Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός είναι νικητής μέσα στα γήπεδα. Οι άλλοι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr το δικό του σχόλιο για την νέα νίκη του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά επί του Παναθηναϊκού.

• Έχοντας τρίτο δείγμα πλέον στα πλέϊ οφ, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να τα καθαρίζει ένα ένα τα παιχνίδια του. Μπαίνει, προηγείται στο σκορ στο α΄ ημίχρονο και στο β΄ ημίχρονο «σβήνει» τα ματς, πηγαίνοντας τα στο ρελαντί!

Με τον ΠΑΟΚ κάνει το 1-0 στο 23’ και το κρατάει στην Τούμπα ως το τέλος.
Με τον Άρη στο Καραϊσκάκη κάνει δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, στο 26’ και στο 27’ και τελειώνει το ματς με ένα τρίτο στο 38’ (τελικό 3-1).
Με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη κάνει δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο (5’ και 21΄) και κλείνει το ματς με δεύτερη τριάρα, με το τελευταίο γκολ αυτή τη φορά στο 91’.

• Τρία παιχνίδια για τον Ολυμπιακό, με γκολ 6-0 στο ημίχρονο και τρεις νίκες! Στο β΄ ημίχρονο, μόνο ένα γκολ κι αυτό στις καθυστερήσεις. Θα μπορούσε να μπει κι ένα δεύτερο, αλλά έχασε το πέναλτι ο Φορτούνης στο 84’ με τον Άρη.

• Γενικά, όλα τα παιχνίδια τα πάει στο ίδιο μοτίβο ο Πέδρο Μαρτίνς: κοιτάζει να τα καθαρίσει από το α΄ ημίχρονο και μετά γυρίζει πίσω την ομάδα έχοντας εμπιστοσύνη στην αμυντική λειτουργία της. Και κάπου εκεί προς το τέλος του αγώνα, όταν ο αντίπαλος πια έχει κουραστεί να προσπαθεί ανεπιτυχώς να επιτεθεί, ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα δεκάλεπτο μπορεί πάλι να τον καταστρέψει! Χθες, εκτός του γκολ του Καφού, ο Μασούρας είχε χαμένο τετ α τετ με τον Διούδη στο 95’. Και με τον Άρη εκτός του χαμένου πέναλτι, χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες μετά το 80’ από τον Χασάν και τον Λοβέρα. Ακόμη και στην Τούμπα θα μπορούσε να σκοράρει στο 90’ με κεφαλιά ο Σεμέδο.

• Λογικά, το ίδιο πράγμα θα πάει να κάνει ο Μαρτίνς και την Τετάρτη στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Άλλωστε, το είχε κάνει και στο πρώτο ματς, μέσα στην Τούμπα! Και ο Ολυμπιακός ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ από το 7’! Μόνο που το Κύπελλο είναι πάντα μία διαφορετική ιστορία. Το είχαμε δει ακριβώς και στο πρώτο παιχνίδι, όταν ο ΠΑΟΚ μέσα σε τρία λεπτά (10’-12’) είχε ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα την ολική ανατροπή του β΄ ημιχρόνου και το 3-2…

• Για να είμαι ειλικρινής, ο ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, μου άρεσε παρά το τελικό 0-0. Στα πρώτα 30 λεπτά τον είχε τσακίσει τον Παναθηναϊκό. Αλλά και μέχρι το 60΄ του έκανε φάσεις. Πολλές φάσεις. Μετά κρέμασε, αλλά τέτοια εποχή δεν είναι εύκολο να παίζεις πάνω από 60 λεπτά. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, κι ο Ολυμπιακός διαστήματα καλά βγάζει: μισή ώρα με τον ΠΑΟΚ, ένα 20λεπτο κι ένα τέταρτο με τον Άρη, ένα ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό.

• Γνώμη μου είναι, ότι αν ο ΠΑΟΚ μπορέσει και παίξει έτσι και στο Καραϊσκάκη, όπως έπαιξε με τον Παναθηναϊκό, θα τον δυσκολέψει αφάνταστα τον Ολυμπιακό. Και θα πρέπει ο Ολυμπιακός για να περάσει στον τελικό, να είναι καλύτερος απ΄ ότι ήταν και στα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια του στα πλέϊ οφ, παρά τις τρεις νίκες του.

