Κώστας Νικολακόπουλος

Το τεράστιο κίνητρο και η κλήρωση του Ολυμπιακού! Μακριά από Μακάμπι! Καλύτερα Φενέρμπαχτσε ή Κεντρική Ευρώπη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το sport-fm.gr τα δεδομένα ενόψει της ευρωπαϊκής κλήρωσης του Ολυμπιακού.

· Ο Ολυμπιακός λοιπόν για άλλη μία φορά την τελευταία 15ετία πήρε αυτό που ήθελε στην Κεντρική Ευρώπη, όπως σημείωνα χθες το μεσημέρι. Μετά τις τρεις νίκες (Γιάνγκ Μπόϊς 1-0, Λουκέρνη 3-1, Σλόβαν 2-0) και τις τρεις ισοπαλίες (Πλίζεν 0-0 και Σλόβαν 2-2, 2-2), ήρθε και η τέταρτη νίκη, το 1-0 επί της Φέρεντσβαρος κι η πρόκριση, όπως ακριβώς είχε έρθει κι η πρόκριση και στις έξι προηγούμενες παρτίδες.

· Κάπως έτσι, θα μπορούσα να καταγράψω ενόψει της σημερινής κλήρωσης των 16 του Conference League ότι θα ήταν μία επιθυμητή επιλογή μία δεύτερη μάχη μέσα σε λίγα χρόνια με την Βικτόρια Πλίζεν από την Τσεχία! Με την υποσημείωση ότι φέτος είναι νοκ άουτ από τη μάχη του τίτλου στην χώρα της, άρα θα ρίξει όλο το βάρος στην Ευρώπη, όπου ήδη στη φάση των ομίλων έκανε έξι νίκες σε έξι αγώνες, μεταξύ άλλων οι δύο επί της Ντινάμο Ζαγκρεμπ.

· Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το ίδιο και περισσότερο θα προτιμούσα τη Φενέρμπαχτσε! Παρότι σε καλή κατάσταση φέτος και διεκδικήτρια του τίτλου, άρα με το ενδιαφέρον πιο πολύ στραμμένο εκεί. Ο Ολυμπιακός την έχει αποκλείσει στο πρόσφατο παρελθόν, όπως κι άλλες μεγάλες ομάδες παλιότερα-και η παράδοση παίζει πάντα ρόλο.

· Αυτήν που δεν θα ήθελα με τίποτα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ! Δεν τις μπορώ τις ομάδες από το Ισραήλ! Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκλείσει ποτέ, καμία! Είναι κατάρα! Μακριά.

· Η Φιορεντίνα δεν είναι στα καλύτερα της φέτος, αλλά μιλάμε για την φιναλίστ τον περασμένο Μάιο του Conference League…

· Η Άστον Βίλα ίσως είναι το φαβορί της διοργάνωσης αν «κτυπήσει» το τρόπαιο, προσπαθώντας παράλληλα να βγει το Champions League. Τα ίδια, πάνω κάτω, ισχύουν για τη Λιλ!

Νικολακόπουλος: Το τεράστιο κίνητρο και η κλήρωση του Ολυμπιακού

· Η Κλαμπ Μπριζ; Θα μπορούσε να είναι μία επιλογή, υπό την έννοια ότι εμφανίζεται πεσμένη τα τελευταία χρόνια, ο δε Ολυμπιακός έχει προκρίσεις επί βελγικών ομάδων τα τελευταία χρόνια (Γκενκ, Άντεβερπ, Σταντάρ Λιέγης, μία φορά στις δύο και με την Άντερλεχτ). Την θεωρώ, πάντως, πολύ επικίνδυνη την Κλαμπ Μπριζ και στο φετινό Conference League είναι…σαρωτική!

· Άλλο τώρα, βέβαια, τι θα ήθελα εγώ κι άλλο τι θα έρθει. Με βάση τις πιθανότητες ο Ολυμπιακός θα κληρωθεί με την Άστον Βίλα! Διότι, όποτε παίζει Μάρτη στην Ευρώπη πέντε στις οκτώ φορές με αντιπάλους από την Premier League παίζει!!! Αυτό συνέβαινε και πριν το 2010 (βλέπε Νιούκαστλ στο Κύπελλο UEFA το 2005 και Τσέλσι στο Champions League το 2008), αλλά και μετά το 2010 (βλέπε Γιουνάιτεντ το 2014 στο Champions League, Γουλβς το 2020 στο Europa League και Άρσεναλ το 2021 στο Europa League). Ατυχώς όλο με αποκλεισμούς.

· Οι άλλοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού Μάρτη μήνα παλιότερα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης το 1993 στο Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Γιουβέντους το 1999 στο Champions League, και πιο πρόσφατα η Μπεσίκτας το 2017 στο Europa League, η Μέταλιστ το 2012 επίσης στο Europa League και Μπορντό το 2010 στο Champions League. Επίσης με αποκλεισμούς. Άρα, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έχει ένα τεράστιο κίνητρο τώρα: να πάρει την πρώτη πρόκριση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, Μάρτη μήνα!

· Και για το τέλος κάποιες αναρτήσεις!





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x