Κώστας Νικολακόπουλος

Το πρώτο που ενδιαφέρει από την κλήρωση για τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί θα ήθελε στη σημερινή κλήρωση να «κάτσει» μία από δύο συγκεκριμένες ομάδες στον Ολυμπιακό.

Μπορεί και να μην είναι σωστή η άποψη μου, αλλά το πρώτο που με ενδιαφέρει αναφορικά με τη σημερινή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ αναφορικά με τον Ολυμπιακό είναι ο αντίπαλος του που θα προκύψει από το Δ και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας!

Εκεί για εμένα είναι όλα τα λεφτά. Να πάρει μία ομάδα που να είναι στα μέτρα του, ιδανικά την Τόπολα από τη Σερβία, μετά την κλήρωση τώρα με την Τσουκάριτσκι επίσης από τη γειτονική χώρα. Να έχει ο Ολυμπιακός και κοντινό ταξίδι και κόσμο στο πλευρό του κλπ.

Σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει τη γαλλική Τουλούζ και ίσως και την ελβετική Σερβέτ, που έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση το καλοκαίρι (αποκλείοντας την Γκενκ στα πέναλτι και χάνοντας την πρόκριση για ένα γκολ από την Ρέιντζερς).

Μην κοροϊδευόμαστε: εδώ πλέον ομάδες του χεριού του ο Ολυμπιακός δεν έχει, πλην πιθανότατα της Τόπολα. Απλά λες ότι δεν θα ήταν άσχημη κλήρωση με τη σουηδική Χάκεν, παρότι μιλάμε για την προηγούμενη πρωταθλήτρια Σουηδίας, που και στο νυν πρωτάθλημα είναι απλά τέσσερις πόντους πίσω από την πρώτη θέση. Κρίνοντας, όμως, ότι στα προκριματικά αποκλείστηκε στα πέναλτι από την πρωταθλήτρια Ισλανδίας, λες ότι μπορεί να είναι ένας αντίπαλος που αν είσαι εντάξει, θα τον περάσεις.

Νικολακόπουλος: Τι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό στην κλήρωση

Η πρωταθλήτρια Πολωνίας, η Ράκοφ, είναι πλέον μία δυνατή ομάδα. Είδαμε ότι έχασε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την Κοπεγχάγη για ένα γκολ.

Όπως δυνατή ομάδα είναι κι ο Άρης Λεμεσού, η νέα πρωταθλήτρια Κύπρου: έβαλε 11 γκολ (!) σε δύο ματς στην ΜΠΑΤΕ και έξι (!) στη ρεβάνς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Από την δε Ράκοφ αποκλείστηκε οριακά. Απλά λες ότι ίσως, θεωρητικά πάντα, είναι καλύτερα να παίξεις με τον Άρη παρά με τη Ράκοφ.

Το ιδιαίτερο της κλήρωσης για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν μπορεί να πέσει με την ΑΕΚ η, τον Παναθηναϊκό, που είναι και οι δύο στο Δ γκρουπ δυναμικότητας, όπερ σημαίνει ότι στην κλήρωση θα μπει και το στοιχείο του ορισμού από τους αρμόδιους της ΟΥΕΦΑ.

Από εκεί και πέρα, λες ότι από το Γ γκρουπ θα προτιμούσες την αυστριακή Στουρμ Γκρατς και δευτερευόντως την Σέριφ από το Μολδαβία κι από το Α γκρουπ την Ρέιντζερς, που την έπαιξες στο φιλικό τον Ιούλιο και την κέρδισες 3-1 στη Γλασκώβη, αλλά σε μία κλήρωση δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Εν κατακλείδι, αν «κάθονταν» μία εκ των Τόπολα ή, έστω Σέριφ, θα ήμουν ευχαριστημένος. Υπό την έννοια ότι θεωρητικά πάντοτε θα άνοιγε ο δρόμος για μίνιμουμ την 3η θέση στον όμιλο, άρα να συνέχιζε ο Ολυμπιακός από τον Φλεβάρη έστω στο Κόνφερενς Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x