Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Καφού έδειξε ότι μπορεί να τον υπολογίζει ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για τον χθεσινό Ολυμπιακό, εστιάζοντας σε τρεις παίκτες του.

• Χθες είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τον Καφού, έστω για περίπου 40 λεπτά, στην μόλις Τρίτη εμφάνιση του με τον Ολυμπιακό. Τον είχαμε…ξεχάσει και λίγο, καθότι οι δύο αμέσως προηγούμενες ήταν πριν από τέσσερις μήνες, 90 λεπτά στο 0-0 στη Λαμία για το Κύπελλο και μισή ώρα στο 4-0 με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα.

• Και χθες ο Καφού μπήκε σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός το είχε καθαρίσει το παιχνίδι, με το σκορ ήδη στο 3-0, οπότε τα συμπεράσματα δεν είναι αυτό που λέμε ασφαλή. Όμως, γεύση πήραμε. Και η γεύση που πήραμε από τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό μέσο ήταν καλή. Αν θέλετε αλλιώς, ήταν ένα 40λεπτο που μας άφησε υποσχέσεις για τον 27χρονο άσο.

• Το μεγάλο πλεονέκτημα του Καφού είναι ασφαλώς η ευχέρεια που έχει στην πάσα, κάτι που πάντοτε είναι σημαντικό για κεντρικό χαφ. Έπαιξε δίπλα στον Γκιγιέρμε, αρχικά λίγο πιο πίσω και προς το τέλος λίγο πιο μπροστά. Κι αυτό που μας έδειξε είναι ότι πράγματι είναι πολύ καλός στο πάσινγκ γκέϊμ. Βοηθάει πολύ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που παίζει ρόλο στον Ολυμπιακό, ομάδα που είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να χτίζει με υπομονή τις επιθέσεις της από πίσω. Ακόμη κι όταν πιέζεται ο Πορτογάλος δίνει σωστά την πάσα, με τη μία.

• Γενικά είναι κοντρολαρισμένος παίκτης, ζητάει πολύ την μπάλα, ελευθερώνει συμπαίκτες του με 15άρες μπαλιές, αλλάζει πλευρές με 30άρες πάσες, ενώ τρεις φορές που χρειάστηκε να κόψει αντίπαλες επιθέσεις το έκανε με επιτυχία. Είχε ωραία απαλλαγή από αντίπαλο όταν μπήκε σε διαδικασία να τον αποφύγει, ενώ το χάϊ λάϊτ της παρουσίας του ήταν στο 89’, όταν βγήκε μπροστά και με έξοχη πάσα βρήκε τον Λοβέρα σε θέση για γκολ.

• Η αίσθηση που μου έδωσε ο Καφού είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει πάνω του και για τη συνέχεια της φετινής σεζόν, αλλά και για του χρόνου. Είναι αργός παίκτης κι αυτό είναι πάντα ένα θέμα, αλλά τα περισσότερα οκτάρια δεν είναι γρήγορα. Από τον Κασάμι έως τον Μπουχαλάκη.

• Παρεμπιπτόντως, ο Μπούχα δεν ανέβασε στροφές χθες. Όχι ότι ήταν κακός, αλλά και λαθάκια έκανε στις πάσες και δεν έβγαλε ιδιαίτερη ένταση στο παιχνίδι του. Όταν βρέθηκε σε θέση βολής από τα 25 μέτρα για άλλη μία φορά η επιλογή του στο σουτ δεν ήταν καλή. Είχε δύο τρεις καλές κινήσεις κι άλλες τόσες καλές πάσες, αλλά η φάση στην οποία έκανε τη διαφορά ήταν εκεί που πάτησε ωραία περιοχή και γύρισε ακόμη πιο ωραία στον Βαλμπουενά, που όμως νικήθηκε από τον γκολκίπερ Κουέστα.

• Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο που και το άλλο Ελληνόπουλο, ο Τσιμίκας, ήταν σε μάλλον χαμηλές στροφές. Όχι τόσα πολλά ανεβοκατεβάσματα όσα μας έχει συνηθίσει, οι σέντρες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία . Μία φορά έχασε την μπάλα εύκολα κοντά στην περιοχή του Σα. Ένα ματς που από τον Τσιμίκα μένει μία καλή άμυνα που έβγαλε και μία αλλαγή παιχνιδιού με 50άρα πάσα.

• Άραγε, να κρατούσαν δυνάμεις ο Τσιμίκας κι ο Μπουχαλάκης ενόψει της τριάδας των ντέρμπι Κυριακή με ΠΑΟ, Τετάρτη με ΠΑΟΚ και Κυριακή με ΑΕΚ; Όπως κι αν έχει, πάντως, και αυτά τα δύο παιδιά και όλη η ομάδα, πρέπει να εμφανιστεί σε εντελώς άλλο ρυθμό στα επόμενα τρία παιχνίδια-ντέρμπι. Διαφορετικά θα έχει πρόβλημα.

• Με ένα καλό 20λεπτο (25-45) στο α΄ ημίχρονο και δύο καλούτσικα δεκάλεπτα στο β΄ ημίχρονο, όπως ήταν ο Ολυμπιακός χθες με τον Άρη, δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα μετά τα δύο επόμενα ντέρμπι, ούτε αν θα περάσει στον τελικό του Κυπέλλου…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1260318833945899009

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x