Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός αν του «βγει» κάνει «παπάδες», αν όχι, «κολλάει» εύκολα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αξιολογεί μέσα από το sport-fm.gr κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου και των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Φιλικό…ξεφιλικό, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι είναι το μοναδικό που είδαμε Ολυμπιακό μετά από εκείνο με τη Γουλβς στην Αγγλία. Συμπτωματικά, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, ήττα 0-1 για τους «ερυθρόλευκους».

• Συμπτωματικά; Ασφαλώς και δεν έχει σχέση η σημασία του ενός αγώνα με τον άλλο, από πολλές πλευρές, όμως ας προσέξουμε ότι συνέβη το ίδιο πράγμα στον Ολυμπιακό και στα δύο αυτά παιχνίδια, που είναι τα δύο τελευταία του, ας το πούμε επίσημα η, «επίσημα» (γιατί με την Ομόνοια και τη Γουλβς τα είχε δώσει στο Ρέντη κεκλεισμένων των θυρών και το μόνο που είδαμε ήταν τα γκολ): έφαγε γρήγορα γκολ, στο δεκάλεπτο από τη Γουλβς και στο μισάωρο από τον Ατρόμητο, χωρίς να καταφέρει να το ανταποδώσει, μολονότι είχε μπροστά του πάρα πολύ χρόνο.

• Κι ας πάμε και λίγο πιο μακριά: αυτό ακριβώς το σκορ, το 0-1, είναι που έχει φέρει τις πιο επώδυνες ζημιές για τον Ολυμπιακό, σε αυτή τη διετία με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο. Θυμηθείτε…

Το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 που ουσιαστικά στοίχισε το πρωτάθλημα του 2019 (όπως είχε κοστίσει και το ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-0 στην οικονομία της μάχης του τίτλου)…

Το Ντινάμο Κιέβου-Ολυμπιακός που έφερε αποκλεισμό από τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ 2019 (όπως είχε φέρει την απώλεια της πρώτης θέσης στη φάση των ομίλων το Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0)…

Το Ολυμπιακός-Λαμία 0-1 που είχε κοστίσει τον αποκλεισμό από το Κύπελλο το 2019…

Το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 που στέρησε από τον Ολυμπιακό το αήττητο πρωτάθλημα του 2020 (όπως το Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 εύκολα θα μπορούσε να είχε στερήσει την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ 2020)…

Το Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0 που στέρησε από τον Ολυμπιακό την παρουσία στο Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ 2020…

• Μάνι μάνι οκτώ ήττες, όλες με το ίδιο σκορ, 0-1! Ευχάριστο για τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να είναι. Γιατί σημαίνει ότι πρώτον αδυνατεί να «γυρίσει» εις βάρος του σκορ (σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια έχανε από πολύ νωρίς, από το ημίχρονο) και δεύτερον δείχνει επιθετική αδυναμία.

• Κι όλα αυτά τα γράφω γιατί υπάρχει ένας τελικός Κυπέλλου (έστω εντελώς υποβαθμισμένος) μπροστά μας, αλλά κυρίως ξεκινάει η νέα σεζόν για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα κι Ευρώπη και μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που δουλεύει τρίτο χρόνο με ένα προπονητή, πρέπει να βελτιώνεται. Π.χ. μία βελτίωση την λες ότι τον πρώτο χρόνο του Πέδρο τα 0-1 ήταν πέντε και τον δεύτερο χρόνο έγιναν τρία.

• Να το πάμε πιο βαθιά; Είναι πραγματικά πολλά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα οποία έχει μείνει στο μηδέν. Δεν είναι μόνο οι οκτώ ήττες με 0-1 (συν το 0-2 από την Μπάγερν στο Μόναχο). Είναι κι άλλα οκτώ 0-0. Με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη, με την Βικτόρια στο Πλίζεν, με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με την Ξάνθη δύο φορές στην Θράκη, με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, με τη Λαμία εκτός έδρας επίσης. Κι επειδή μιλάμε για βελτίωση: δεν είναι βελτίωση ότι από τα δύο περσινά 0-0, φέτος φτάσαμε στα έξι.

• Και γενικά, αν τα βάλεις κάτω, 17 παιχνίδια σε δύο σεζόν με μηδέν ενεργητικό δεν είναι καθόλου λίγα. Και βέβαια σχεδόν όλα σημαντικά παιχνίδια, σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο καταδεικνύει και το πιο μεγάλο αγωνιστικό θέμα του Ολυμπιακού, την έλλειψη γκολ σε πολλά κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια. Μιλάμε για έξι ευρωπαϊκά, για τέσσερα ντέρμπι και για πέντε-έξι εξόδους στην επαρχία.

• Μία προσεκτική αξιολόγηση δείχνει ότι ο Ολυμπιακός όταν θα του «βγει» το παιχνίδι μπορεί να κάνει «παπάδες», να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, ακόμη και με τον πιο δυνατό αντίπαλο στην Ευρώπη (βλέπε 3-1 τη Μίλαν μέσα, 2-1 την Άρσεναλ έξω κ.α), να συντρίψει κάθε αντίπαλο στην Ελλάδα μέσα στο σπίτι του (ΑΕΚ 4-1, 3-0 και ΠΑΟ 3-0 κ.α) η, να κάνει διπλά σε κάθε έδρα (ΠΑΟΚ 1-0, 1-0 κ.α). Αλλά αν δεν του «βγει» το παιχνίδι, μπορεί με αρκετή ευκολία να κολλήσει στο μηδέν.

• Για να είμαι δε ειλικρινής, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου, αλλά κυρίως των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, εμένα με προβληματίζει ότι στα τελευταία αποτελέσματα του Ολυμπιακού βλέπουμε 0-1 από τη Γουλβς στο Μολινό, 0-1 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και 0-0 με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ.

Κι αν θέλουμε να το πάμε ακόμη πιο μακριά: Σε άλλα 26 παιχνίδια του (12 πέρσι και 14 φέτος), σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη διετία, ο Ολυμπιακός σκόραρε μάξιμουμ από μόλις μία φορά. Με συνέπεια σε αυτά τα 26 παιχνίδια να έχει 15 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Κοινώς, από ένα σύνολο 107 επίσημων αγώνων, ο Ολυμπιακός στους 32, σχεδόν στο ένα τρίτο δηλαδή, είτε δεν σκόραρε, είτε σκόραρε από μόλις μία φορά. Εμένα αυτό μου μεταφράζεται ότι η ομάδα χρειάζεται αφενός μεν μεγαλύτερη ποιότητα επιθετικά στο ρόστερ της, αφετέρου καλύτερη δουλειά ώστε να φτάνει ακόμη πιο εύκολα κοντά στο γκολ.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός ζήτησε και θα παίξει Παρασκευή 18 του μήνα στο πρωτάθλημα πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του που είναι Τετάρτη 23 του μήνα. Λογικό. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε και θα παίξει κι αυτός Παρασκευή 18.9 στο πρωτάθλημα, παρότι θα προέρχεται από το ματς με την Μπενφίκα στις 15.9. Τόσο σίγουρος είναι ότι θα περάσει και ξέρει ότι θα παίξει στις 22.9 με την Κράσνονταρ; Μπράβο σιγουριά!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#behindthescenes ?? @nobakoshop ?? @shootwithkitty

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??????? (@teodoradzehverovic) στις

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x