Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Άγγελος ξεκίνησε με τρεις του Ολυμπιακού και τρεις των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παρατηρεί μέσα από το sport-fm.gr την «γεωγραφία» της πρώτης ενδεκάδας του Άγγελου στην Εθνική ομάδα.

• Κατ΄ αρχάς, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Άγγελο Αναστασιάδη. Όλοι αυτό πρέπει να θέλουμε, να πετύχει στην Εθνική Ελλάδας.

• Και γιατί να μην πετύχει! Έχει δουλέψει καλά σε Εθνική ομάδα (στην Κύπρο) κι έχει εμπειρία κι από πάγκους μεγάλων συλλόγων, όπως ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ.

• Παρεμπιπτόντως, ας προσέξουμε λίγο την πρώτη ενδεκάδα του Άγγελου από τον πάγκο της Εθνικής: είχε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού (Τοροσίδη, Κούτρη, Φορτούνη) και τρεις μαζί από ΠΑΟΚ (Πέλκα), ΑΕΚ (Μάνταλο), Παναθηναϊκό (Κουρμπέλη)!

• Ακόμη κι όταν πέρασε στο 84’ ο Μπακασέτας, μπήκε αντί του Πέλκα κι έτσι όπως η Εθνική άρχισε, έτσι και τέλειωσε: με τρεις παίκτες του Ολυμπιακού και με τρεις παίκτες μαζί από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ…

• Στον πάγκο ο Άγγελος είχε ένα τέταρτο παίκτη του Ολυμπιακού, τον Μπουχαλάκη, κι άλλους τρεις (άρα συνολικά πέντε) της ΑΕΚ (Μπάρκα, Λαμπρόπουλο, Μπακάκη) κι άλλους δύο (άρα συνολικά τρεις) του ΠΑΟΚ (Πασχαλάκη, Καρέλη). Μπορεί κάποιος να πει ότι η μόνη κλήση που δεν είχε νόημα ήταν του Καρέλη, υπό την έννοια ότι παίζει σπάνια και ήταν και ντεφορμέ όποτε έπαιξε.

• Κατά τα άλλα, στη βασική ενδεκάδα σχεδόν οι μισοί που έπαιξαν ήταν από το εξωτερικό: Βλαχοδήμος, Μανωλάς (και στη συνέχεια Σιόβας), Σωκράτης, Ζέκα, Μήτρογλου. Κι ένας έβδομος, ο Σάμαρης, έμεινε στον πάγκο.

• Από τη δε ελληνική Λίγκα ήταν στον πάγκο οι δύο του ΠΑΟΚ που παίζουν δανεικοί στον Ατρόμητο (Γιαννούλης και Κουλούρης, που μπήκε πρώτη αλλαγή) κι ο Μασούρας από τον Πανιώνιο.

• Γενικά τις λες λογικές τις επιλογές του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού. Ακόμη και την κλήση του Ρισβάνη αντί του τραυματία Μανωλά.

• Ο Ρισβάνης στα τελευταία παιχνίδια που τον είδα (με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ) ήταν θηρίο! Με την ΑΕΚ δε ήταν αυτός που έβαλε τον Πόνσε στα δίκτυα για το καθοριστικό γκολ του Ατρόμητου μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ στη Νέα Σμύρνη πήρε δύο φορές παραμάζωμα στα ισάριθμα γκολ του Ατρόμητου τον Μπανανά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x