• Η τελευταία εντύπωση πάντα μένει στο ποδόσφαιρο, λέμε συνήθως. Κι έτσι είναι. Υπό αυτή την έννοια, η τελευταία εντύπωση για το ντεμπούτο του Κάρμο στον Ολυμπιακό είναι σούπερ!

• Στην τελευταία μισή ώρα του αγώνα ο πανύψηλος Πορτογάλος ήταν βράχος! Καθάριζε τα πάντα στον αέρα, έβγαινε κι έκοβε σέντρες, βοηθούσε ακόμη και μπροστά, είτε με πάσες, έστω όχι όλες όπως πρέπει, είτε με τις προωθήσεις του, στις στημένες φάσεις κι όχι μόνο. Επιβλητικός, δυνατός, έκανε αυτό που λέμε τη διαφορά. Εντυπωσίασε.

• Μόνο που το παιχνίδι δεν είναι απλά τα τελευταία 30 λεπτά. Υπάρχουν και τα 65 πρώτα, στα οποία η εικόνα του Κάρμο δεν ήταν ανάλογα καλή, ίσα ίσα είχε ερωτηματικά. Κι ας πούμε ότι το ξεκίνημα ήταν δύσκολο, για πρώτη εμφάνιση και δη σε εκτός έδρας ντέρμπι, με το λάθος του στο 5’ που προκάλεσε την κίτρινη κάρτα στον Ορτέγκα.

• Αλλά η παρουσία του στις φάσεις και των δύο γκολ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Όχι, δεν είναι δική του η κύρια ευθύνη. Στο πρώτο γκολ είναι πρωτίστως του Ρίτσαρντς και του Ρόντινεϊ, για τις κακές άμυνες που κάνουν στο ξεκίνημα και στο τέλος της φάσης. Και στο δεύτερο γκολ είναι του Φορτούνη και του Ντόη, για τις κακές άμυνες που κάνουν στο ξεκίνημα και στο τέλος της φάσης. Ο Κάρμο, όμως, δεν βοήθησε, όπως περιμένεις από τον καπετάνιο της άμυνας σου να σε βοηθήσει.

• Ο Πορτογάλος στο μεν 1-0 βγήκε για να κόψει το γύρισμα του Παλάσιος, αλλά δεν τα κατάφερε και η μπάλα πέρασε μέσα από τα πόδια του για να φτάσει στον σκόρερ. Στο δε 2-0 στη βαθιά μπαλιά προς τον Γερεμέγεφ πήγε καθυστερημένα στη φάση, εντελώς δεύτερος από τον φορ του ΠΑΟ, με συνέπεια να βγει επίθεση με την γνωστή συνέπεια, ενώ και στη σέντρα του Μπακασέτα δεν ήταν στην καλύτερη θέση για να κόψει με το κεφάλι.

Νικολακόπουλος: Τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του Κάρμο στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό

• Γενικά στο α΄ ημίχρονο δεν ήταν πειστικός. Είχε και καλές επεμβάσεις, αλλά και δεύτερος πήγε σε μπάλες και κεφαλιά έχασε από τον Γερεμέγεφ, ενώ τις μπαλιές του, ειδικά τις μακρινές, δεν τις λες και ακριβείας. Άρχισε να βελτιώνεται στο β’ ημίχρονο, πήγε να απειλήσει, όμως χωρίς επιτυχία και με μία κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ενώ όσο περνούσε η ώρα έδινε την εντύπωση ότι έβρισκε τα πατήματα του.

• Κρίνοντας από ολόκληρο το 90λεπτο και σαν πρώτη εικόνα, μπορούμε να διακρίνουμε έναν αριστερό στόπερ πολύ καλό στον αέρα, με πολύ δυναμικές επεμβάσεις, που θέλει να πηγαίνει πρώτος στις φάσεις, βάζει τα πόδια στη φωτιά και δεν φοβάται να κοντράρει και να κάνει τάκλιν, ενώ βγάζει μία διάθεση να παίζει με μακρινές μπάλες, αν και νομίζω ότι πιο καλά του ταιριάζει να παίζει με 20άρες πάσες. Μειονεκτήματα ότι δεν είναι γρήγορος και ότι κάποιες φορές μοιάζει να μην έχει τον έλεγχο των φάσεων και επίσης να είναι κάπως άτσαλος, κάτι που οδηγεί σε λάθη η, αδυναμία να διώξει καθαρά.

• Ας κρατήσουμε την εικόνα του β΄ ημιχρόνου και δη μετά το 65’ (δηλαδή μετά το 2-0…), ελπίζοντας ότι αυτή είναι η πραγματική του «ταυτότητα» και ότι λογικά άργησε κάπως να βρει τα βήματα του στο χθεσινό παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x