Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ραντζέλοβιτς είναι… μπελάς και… γουρλής!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις επιδόσεις του Ραντζέλοβιτς με τον Ολυμπιακό, με μία φοβερή ιδιαιτερότητα τους!

• Στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ραντζέλοβιτς στα τέσσερα από τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια (με Πανιώνιο και Παναιτωλικό μέσα, ΠΑΟΚ κι Άρσεναλ έξω), μέχρι που τον άφησε στον πάγκο στο τελευταίο ματς, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο.

• Τελικά τον έβαλε αλλαγή τον Σέρβο για κάτι λιγότερο λεπτά και αν μη τι άλλο βοήθησε την ομάδα κερδίζοντας την αποβολή του Γιαννούλη, με εκείνο το ωραίο ξεπέταγμα που έκανε στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού και την ωραία πάσα του Βαλμπουενά. Και μπορεί να μη φάνηκε σε άλλο σημείο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά απέδειξε ότι έχει βελτιωθεί τακτικά, επιστρέφοντας στην άμυνα και μαρκάροντας αποτελεσματικά σε εκείνη τη φάση στο 90’, που ο Άκπομ υπερφαλάγγισε τον Σεμέδο και μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή του Τζολάκη.

• Με την περίπτωση της απευθείας κόκκινης κάρτας του Γιαννούλη, ο Ραντζέλοβιτς έδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι μπελάς για κάθε άμυνα. Όπως έχω ξαναγράψει, πρέπει να βελτιώσει πάρα πολλά πράγματα κι ιδίως να ισορροπήσει μεταξύ των σπριντ που κάνει και των τελικών του προσπαθειών (σέντρα, σουτ) και να δουλέψει περισσότερο στο πώς θα κινείται για τη διάσπαση της οργανωμένης αντίπαλης άμυνας, καθότι πρόκειται για εξτρέμ που θέλει χώρο για να φανεί.

• Όμως, η κινητικότητα που τον διακρίνει, τον κάνει πραγματικά μπελά για τους αντίπαλους αμυντικούς. Εξ ου και βλέπεις ότι έχει πετύχει τρία γκολ, έχει κερδίσει δύο πέναλτι κι έχει φτιάξει κι άλλα τρία γκολ, εκ των οποίων το ένα στο χρυσό 1-0 για το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα, το αυτογκόλ του Γιαννούλη, που, παρεμπιπτόντως, λες κι ενήργησε εκδικητικά επειδή από την ενέργεια του Σέρβου είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη και τον γκρέμισε με το φάουλ-καράτε στο ματς κυπέλλου…

• Τέλος πάντων, ρίχνοντας μια ματιά στις συμμετοχές του 22χρονου κυνηγού, έκανα μία διαπίστωση που νομίζω ότι έχει γούστο: τον λες και…γουρλή τον Ραντζέλοβιτς! Δεν βρίσκεις παιχνίδι του Ολυμπιακού στο οποίο να έχει παίξει κι ο Ολυμπιακός να το χάνει όσο παίζει μέσα ο Ραντζέλοβιτς! Λες και βγάζει μία θετική αύρα.

• Το χειρότερο που συμβαίνει όταν παίζει ο Ραντζέλοβιτς είναι να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο 0-0! Ακόμη και στο Μόναχο με την Μπάγερν, βγαίνοντας στο 60’ το αποτέλεσμα ήταν 0-0!

• Συνήθως όσο υπάρχει ο Σέρβος στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός κερδίζει! Ακόμη και στα πιο δύσκολα ματς, όπως τις προάλλες στην Τούμπα για το πρωτάθλημα η, στο Λονδίνο με την Άρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ. Και το καλοκαίρι, αν θυμάστε, έμπαινε αλλαγή με την Μπασάκσεχιρ και την Κράσνονταρ κι ο Ολυμπιακός έβαζε κι άλλα γκολ.

• Μοναδική εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα ήταν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, όταν ο Ραντζέλοβιτς μπήκε αλλαγή στο 66’ με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 1-0 κι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι στο 90’.

• Στα υπόλοιπα 21 παιχνίδια πρωταθλήματος, Κυπέλλου κι ευρωπαϊκά στα οποία ο Ραντζέλοβιτς είχε συμμετοχή, ο Ολυμπιακός όσο έπαιζε ο Σέρβος στην ενδεκάδα του έχει 11 νίκες και δέκα ισοπαλίες!

• Η, αν θέλετε αλλιώς, στα 22 παιχνίδια στα οποία γενικά έχει παίξει ο Σέρβος ο Ολυμπιακός έχει 14 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες (από Μπάγερν μέσα κι έξω κι από Τότεναμ και ΠΑΟΚ έξω), λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν ότι πρώτον στις τρεις από τις τέσσερις ήττες ο Ραντζέλοβιτς έπαιξε ελάχιστα και με το σκορ ήδη διαμορφωμένο εις βάρος του Ολυμπιακού (μπήκε στο 87’ εδώ με την Μπάγερν, στο 78’ έξω με την Τότεναμ και στο 76΄έξω με τον ΠΑΟΚ) και δεύτερον στις δύο από τις τέσσερις ισοπαλίες επίσης είχε μπει πολύ αργά στο ματς και με το αποτέλεσμα διαμορφωμένο (μπήκε στο 80’ έξω με την Πλζεν και στο 79’ εδώ με την Τότεναμ). Αντίθετα, μόνο σε δύο νίκες έχει μπει κι έχει παίξει ελάχιστα και με το σκορ ήδη διαμορφωμένο (στο 85’ εδώ με την Πλζεν και στο 81’ έξω με τη Λάρισα).

• Επί της ουσίας δηλαδή τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με τον Ραντζέλοβιτς είτε στην αρχική ενδεκάδα, είτε σαν αλλαγή αλλά με ένα νορμάλ χρόνο συμμετοχής είναι 12 νίκες, δύο ισοπαλίες (με ΠΑΟ έξω πρωτάθλημα και με Λαμία έξω Κύπελλο) και μία ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x