Κώστας Νικολακόπουλος

Ο τρελοΠορτογάλος που ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Ντιόγο Φιγκέϊρας!

• Δύο παίκτες έδωσε ο Ολυμπιακός στην Μπράγκα την περασμένη σεζόν. Τον Μπρούνο Βιάνα και τον Ντιόγο Φιγκέϊρας.

• Όσο λοιπόν τρίβουν τα χέρια τους για τον Βιάνα, που τον είχαν πάρει δανεικό και τις προάλλες τον αγόρασαν με 3 εκ. ευρώ βάζοντας του και ρήτρα 25 εκ. Ευρώ αφού είχε ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον σημαντικών συλλόγων, άλλο τόσο προβληματίζονται με τον Φιγκέϊρας. Κι ας είναι ο Πορτογάλος πιο έμπειρος παίκτης, με παραστάσεις από Σεβίλλη κι Ολυμπιακό (σε πολύ περισσότερα παιχνίδια από τον νεαρό Βραζιλιάνο).

• Για την Μπράγκα, άλλωστε, το 1,2 εκ. Ευρώ που πλήρωσε στον Ολυμπιακό για τον 27χρονο δεξιό μπακ δεν είναι λίγα λεφτά. Και τα πλήρωσε γιατί τον προόριζε για βασικό στην ενδεκάδα της.

• Πράγματι, με το που πήγε ο Φιγκέϊρας, αρχές Φλεβάρη, μπήκε αμέσως κι έπαιξε βασικός στα τρία πρώτα παιχνίδια του με την Μπράγκα, από τις 3 έως τις 15 Φλεβάρη. Μόνο που από τις 15 Φλεβάρη έως τις 15 Μαίου, οπότε και τέλειωσε το πορτογαλικό πρωτάθλημα, ο Φιγκέϊρας έπαιξε όλα κι όλα…οκτώ λεπτά, μπαίνοντας αλλαγή στις 13 Απριλίου στο 87ο λεπτό.

• Ο κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος του δεξιός μπακ Μαρσέλο Γκοίάνο ήταν βασικός και στις 12 τελευταίες αγωνιστικές κι ο Φιγκέϊρας έμεινε στον πάγκο.

• Το ωραίο είναι ότι τον Γενάρη ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, ο Όσκαρ Γκαρθία, τον ήθελε τον Φιγκέϊρας. Ήθελε να τον κρατήσει. Αλλά ο Πορτογάλος έκανε σαν τρελός για να φύγει. Να πάει στην…Μπράγκα. Στην οποία τελικά είναι αναπληρωματικός.

• Γενικά περίεργο παιδί ο Φιγκέϊρας. Περίεργος και αγωνιστικά και σαν χαρακτήρας. Έφευγε σφαίρα μπροστά, μπορούσε να σου φτιάξει φάσεις, να σου κάνει και γκολ και να είναι κι αποτελεσματικός κι αμυντικά. Αλλά με την ίδια ευκολία μπορούσε με μία επιπολαιότητα να σου κάνει φοβερή ζημιά (θυμηθείτε την…ασίστ που έβγαλε στον Σπυριντόνοβιτς για το 1-0 στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός η, το αυτογκόλ του για το 2-1 στο Ολυμπιακός-Λάρισα), μέχρι και να σου τινάξει ένα παιχνίδι στον αέρα, έχοντας πλακωθεί με τον διαιτητή.

• Για να είμαι ειλικρινής, εμένα μου άρεσε ο τρελοΠορτογάλος. Αλλά δεν μπορούσα και να ψάξω αυτούς που έλεγαν, πώς να εμπιστευθείς ένα παίκτη που έχει τατουάζ φιλάκια στο λαιμό του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x