Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Πεπ Μπιέλ μπορεί, εκτός όλων των άλλων, να φέρει και ισορροπία στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για μία άλλη διάσταση της μεταγραφής του Πεπ Μπιέλ στον Ολυμπιακό.

• Η μεταγραφή του Πεπ Μπιέλ στον Ολυμπιακό έχει πολλαπλές διαστάσεις. Προφανώς πρωτίστως αγωνιστικές, αλλά ακόμη και…ψυχολογικές, αφού ο πάντα πολύ απαιτητικός κόσμος του Ολυμπιακού περίμενε πώς και πώς μία ακόμη σπουδαία μεταγραφή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

• Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο η προσθήκη του 26χρονου άσου της πρωταθλήτριας Δανίας Κοπεγχάγης είναι σημαντική για τον Ολυμπιακό και για ένα επιπλέον λόγο: η ομάδα είχε τεράστια ανάγκη από ένα αριστεροπόδαρο παίκτη, αφού όλοι οι επιθετικογενείς παίκτες της είναι δεξιοπόδαροι!

• Μιλάμε για 16 (!) παίκτες, όλους να έχουν καλό τους πόδι το δεξί! Από τους δύο Χουάνγκ και τους Μασούρα, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Αμπού Καμαρά, Κούντε, Ντε Λα Φουέντε, μέχρι τους Φορτούνη, Ζίνκερναγκελ, Ροντρίγκες, Ραντζέλοβιτς, Χασάν, Μαντί, Αγκιμπού, Βρουσάι!!!

• Ένα ολόκληρο ρόστερ με παίκτες επιθετικογενείς που είναι όλοι δεξιοπόδαροι: 16 παίκτες δεξιοπόδαροι. Επιτέλους έρχεται ένας αριστεροπόδαρος, έτσι ώστε να βοηθήσει στην καλύτερη ισορροπία της ομάδας σε αυτό το κομμάτι-αν και κατά την γνώμη μου, κι ο εξτρέμ που θα πάρει ο Ολυμπιακός, κι αυτός αριστεροπόδαρος πρέπει να είναι. Η δε επιλογή του νεαρού Ταβσάν της ΝΕΚ Ναϊμέγκεν μοιάζει εξαιρετική, με την υποσημείωση ότι το παιδί αυτό πιστεύει ότι μπορεί να κάνει μεταγραφή σε καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

• Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ισορροπία που μπορεί να φέρει ένας αριστεροπόδαρος σε μία ομάδα, ας σκεφθούμε την περίπτωση του Μπουχαλάκη. Ένας από τους λόγους που ο Έλληνας διεθνής άσος ήταν απαραίτητος στα πλάνα του Μαρτίνς τόσα χρόνια ήταν ακριβώς αυτό, ότι έφερνε ισορροπία ως αριστεροπόδαρος, σε μία μεσαία γραμμή που είχε μόνο δεξιοπόδαρους (από Γκιγέρμε έως Έμβιλά κι από Μαντί έως Νάτχο, από Κούντε έως Αγκιμπού κι από Κανέ και Τιάγκο Σίλβα έως Καφού και Μπενζιά! Όλοι ήταν δεξιοπόδαροι και μόνο ο Μπούχα αριστεροπόδαρος…

• Και είναι 100% λάθος που ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια δεν παίρνει ένα αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό κι έχει μόνο δεξιοπόδαρους, με εξαίρεση τον Βούκοβιτς, που ήταν μία ατυχής επιλογή. Πάλι καλά να λέμε που ο Σισέ έχει «φτιάξει» το αριστερό του πόδι και μπορεί να παίζει αριστερά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x