Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς ήρθε το τέλος της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Βρσάλικο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr το διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Βρσάλικο.

• Τέλος λοιπόν ο Βρσάλικο από τον Ολυμπιακό, αφού ολοκληρώθηκαν θετικά οι συζητήσεις για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, όπως είχα προαναγγείλει το μεσημέρι από το ραδιόφωνο.

Μία εξέλιξη αναπόφευκτη, αλλά οπωσδήποτε δυσάρεστη γιατί με εντελώς άλλες προδιαγραφές είχε ξεκινήσει η συνεργασία των δύο πλευρών τον περασμένο Ιούνιο, με τη μεταγραφή του να είχε θεωρηθεί κατά κοινή ομολογία «μπαμ», κάτι απολύτως λογικό με βάση το βαρύ βιογραφικό του.

• Ο Κροάτης ήταν στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού ο βασικός του δεξιός μπακ και μία προσθήκη με ένα συμβόλαιο που από οικονομικής πλευράς δεν είχε ξαναυπογράψει ποτέ παίκτης γι΄ αυτή τη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα, όπως ήρθαν τα πράγματα, μπορούμε να πούμε ό,τι αρνητικό θέλουμε. Και για αστοχία του κλαμπ και για αδυναμία η, αδιαφορία του Βρσάλικο να ανταποκριθεί κλπ.

Ολυμπιακός: Πώς ήρθε το τέλος της συνεργασίας με Βρσάλικο

• Ας το δούμε, όμως, από μία άλλη σκοπιά…

• Ο Βρσάλικο ήρθε στην Ελλάδα σε μία καλή ηλικία, στα 30 του, κι είναι ένας αμυντικός αναγνωρισμένης αξίας, με 100 παιχνίδια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με άλλα 96 στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα πολύ καλά της και με παρουσία στην Ιταλία (Ίντερ, Σασουόλο, Τζένοα), συν, βέβαια, 52 παιχνίδια στην Εθνική Κροατίας με την οποία έφτασε στον τελικό του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

• Είναι αλήθεια ότι είχε προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα του, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι πέρυσι έκανε 29 παιχνίδια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ανάμεσα σε άλλα ντέρμπι με τη Ρεάλ και μεγάλα παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν σε προϊδέαζε για το τι θα βλέπαμε από τον παίκτη στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, ερχόμενος στον Ολυμπιακό επέστρεψαν και τα προβλήματα στα πόδια του κι έκανε ρεκόρ ατυχίας από την πρώτη στιγμή, από τη ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα. Τραυματισμοί κι υποτροπές, ακόμη και κατά τη διάρκεια κρίσιμων αγώνων της ομάδας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, π.χ. με τον Άρη στο Χαριλάου.

Ολυμπιακός: Πώς ήρθε το τέλος της συνεργασίας με Βρσάλικο

• Κρίμα για το άδοξο τέλος μίας συνεργασίας που είχε αρχίσει με εντελώς άλλες συνθήκες, με έναν παίκτη που ήρθε με τις καλύτερες «συστάσεις» μέσα από το ίδιο το πολύ πλούσιο βιογραφικό του, έδειξε να έχει διάθεση να διακριθεί στον Ολυμπιακό, αλλά παίκτης τραυματίας δεν μπορεί ποτέ να δώσει αυτά που θέλει και που μπορεί.

• Το ευχάριστο είναι ότι όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές χωρίζουν φιλικά, όπως πρέπει για το όνομα και το πρεστίζ τους.

• Και κάτι τελευταίο: όπως αποδεικνύεται, δεν του βγαίνουν του Ολυμπιακού οι Κροάτες! Ο Βρσάλικο είναι η τρίτη περίπτωση, μετά από εκείνες του γκολκίπερ Μπούτινα που ήταν 28 φορές διεθνής αλλά «πέρασε και δεν ακούμπησε» και του αμυντικού Ρέζιτς, ο οποίος στην καριέρα του έπαιξε ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ, μπαίνοντας αλλαγή στο 70’ στο Λίβερπουλ-Ολυμπιακός με το σκορ 1-1 κι ο Ολυμπιακός ως το τέλος έφαγε δύο γκολ, έχασε 3-1 κι αποκλείστηκε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x