Κώστας Νικολακόπουλος

Τώρα, πρέπει να βάλουν και ο Ελ Αραμπί και ο Χασάν για να περάσει ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την PSV, αλλά και με την Αρσεναλ!

· Κατέγραφα χθες από εδώ ότι ο Ολυμπιακός κατά ένα ποσοστό 43% θα έπεφτε με αγγλική η, ουκρανική ομάδα, με γνώμονα ότι στις 14 προηγούμενες κληρώσεις του στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, τις έξι είχε πέσει με ομάδες από αυτές τις δύο χώρες! Ε, τώρα με την Άρσεναλ έγιναν εφτά οι φορές στις 15 κληρώσεις!

· Μόνο που σήμερα θα ήθελα να σταθώ στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την PSV και στην δουλειά που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια του αγώνα, παίζοντας ένα ημίχρονο 4-3-3, μισή ώρα 4-2-3-1, δέκα λεπτά 4-4-2 και το τελευταίο τετράλεπτο 5-4-1!

· Βεβαίως, ουσιαστικά τη μεγάλη διαφορά έκανε, όπως αποδείχθηκε, η κίνηση να περάσει από το 79’ έως το 90’, τον Χασάν δίπλα στον Ελ Αραμπί, με τον Φορτούνη λίγο πιο πλάγια, κάτι σαν εξτρέμ. Και για να δείτε πώς είναι το ποδόσφαιρο, το ίδιο ακριβώς πράγμα είχε κάνει ο Πορτογάλος προπονητής και στην περασμένη σεζόν, στο εκτός έδρας παιχνίδι από το οποίο αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ!

· Με τη Γουλβς στην Αγγλία, όταν ο Ολυμπιακός έχανε 0-1, ο Μαρτίνς έκανε ακριβώς ίδια διαχείριση αγώνα! Τότε, είχε ξεκινήσει πάλι με το πιο «σφιχτό» 4-3-3, με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά στα χαφ και μπροστά τους Μασούρα, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά. Από το ημίχρονο λοιπόν είχε κάνει δύο αλλαγές, όπως και τώρα στην PSV! Μάλιστα, πάλι είχε βγάλει τον Μπουχαλάκη κι είχε περάσει τον Φορτούνη (όπως έπραξε στην Ολλανδία), γυρνώντας πιο πίσω τον Καμαρά, σε 4-2-3-1, ενώ στο Γουλβς είχε βγάλει τον Μασούρα βάζοντας τον Ραντζέλοβιτς στα άκρα, ενώ τώρα έβγαλε τον Βαλμπουενά και πέρασε τον Μασούρα. Η δε είσοδος τότε του Χασάν στο παιχνίδι είχε γίνει από το 65ο λεπτό στη θέση του Καμαρά, ενώ τώρα τον έβαλε πιο αργά, στο 79’ αντί του Μπρούμα.

· Κάποιος μπορεί να πει ότι η ιδέα του Μαρτίνς στο Γουλβς-Ολυμπιακός δεν έπιασε, καθότι έμεινε το 1-0 ως το τέλος κι ότι στο PSV-Ολυμπιακός έπιασε, καθότι ο πρωταθλητής Ελλάδας μείωσε στο 89’ και προκρίθηκε. Όμως, ουσιαστικά δεν είναι έτσι! Γιατί και τότε το «κόλπο» είχε πιάσει! Ας θυμηθούμε ότι είχαν στο β΄ ημίχρονο τρεις ευκαιρίες ο Ελ Αραμπί (δύο) κι ο Γκιγέρμε (μία), ότι είχε γίνει πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Ελ Αραμπί που δεν δόθηκε κι ότι πάνω απ΄ όλα ο Ολυμπιακός είχε την πιο σπουδαία φάση για να ισοφαρίσει 1-1 και να στείλει το ματς στην παράταση ο Χασάν, ο ήρωας της περασμένης Πέμπτης στο Άϊντχοβεν.



· Δείτε εκείνη τη φάση που θα μπορούσε να κρίνει την υπόθεση πρόκριση στο 4.29 εδώ


· Όπως μπορείτε να δείτε και στο 7.11 τον Φορτούνη, πάλι στα τελευταία λεπτά, να κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση, το μπάσιμο από αριστερά και τη σέντρα με το αριστερό, που έκανε και στην Ολλανδία!!! Μόνο που τώρα με την PSV δεν έκανε το λάθος που έκανε σε εκείνο το ματς, όταν είχε βγάλει την μπάλα έξω από τη μικρή περιοχή, προς το άλλο δοκάρι και δη στον Ομάρ, που είχε αστοχήσει.

ΤΩΡΑ, ο Φόρτου την έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε, δηλαδή στην καρδιά της άμυνας, που περίμεναν και ο Ελ Αραμπί και ο Χασάν και ο Μασούρας, με το γνωστό αποτέλεσμα, την κεφαλιά του Αραμπί και την προβολή του Χασάν για το γκολ. Με τη Γουλβς περίμεναν και τότε ο Χασάν με τον Αραμπί αλλά κι ο προωθημένος Μπα, όμως ο Φορτούνης είχε κάνει λάθος επιλογή. Όπως κι ο Ομάρ, που αντί να βγάλει έστω αυτός τη σωστή σέντρα για τους τρεις συμπαίκτες του πήγε κι έκανε ένα σουτ στο 91’, προσπαθώντας να περάσει την μπάλα σαν την κλωστή μέσα από τη βελόνα!

