Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κάιπερς έδωσε ένα παράδειγμα και σε άλλους στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα νέα δεδομένα στον Ολυμπιακό μετά και την κλήρωση του Κυπέλλου κι αναλύει πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν.

· Μετά και τη σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου, που ήταν «κουτί» για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και την οποία κατά ένα, ατυχώς όχι… απρόβλεπτο τρόπο, την είχε προβλέψει από χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κ. Καραπαπάς, το πρόγραμμα του νταμπλούχου Ελλάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή 7.2 Ολυμπιακός-ΟΦΗ

Τετάρτη 10.2 Ολυμπιακός-Άρης (Κ)

Κυριακή 14.2 ΠΑΟ-Ολυμπιακός

Πέμπτη 18.2 Ολυμπιακός-ΠΣΒ

Κυριακή 21.2 Ολυμπιακός-Άρης

Πέμπτη 25.2 ΠΣΒ-Ολυμπιακός

Δευτέρα 1.3 Βόλος-Ολυμπιακός

Πέμπτη 4.3 Άρης-Ολυμπιακός (Κ)

Κυριακή 7.3 Ολυμπιακός-Λαμία

Και βλέπουμε!

· Μιλάμε για εννιά παιχνίδια μέσα σε ακριβώς τέσσερις εβδομάδες (28 ημέρες)!!! Αδιάκοπα, χωρίς ούτε μία φορά να υπάρχει διακοπή πάνω από τρεις-τέσσερις ημέρες. Κι όλα αυτά, την στιγμή που ο Ολυμπιακός επί άλλες 31 ημέρες (3 Γενάρη έως 3 Φλεβάρη) επίσης παίζει συνεχώς. Δέκα παιχνίδια έβγαλε σε αυτές τις 31 ημέρες! Οκτώ για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Και τα έβγαλε με σχεδόν τέλειο τρόπο: εννιά νίκες και μία ισοπαλία, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μέσα δε σε αυτά τα δέκα παιχνίδια ήταν και τρία ντέρμπι, με ΠΑΟΚ (δύο) και ΑΕΚ (ένα). Ακόμη, ήταν και τρεις εκτός έδρας αποστολές για το πρωτάθλημα, σε Τρίπολη, Αγρίνιο, Περιστέρι και Ριζούπολη.

· Τώρα, σε αυτά τα επόμενα εννιά παιχνίδια σε διάστημα 28 ημερών, θα έχει άλλα τέσσερα ντέρμπι (ένα με ΠΑΟ και τρία με Άρη, εκ των οποίων τα δύο στη Θεσσαλονίκη!), συν όμως τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με την ΠΣΒ (φυσικά το ένα στην Ολλανδία)! Και ταξίδι στο Βόλο. Πάλι δηλαδή άλλα τέσσερα ταξίδια.

· Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά ο Ολυμπιακός παίζει και θα παίζει ασταμάτητα Κυριακή-Τετάρτη (Πέμπτη)-Κυριακή επί εννιά εβδομάδες!!! Όμως, έτσι είναι όταν θέλεις να τα διεκδικείς όλα! Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Κι ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι έτοιμος για όλα! Το κλειδί θεωρώ ότι είναι ένα: η σωστή διαχείριση από πλευράς προπονητή κι η ετοιμότητα όλων των παικτών. Κι όταν λέω όλων, εννοώ και των 25! Ούτε ένα δεν εξαιρώ.

· Άλλωστε, ξέρουμε ότι θα υπάρξουν κι απώλειες.



Ήδη, βγήκε νοκ άουτ ο Αβραάμ. Λένε για ένα μήνα, αλλά όταν ακούς ένα μήνα για θλάση στους προσαγωγούς παίκτη τέτοιας ηλικίας, ακόμη και για τον Αβραάμ που είναι καλογυμνασμένος, βάλε δύο μήνες να είσαι μέσα-κι ο Βαλμπουενά τόσο δεν μένει έξω όταν παθαίνει θλάση στους προσαγωγούς;…

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο Σεμέδο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο ματς με την ΠΣΒ, λόγω τιμωρίας. Στην δε Ευρώπη είναι στο όριο καρτών για τιμωρία μίας αγωνιστικής τόσο ο Φορτούνης, όσο κι ο Καμαρά. Και στο πρωτάθλημα είναι στο όριο καρτών για τιμωρία δύο αγωνιστικών τόσο ο Σεμέδο, όσο και ο Μπα…

· Με όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι ο μεν Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να εξαντλήσει τη δεξιοτεχνία του στη διαχείριση, οι δε παίκτες να είναι όλοι έτοιμοι. Κάποιοι έδωσαν το παράδειγμα την Τετάρτη στο Κύπελλο.

Ο Κάιπερς πρώτος απ΄ όλους. Το παιδί έπαιξε σχεδόν από το πουθενά, υπό την έννοια ότι στη βασική ενδεκάδα είχε μία παρουσία, τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, ενώ έκτοτε είχε άλλες τέσσερις συμμετοχές, από δέκα έως 20 λεπτά η κάθε μία! Κι όμως έδειξε καλή ετοιμότητα, σημείωσε ένα ωραίο γκολ με καλή κεφαλιά κι ακόμη καλύτερη κίνηση που είχε προηγηθεί, έφτιαξε με μία υπερπροσπάθεια ένα δεύτερο γκολ, είχε κάμποσες καλές ενέργειες, έδειξε και καλή τεχνική κι αν μη τι άλλο έβγαλε ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται βελτίωση σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του-π.χ. οι πάσες του ήταν αρκετά απρόσεκτες. Αλλά είδαμε κίνηση εκ μέρους του, είδαμε συνεργασίες βγαίνοντας από την περιοχή, «κάτι» είδαμε τέλος πάντων μετά από ένα ξεκίνημα πολύ αγχωτικό, πάντως, στο οποίο κόπηκε εύκολα, έχασε την μπάλα κι έβγαλε αντεπίθεση ο αντίπαλος κλπ.

Δεν δείχνει κακός ο νεαρός Βέλγος.

Άσχετο: στον Ολυμπιακό είχαν να λένε ότι ο Ραφίνια ήταν κύριος στις συζητήσεις για το συμβόλαιο του και τα οικονομικά, τόσο όταν ήρθε, όσο κι όταν έφυγε. Μέσα σε δύο ώρες τα πάντα είχαν λυθεί για την αποχώρηση του-προσέξτε, χωρίς να έχει έτοιμη ομάδα από πίσω του. Και δεν «έκατσε» ποτέ πάνω στο συμβόλαιο του. Πήρε μία αποζημίωση και αυτό ήταν. Και θα μπορούσε να διεκδικήσει άλλο μισό εκατομμύριο ευρώ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x