τη διαφορά ότι οι υποτροπές σε μία κατηγορία παραπτωμάτων, όπως π.χ. το άναμμα πυρσών, τιμωρούνται με πρόστιμα και στις υποτροπές.

• Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ διακόπηκε κάποια λεπτά. Αλλά η διακοπή υπήρξε γιατί άναψαν πυρσοί κλπ και δημιουργήθηκε αυτός ο καπνός που προκάλεσε το «νέφος» και τη διακοπή. Δεν ήταν διακοπή επειδή πετάχτηκαν φωτοβολίδες κλπ.

Νικολακόπουλος: Ορθή η ποινή στον Ολυμπιακό

• Ο κανονισμός είναι σαφής. Για να επιβληθεί τιμωρία έδρας πρέπει να υπάρξει αφενός μεν διακοπή αγώνα, αφετέρου δε να οφείλεται σε φωτοβολίδες κι άλλα τέτοια «πυρομαχικά» κι όχι απλά σε άναμμα πυρσών. Σε αυτή, την τελευταία κατηγορία, οι τιμωρίες είναι πρόστιμα.

• Στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ λοιπόν υπήρξε διακοπή από το άναμμα των πυρσών κι όχι από φωτοβολίδες. Η δε απόφαση του Πρωτοδίκη Αναστάσιου Δάτσκου είναι απολύτως ορθή και τεκμηριωμένη. Οποιαδήποτε άλλη δεν θα είχε καμία τύχη ενώπιον της επιτροπής εφέσεων. Μιλάμε για νομική περίπτωση «ένα κι ένα κάνουν δύο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x