Κώστας Νικολακόπουλος

Ημιτελικός Κυπέλλου με τον πιο εδράκια διαιτητή και VAR με «σκανδαλώδεις» αποφάσεις

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr δεδομένα για τους διαιτητές του ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

· Πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου λοιπόν αύριο και ξέρουμε από χθες τους ορισμούς των διαιτητικών ομάδων από την ΚΕΔ της ΕΠΟ, τον Άγγλο αρχιδιαιτητή Μπένετ.

· Στο Λαμία-ΠΑΟΚ διαιτητής ο Σιδηρόπουλος για…νιοστή φορά σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια της εξυγίανσης. Επόπτης ο Κωστάρας, που κρατούσε τη μεζούρα στο Περιστέρι. VAR ο Μανούχος που υπάκουα ακύρωσε τη διεξαγωγή του ίδιου αγώνα…

· Στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός διαιτητής ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς ο πιο εδράκιας ξένος διαιτητής που κυκλοφορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα! Γνωστός μας πια ο Νταμπάνοβιτς, αφού έρχεται τρία χρόνια συνέχεια και παίζει ομάδες μας. Τον ξέρουμε. Έχει σφυρίξει έξι παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος κι έχει φέρει πέντε άσους (ΠΑΟ-Άρης 1-0, Ιωνικός-Ατρόμητος 2-1, ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1) και μία ισοπαλία (ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-1, παρεμπιπτόντως δίνοντας πέναλτι στην ΑΕΚ). Πέντε άσους και μία ισοπαλία: «ό,τι πρέπει» (από την ανάποδη!) για τον φιλοξενούμενο αύριο Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για τον διαιτητή με ΑΕΚ

· Ποιος θα είναι VAR στη Φιλαδέλφεια; Ένας διαιτητής Πολωνός, 39 ετών, ο Κριστόφ Γιάκουμπικ, ο οποίος το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχει παίξει στην καριέρα του είναι το Φέρεντσβαρος-Τόμπολ Κόσταναϊ, 13 Ιουλίου.

· Μπαίνεις στο google, πατάς JAKUBIK KRZYSZTOF και σου βγάζει, μεταξύ άλλων:

31.1.2021 https://gazetakrakowska.pl/wisla-krakow-skandaliczne-sedziowanie-w-meczu-wisla-piast-co-mial-w-glowie-krzysztof-jakubik/ar/c2-15418959

Ο τίτλος του άρθρου: Σκανδαλώδης διαιτησία στο Βίσλα-Πιάστ. Τι είχε στο μυαλό του ο Κριστόφ Γιάκουμπικ;

4.2.2021 https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/pzpn-krzysztof-jakubik-ukarany-za-fatalne-sedziowanie/fpcfgtc

Ο τίτλος του άρθρου: ο Γιάκουμπικ τιμωρήθηκε για κακή διαιτησία.

8.8.2022 https://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news-skandal-sedziowski-w-polsce-blyskawiczna-reakcja-pzpn-u-boni,nId,6207442

Ο τίτλος του άρθρου: Διαιτητικό σκάνδαλο στην Πολωνία. Άμεση αντίδραση της ομοσπονδίας. Σχολιάζει ο Μπόνιεκ. Με κεντρική φωτογραφία τον Γιάκουμπικ.

10.4.2022 https://sport.tvp.pl/59557396/pko-ekstraklasa-rafal-rostkowski-lech-legia-czyli-brutalnosc-zvarcia-i-wypaczenie

Ο τίτλος του άρθρου: Λεχ-Λέγκια, βαρβαρότητα, Zvar και αλλοίωση. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα η Λεχ (ισόβαθμη με άλλες δύο ομάδες στην πρώτη θέση) κέρδισε πέναλτι που ποτέ δεν δόθηκε, ούτε από τον διαιτητή, ούτε από το VAR. Στο VAR ήταν ο Γκιάκουμπικ.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για τον διαιτητή με ΑΕΚ

· Η τιμωρία του Γιάκουμπικ τον Απρίλιο του 2021 συνοδεύθηκε από εκείνη ενός άλλου Πολωνού διεθνή διαιτητή, του Στεφάνσκι, που ήταν VAR στο ίδιο παιχνίδι, το Βίσλα-Πιάστ 3-4 (από 3-0)! Σκανδαλώδης η απόφαση τους να δοθεί πέναλτι για το 3-3 στο 90ο λεπτό. Γιάκουμπικ και Στεφάνσκι ήταν δίδυμο (διαιτητής Στεφάνσκι-VAR Γιάκουμπικ) και σε τρία παιχνίδια πέρυσι στην Πολωνία.

· Ο Στεφάνσκι είναι ο διαιτητής του Ολυμπιακός-Μακάμπι 0-4 με το κραυγαλέο πέναλτι που δεν έδωσε σε χέρι από κεφαλιά του Τικίνιο με το σκορ 0-1. Διαιτητής τις προάλλες και στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0.

· Να επαναλάβω την άποψη μου ότι ο Ολυμπιακός γλίτωσε διαιτητικό χειρουργείο στην Τούμπα μόνο και μόνο επειδή ο Μαρινάκης επί δύο ημέρες ξεσήκωνε απίστευτη φασαρία, με φοβερά σκληρές ανακοινώσεις, μέχρι και διαμαρτυρίες στην ΟΥΕΦΑ. Ο Σλοβάκος Κρούζλιακ ξέροντας ότι είχε μπει στο στόχαστρο και ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα, έκανε πράγματι μία απολύτως αντικειμενική διαιτησία στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, μία διαιτησία, για να είμαστε σωστοί, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

· Μακάρι να δούμε και αύριο μία τέτοια από τον Νταμπάνοβιτς, που δεν είναι κατηγορία elite όπως ο Κρούζλιακ (και κακώς ο Μπένετ δεν έφερε elite), αλλά είναι έμπειρος και έχει παίξει πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν σφυρίξει όπως σφυρίζει στα Κύπελλα Ευρώπης, όλα θα πάνε καλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x