• Παρεμπιπτόντως, μπορεί τώρα να λέμε, «έλα μωρέ, ποιος Παναθηναϊκός, έτσι όπως είναι», αλλά πρόκειται για τον ίδιο Παναθηναϊκό, που πριν εφτά ημέρες είχε υποχρεώσει σε 0-0 τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο Παναθηναϊκό που πριν 14 ημέρες είχε υποχρεώσει σε 1-1 την ΑΕΚ…Μην ξεχνιόμαστε. Τώρα που έχασε 3-0 από τον Ολυμπιακό, τον βγάζουν «πεθαμένο» τον Παναθηναϊκό. Όταν όμως οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες δεν μπορούσαν να τον κερδίσουν ήταν «ζωντανός» ο Παναθηναϊκός.

• Το πράγμα είναι πολύ απλό: ο Ολυμπιακός τον έκανε να φαίνεται έτσι τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός του έβαλε δύο γκολ στις δύο πρώτες τελικές του-ας του έβαζε δύο γκολ κι ο ΠΑΟΚ στις ευκαιρίες του Μπίσεσβαρ, του Λημνιού και του Πέλκα στα πρώτα λεπτά…Κι ακόμη και χθες δεν ήταν καθόλου «ψόφιος» ο Παναθηναϊκός, όπως πάνε να τον βγάλουν για να μειώσουν την νίκη του Ολυμπιακού. Γιατί θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι αν μόλις στο 2’ ο Κουρμπέλης δεν αστοχούσε από τη μικρή περιοχή στην κεφαλιά του η, αν ο Μπα δεν έσωζε πάνω στην γραμμή το 1-1 στο 18’. Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε το ματς και μπορούσε ακόμη και στο 89’ να μειώσει σε 2-1 με εκείνη την ελάχιστα άστοχη κεφαλιά του Καμπετσή και να κέρδιζε κάποιες εντυπώσεις.

• Σίγουρα οι απουσίες των δύο του ακραίων μπακ ήταν σημαντικές, αλλά κι ο Ολυμπιακός δεν είχε τον καλύτερο του παίκτη, ε; Τον Βαλμπουενά. Ο δε Χατζηθεοδωρίδης που πήρε τη θέση του Ινσούα, επανειλημμένως έχει παίξει φέτος βασικός αριστερός μπακ. Ακόμη και στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Επί της ουσίας πρόβλημα είχε μόνο στη θέση του δεξιού μπακ. Αν πιστεύει κανείς ότι χθες ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-0 επειδή ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στη θέση του δεξιού μπακ, πλανάται πλάνη οικτρά…

• Και να γράψω και κάτι άλλο: εάν έπαιζαν ο Γιόχανσον κι ο Ινσούα κι ο Ολυμπιακός κέρδιζε, πάλι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είχαν να λένε, επειδή ακούγεται περί ενδιαφέροντος της Νότιγχαμ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα για τους δύο μπακ. Θα έριχναν την χολή τους τότε, όπως τώρα λένε ότι ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο γιατί δεν έπαιξαν αυτοί οι δύο παίκτες!

• Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι ο Ολυμπιακός μέσα στα γήπεδα είναι νικητής. Το αποδεικνύει κάθε Κυριακή εδώ και 10 ολόκληρους μήνες σε αυτό το πρωτάθλημα. Το αποδεικνύει και τις Τρίτες και τις Τετάρτες και τις Πέμπτες στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ εδώ και 11 ολόκληρους μήνες!

• Ο Ολυμπιακός τα προβλήματα με τους αντιπάλους του δεν τα έχει στα γήπεδα-τα έχει στα μαγειρέματα που γίνονται όλη την εβδομάδα, στους περίεργους ορισμούς των αγώνων και των διαιτητών, στις διώξεις που γίνονται εις βάρος για κάθε πιθανό και απίθανο πράγμα και σε όλα αυτά τα «παρατράγουδα» που βλέπουμε σχεδόν καθημερινά.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1274872229713473539

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x