Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός έχει ένα τρόπο για να παίρνει καλοκαιρινές προκρίσεις!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει πάρει τις 16 προκρίσεις του τα καλοκαίρια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

• Όπως έχουμε μάθει πια μάθει καλά τα τελευταία χρόνια, οι καλοκαιρινοί προκριματικοί των Κυπέλλων Ευρώπης έχουν τους δικούς τους νόμους. Και κάθε ομάδα πρέπει να τους σέβεται, αν θέλει να είναι…χαρούμενη.

• Ο Ολυμπιακός ιστορικά έχει δώσει καλοκαίρι 20 προκριματικά διπλά παιχνίδια, εξασφαλίζοντας 16 προκρίσεις και βγαίνοντας ο ίδιος νοκ άουτ τέσσερις φορές. Τι μας δείχνει αυτή η διαδικασία; Πολύ απλά ότι ο Ολυμπιακός έχει το δικό του τρόπο να προκρίνεται: το καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι! Όταν το παίρνει, περνάει. Όταν δεν το παίρνει, μένει έξω. Έτσι απλά…

• Να θυμηθούμε ότι οι 16 προκρίσεις του Ολυμπιακού έχουν έρθει με τα εξής αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια του…

Με Μοζίρ 5-0 εντός έδρας
Με Ανόρθωση 2-1 εντός έδρας
Με Σέριφ 2-0 εκτός έδρας
Με Σλόβαν 2-0 εκτός έδρας
Με Μπέσα 5-0 εντός έδρας
Με Αρούκα 1-0 εκτός έδρας
Με Ριέκα 2-1 εντός έδρας
Με Παρτίζαν 3-1 εκτός έδρας
Με Λουκέρνη 4-0 εντός έδρας
Με Μπέρνλι 3-1 εντός έδρας
Με Πλίζεν 0-0 εκτός έδρας
Με Μπασάκισεχιρ 1-0 εκτός έδρας
Με Κράσνοντάρ 4-0 εντός έδρας
Με Ομόνοια 2-0 εντός έδρας
Με Νέφτσι 1-0 εντός έδρας
Με Σλόβαν 3-0 εντός έδρας

• Συμπέρασμα: Στις 16 προκρίσεις του ο Ολυμπιακός είχε στα πρώτα ματς 15 νίκες (10 εντός έδρας και πέντε εκτός έδρας) και μία ισοπαλία (0-0 στην Μπρατισλάβα). Μπορούμε να προσέξουμε, ότι κυρίαρχο ρόλο έπαιξε σε αυτά τα 16 παιχνίδια, η ικανότητα του στο αμυντικό κομμάτι, καθώς στα 12 παιχνίδια κράτησε πίσω το μηδέν και στα άλλα τέσσερα δέχθηκε από ένα μόλις γκολ.

• Πώς ήρθαν οι τέσσερις αποκλεισμοί του; Έχοντας στα πρώτα του παιχνίδια μία ήττα εκτός έδρας (0-3 από την Ανόρθωση), δύο ισοπαλίες εντός έδρας (0-0 με Χάποελ Μπερ Σέβα κι 1-1 με Λούντογκορετς) και μία νίκη εντός έδρας (με το οριακό 2-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ), σε μία εξαίρεση που απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα.

• Τι μας δείχνουν λοιπόν τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στους πρώτους προκριματικούς καλοκαιρινούς εντός έδρας αγώνες τους; Ότι αν απόψε χάσει στη Χάιφα, δεν θα περάσει στους ομίλους, ενώ θα περάσει αν κερδίσει απόψε. Και πιθανότατα και η ισοπαλία θα τον ευνοήσει και θα τον βοηθήσει για την υπόθεση πρόκριση.

• Κατά τα άλλα, να θυμηθούμε ενόψει του αποψινού αγώνα μία δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς, με το που γύρισε η ομάδα από την Αυστρία, όπου είχε κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της: ότι τρεις παίκτες τον είχαν εντυπωσιάσει θετικά, ο Μανωλάς, ο Κανέ κι ο Αμπού Καμαρά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x