ΓΙΑΤΙ το ποδόσφαιρο σε ανταμείβει όταν ακολουθείς τους κανόνες του. Ο Ομάρ πήγε τότε να το παίξει ήρωας, έχοντας και το συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι. Πήγε να κάνει το απίθανο, κι όχι το πιθανό, το δυνατό. Ήταν έξι συμπαίκτες του μέσα στην περιοχή του Πατρίσιο, τους αγνόησε και σούταρε…

· Τέλος πάντων, για να γυρίσουμε στο χρυσό γκολ στην Ολλανδία, ο Χασάν στα δικά μου μάτια χρωστούσε από τότε στον Ολυμπιακό ένα γκολ που θα έδινε πρόκριση στα νοκ άουτ! Και το έκανε το γκολ που έδωσε πρόκριση στα νοκ άουτ μέσα στο σπίτι της PSV. Ένα γκολ, που μεταξύ άλλων έφερε στα ταμεία του συλλόγου κι 1,1 εκ. Ευρώ, την στιγμή που ένα άλλο χρυσό γκολ του Αιγύπτιου, εκείνο πάλι στο τέλος του αγώνα με τη Μαρσέιγ, είχε βάλει στα ταμεία του Ολυμπιακού 2,7 εκ. Ευρώ!

· Μπορεί και να πεις ότι ο Χασάν έβγαλε ήδη τα λεφτά του, τα λεφτά που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Μπράγκα για να τον αγοράσει (2,5 εκ. Ευρώ), αλλά και τα λεφτά του φετινού συμβολαίου του! Μόνο που το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι! Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε αγώνα. Κι ο Χασάν πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του και το στοιχείο της μεγαλύτερης διάρκειας. Γιατί π.χ. μετά το 2-1 επί του Άρη στο Κύπελλο, στο οποίο είχε σημειώσει και τα δύο γκολ, παίζοντας ως βασικός, είχε τη δυνατότητα να παίξει 90 λεπτά και στο 1-1 με τον Άρη στο πρωτάθλημα και 76 λεπτά και στο 1-2 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Κι η εικόνα του δεν ήταν καλύτερη, έχοντας εκτός ων άλλων και τέσσερις χαμένες ευκαιρίες, τις δύο με σουτ από καλή θέση με τον ΠΑΟ και τις δύο με κεφαλιές από καλή θέση με τον Άρη.



· Ο Χασάν είναι ένας καλός σέντερ φορ, βάζει υπερπολύτιμα γκολ και την μεγάλη του χρησιμότητα δεν μπορεί να την στερήσει κανείς. Όμως, για να πάει στο πιο πάνω επίπεδο, πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα. Σταθερότητα στις καλές εμφανίσεις, σταθερότητα και στο σκοράρισμα. Κι η αλήθεια είναι ότι κάποια γκολ που χάνει, είναι από αυτά που λες ότι δεν χάνονται. Νομίζω δε ότι ο Φαραώ του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει κι ο παίκτης κλειδί στα παιχνίδια με την Άρσεναλ! Όπως με δικά του γκολ ο Ολυμπιακός πέρασε τη Μαρσέιγ και την PSV, έτσι και με ένα δικό του γκολ να γίνει καθοριστικός και στην παρτίδα με τους Άγγλους!

· Να θυμίσω ότι πέρυσι ήταν ο Ελ Αραμπί αυτός που με δικά του γκολ είχε δώσει στον Ολυμπιακό τις προκρίσεις επί του Ερυθρού Αστέρα κι επί της Άρσεναλ, ενώ είχε σκοράρει και με τη Γουλβς, αλλά εκείνο το γκολ, στο Καραϊσκάκη (1-1), δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση, λόγω του 0-1 στην Αγγλία. Τώρα, για να περάσει ο Ολυμπιακός τη Γουλβς θα χρειαστούν νομίζω ένα καθοριστικό γκολ στο ένα ματς από τον Ελ Αραμπί κι ένα καθοριστικό στο άλλο ματς από τον Χασάν, ό,τι δηλαδή δεν είχε γίνει πέρυσι, όταν ο Αραμπί έβαλε το κρίσιμο γκολ στο 1-1, αλλά ο Χασάν δεν νίκησε με την κεφαλιά τον Πατρίτσιο στο 0-1…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ολυμπιακός: Στροφή στον Βόλο

Ολυμπιακός: Το «χτύπημα» για τη θρυλική πρόκριση με Άρσεναλ

Μήνυμα Μαρινάκη: «Προχωράμε δυνατά» (pic)

Ελ Αραμπί: «Φυσικά και κρατάω ένα γκολ για την Άρσεναλ» (video)

Παπασταθόπουλος: «Έχουμε αρκετές πιθανότητες να αποκλείσουμε την Άρσεναλ» (video)

Μαρτίνς: «Τα πάντα για την πρόκριση - Θα μας δώσει πληροφορίες ο Σωκράτης» (video)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x