Κώστας Νικολακόπουλος

Παίκτες του Ολυμπιακού είναι και αυτοί, και δεν παίζουν με κανένα θηρίο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για το αποψινό παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού.

· Είχε διαφανεί από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του στη διοργάνωση, ότι φέτος ο Ολυμπιακός το Κύπελλο θα το «πήγαινε» με αναπληρωματικούς, με παιδιά της Β ομάδας και με ελάχιστους κάθε φορά παίκτες από τους λεγόμενους βασικούς.

· Εδώ και πολλά χρόνια η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι στόχος του Ολυμπιακού, αλλά τελευταίος στη σειρά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την καλή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και ειδικά φέτος με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί στις 21 Μαΐου και τους «ερυθρόλευκους» μετά από 10 ημέρες να πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία για τη νέα σεζόν, έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο ότι στο κλαμπ δεν θέλουν να υποθηκεύσουν την επόμενη σεζόν μέσα από τη διαδικασία για «σώνει και καλά» νταμπλ στη φετινή-χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το…αφήσουν, αν τους προκύψει.

· Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει να παίξει την Κυριακή με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και την ερχόμενη Πέμπτη με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, ενώ κι η συνέχεια φέρνει συνεχόμενα τρία παιχνίδια την εβδομάδα, με Βόλο έξω, Αταλάντα μέσα, ΟΦΗ μέσα, Αστέρα μέσα κι Άρη έξω. Ένας μήνας με σημαντικούς αγώνες ασταμάτητα για την μάχη του τίτλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η προσοχή στρέφεται πρωτίστως εκεί. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει απόψε μία ρεβάνς στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό, που έχει το δικό της ενδιαφέρον. Με τον Ολυμπιακό να τα έχει κάνει θάλασσα στο πρώτο παιχνίδι, έχοντας χάσει με 1-2 κι άρα να θέλει νίκη με 1-0 η, με δύο γκολ διαφορά για να περάσει.



· Κοιτάξτε, εγώ έχω ήδη γράψει από την επομένη του Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 για το πρωτάθλημα, ότι η ρεβάνς του Κυπέλλου θα είναι θρίλερ. Το Αγρίνιο, που έπαιξε την περασμένη αγωνιστική Σάββατο κι άρα έχει και μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης, βλέπει το αποψινό παιχνίδι ως μία ευκαιρία να γράψει ιστορία-να πάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου (όπου εκεί, βέβαια, με κάποιο τρόπο θα αποκλειστεί…). Θα πάει το παιχνίδι στο 110% του και θα του λείψουν μόνο ο Βέργος κι ο Κορνέλιους από τους βασικούς. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα είναι χωρίς μία ολόκληρη ενδεκάδα: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού, Βαλμπουενά, Ροντρίγκες. Επιπλέον, κι από τους 22 που έχουν μπει στην αποστολή, οι μόνοι τρεις βασικοί (Τικίνιο, Μαντί, Μασούρας), θα είναι στον πάγκο για «αν χρειαστούν», ο δε Ελ Αραμπί θα είναι βασικός γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Νικολακόπουλος: Παίκτες του Ολυμπιακού είναι κι αυτοί!

· Προσέξτε, όμως: κι αυτοί που θα παίξουν, παίκτες του Ολυμπιακού είναι. Γιατί να μην κερδίσουν και να μην προκριθούν, αποκλείοντας τον καλό αυτό αντίπαλο; Δεν κατάλαβα. Μιλάμε π.χ. για τους Αραμπί, Τικίνιο, Μαντί, Μασούρα (άσχετα πόσο θα παίξει ο καθένας)…Για τους Ονιεκουρού και Μπα, οι οποίοι έχουν παίξει βασικοί σε τόσα παιχνίδια πρωταθλήματος κι Ευρώπης…Για τους Ανδρούτσο και Βρουσάι, που έχουν σχεδόν 20 συμμετοχές μέχρι τώρα φέτος…Για τον Τζολάκη, με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει παίξει νικηφόρο τελικό Κυπέλλου και την πρόκριση του στο Τσάμπιονς Λιγκ…Για τον Σουρλή, που παίζει από πέρυσι και έχει φέτος τρία 90λεπτα βασικός…Για τον έμπειρο Αβραάμ, ο οποίος όποτε του έχει ζητηθεί έχει δείξει τον καλύτερο του εαυτό…Για τους Κανέ, Καρβάλιο και Φαντιγκά, μεταγραφές του Γενάρη, που υποτίθεται ότι ο σύλλογος τους έφερε ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο, για να δώσουν εξτρά λύσεις. Ο Κανέ είναι στέλεχος της Εθνικής Γουϊνέας και βασικός στην περσινή πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν. Ο Καρβάλιο τέσσερα χρόνια είναι στην αγγλική Τσάμπιονσιπ. Κι ο Φαντιγκά πέρυσι έπαιξε παιχνίδια στην πρώτη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν…

· Δεν κρυβόμαστε, δεν θα είναι εύκολο να παίξει μία ενδεκάδα που δεν έχει ξαναπαίξει μαζί-και πιθανότατα να μην ξαναπαίξει μαζί. Με αριστερό μπακ τον πιτσιρικά Κίτσο από τον Ολυμπιακό Β (από τον οποίο έχουν κληθεί κι οι Μπαγκαλιάνης, Αποστολόπουλος, Σουρλής) και τον Μαρτίνς να έχει διάφορες…ιδέες, του στιλ να παίξει εξτρέμ ο Φαντιγκά που δεν είναι εξτρέμ και να παίξει ακραίο μπακ ο Βρουσάι που είναι εξτρέμ η, να γυρίσει μετά από ένα ολόκληρο χρόνο σαν κεντρικό χαφ ο Ανδρούτσος…Ο Πέδρο φέτος γενικά κάνει…διάφορα, που μάλλον δεν του πολυβγαίνουν (π.χ. ο Μπα δεξί μπακ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ξαφνική επιστροφή του 3-4-3, χρήση ακόμη και του 3-5-2 για πρώτη φορά, αλλά και άμεση εγκατάλειψη τους), όμως φαίνεται ότι ψάχνεται να βρει λύσεις, καθώς δεν θέλει ενόψει ΑΕΚ κι Αταλάντα να πιέσει καν τους τρεις βασικούς που πήρε στην αποστολή (Μασούρα, Μαντί, Τικίνιο), ενώ προφανώς δεν εμπιστεύεται ως βασικούς τον Λόπες, τον Κούντε και τον Καρμπόβνικ, τους οποίους επανειλημμένως είχε ως βασικούς. Ίσως γιατί τον Λόπες τον είχε τρία ματς έξω καθότι ήταν να φύγει, τον Κούντε γιατί μόλις επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα και τον Καρμπόβνικ δεν τον βλέπει σε καλή κατάσταση.

· Θα τους δούμε όλους το απόγευμα και θα τους κρίνουμε, βεβαίως. Παίκτες του Ολυμπιακού είναι κι αντίπαλο έχουν τον Παναιτωλικό, μία καλή ομάδα, όχι κανένα θηρίο.

Άσχετο:


Ο Αγκιμπού Καμαρά μπήκε από την ΟΥΕΦΑ στην τετράδα των καλύτερων παικτών της περασμένης αγωνιστικής! Στην ψηφοφορία όμως είναι τέταρτος. Μάλλον δεν θα το είχαν πάρει χαμπάρι οι Ολυμπιακοί!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x