Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός να κοιτάξει να μην την πατήσει όπως ο ΠΑΟΚ στο Βόλο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννινα.

· Πολύ ιδιαίτερο το αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Και τα «πολύ ιδιαίτερα» παιχνίδια ο Ολυμπιακός πρέπει να τα φοβάται!

· Κατ΄ αρχάς, είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα. Κι όπως είδαμε στο πρώτο φετινό γενικά εκτός έδρας παιχνίδι του (στην Κύπρο) επιθετικά δεν ήταν καλός, εξ ου και το τελικό 0-0. Γενικά σε κάθε πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ζορίζεται πάρα πολύ στο πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι από το ξεκίνημα της νέας δεκαετίας!

2019 Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1

2018 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 92

2017 Λαμία-Ολυμπιακός 0-1 (στο Περιστέρι)

2016 Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2 με το νικητήριο γκολ στο 76’

2015 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2 με το 0-0 έως το 88’ (στο ΟΑΚΑ)

2014 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-1

2013 Καλλονή-Ολυμπιακός 0-1 στο ουδέτερο ΟΑΚΑ

2012 Βέροια-Ολυμπιακός 1-2

2011 Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1

· Κατά δεύτερον, ο Ολυμπιακός προέρχεται από ημέρες…ιδανικές για απώλεια συγκέντρωσης της ομάδας-πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ταξίδι στην Κύπρο, κλήρωση με Σίτι, Πόρτο, Μαρσέϊγ και βέβαια μεταγραφές, με πρωταγωνιστές και δικούς του παίκτες (βλέπε Σεμέδο, Καμαρά, Ελ Αραμπί)…

· Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, και προσθέσεις το κλίμα που όλο το καλοκαίρι δημιουργούσαν οι της προπαγάνδας των αντιπάλων του Ολυμπιακού, περί και καλά "περίεργων" σχέσεων του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ, για την…φοβερή μεταγραφή του Νικολιά και το…περίφημο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στο Ρέντη, καταλαβαίνει κάποιος που ξέρει από Ολυμπιακό ότι το αποψινό παιχνίδι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ δύσκολο για τους «ερυθρόλευκους». Γιατί από τη μία θα υπάρχει μία ομάδα που στο πρώτο παιχνίδι στο σπίτι της θα θέλει να πάει καλά απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά και να διαψεύσει την προπαγάνδα, κι από την άλλη θα υπάρχει μία ομάδα που θα είναι υποχρεωμένη να προσγειωθεί από τα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ στις σκληρές έδρες της ελληνικής περιφέρειας.

· Έτσι όπως το βλέπω εγώ, εάν ο Ολυμπιακός δεν πάει με τα σωστά μυαλά στο ματς, τότε πολύ απλά θα την πατήσει όπως ο ΠΑΟΚ τις προάλλες στον Βόλο, που έφερε 0-0. Έτσι κι ο ΠΑΟΚ προέρχονταν από ευρωπαϊκό του παιχνίδι και πίστευε ότι θα μπορούσε να το πάρει το ματς στο όλο με μία ομάδα με την οποία (αυτός αποδεδειγμένα) έχει άριστες σχέσεις (πέρσι του είχε δώσει εφτά δανεικούς!).



· Ξέρετε, στο ποδόσφαιρο δεν θέλει πολύ να χάσεις την συγκέντρωση που πρέπει να έχεις σε ένα παιχνίδι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού βλέποντας απόψε αντιπάλους π.χ. τον Χουτεσιώτη (η φωτό είναι από το πρόσφατο φιλικό των δύο ομάδων) και τον Σάλιακα, δύο παιδιά που ήταν χρόνια στο Ρέντη, περισσότερο θα χαλαρώσουν αντί να τσιτώσουν, γιατί θα μιλήσουν, θα πουν ένα αστείο με αυτούς τους παίκτες κλπ, κλπ. Μόνο που η πραγματικότητα είναι ότι και ο Χουτεσιώτης και ο Σάλιακας, αλλά κι ο Παντελάκης, επίσης παίκτης που ανήκε στον Ολυμπιακό, θα παίξουν στο 101% για να δείξουν ότι κακώς έφυγαν από τους «ερυθρόλευκους»…

· Τα δε Γιάννινα αποτελούν έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ την ίδια διοίκηση έχει εδώ και χρόνια, καλές σχέσεις είχε πάντα με τον Ολυμπιακό (βλέπε και μεταγραφή Κούτρη), αλλά μέσα στο γήπεδο ο ΠΑΣ πάντοτε σκυλιάζει όταν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, ειδικά μέσα στα Γιάννινα. Για όσους κάνουν πως δεν το ξέρουν στα έξι τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στους Ζωσιμάδες, ο ΠΑΣ έχει τρεις νίκες και δη με σκορ 3-0, 3-1 και 2-0 (!) κι ο Ολυμπιακός άλλες τρεις νίκες με σκορ 2-1, 2-0 (το δεύτερο γκολ στο 93’) και 3-0, στο μοναδικό παιχνίδι του εκεί όλα αυτά τα χρόνια στο οποίο πέρασε εύκολα.

· Και, πλάκα πλάκα, ακόμη και στο φιλικό που έδωσαν στις 24 Αυγούστου στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 με τα χίλια ζόρια, με γκολ του Χασάν μόλις στο 87’! Επιπλέον, βεβαίως, ο ΠΑΣ στη δική του πρεμιέρα για το πρωτάθλημα, έδειξε τα δόντια του, με το 2-2 στο Χαριλάου, προηγούμενος μάλιστα 2-0 του Άρη! Έχει κρατήσει την περσινή του ομάδα κι έχει ενισχυθεί με τέσσερις καλούς παίκτες. Όποιος τον υποτιμήσει, θα έχει πρόβλημα.

· Τώρα, τι ενδεκάδα θα κατεβάσει ο Μαρτίνς; Δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα. Οι πιο πολλοί στην ομάδα θεωρούν ότι επειδή υπάρχει μετά η διακοπή του πρωταθλήματος θα βάλει το ίδιο σχήμα που έπαιξε την Τρίτη στην Κύπρο, καθώς μεσολάβησαν και πέντε ημέρες από εκείνο το ματς.

· Άλλοι εκτιμούν ότι μπορεί να δώσει θέση στον Φορτούνη αντί του Εμβιλά, ενώ στη Σενεγάλη προέκυψε ένα ρεπορτάζ ότι είναι τραυματίας ο Μπα κι ότι μάλιστα θα αποκλειστεί από την Εθνική ομάδα της χώρας του, στην οποία είναι να παίξει τώρα για πρώτη φορά. Ο ίδιος ο Μπα βγήκε και διέψευσε στον Τύπο της Σενεγάλης ότι δεν θα πάει στην Εθνική του κι απομένει να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού και πόσο σοβαρό είναι-πάντως, ο Σισέ έχει ειδοποιηθεί από την Πέμπτη να είναι έτοιμος για την ενδεκάδα, ενώ κι από τον Μπρούνο ζητήθηκε να είναι πανέτοιμος, ίσως λόγω κάποιων ενοχλήσεων που είχε ο Ραντζέλοβιτς, αλλά υποχώρησαν χθες.

· Αυτός που σίγουρα έχει θέμα, με την θλάση, είναι ο Μασούρας, που χάνει και την Εθνική.

Άσχετο: Επειδή ακούγονται διάφορα, δεν έχει υπάρξει τίποτα με τον Ολυμπιακό και τον Τάσο Δώνη. Τον Ιούνιο είχε γίνει μάι κρούση, χωρίς συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x