Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Τσούμιτς και οι ρήτρες και τα «πέναλτι» του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού με αφορμή τον δανεισμό του Τσούμιτς, επιπλέον εξηγώντας την συγκεκριμένη εξέλιξη.

• Μεγάλη έμφαση έδωσε ο Τύπος της Σερβίας στη μεταγραφή-δανεισμό του Τσούμιτς από τον Ολυμπιακό στην Χιχόν. Βλέπετε, στην Παρτίζαν είχαν σχεδόν σίγουρη την επιστροφή του μικρού στη Σερβία και την υπογραφή του στην ομάδα τους…

• Πιάνομαι από μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια του ρεπορτάζ των Σέρβων-στάθηκαν στο ότι ο Ολυμπιακός για να δώσει το οκέϊ στους Ισπανούς, αφενός μεν έβαλε οψιόν αγοράς 7 εκ. Ευρώ, αφετέρου δε τους υποχρέωσε να δεχθούν «πέναλτι» 100 χιλ. Ευρώ σε περίπτωση που δεν βάλουν τον Τσούμιτς τη νέα σεζόν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, πολύ μεγάλο, πάνω από το 50% των αγώνων.

• Αυτό με το «πέναλτι», δηλαδή την υποχρέωση η άλλη ομάδα να πληρώνει «πρόστιμο» στον Ολυμπιακό αν δεν βάλει τον «ερυθρόλευκο» που δανείζεται σε ένα μίνιμουμ αριθμό παιχνιδιών, είναι κάτι που οι νταμπλούχοι Ελλάδας το έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, μέσα από την τριβή που έχουν με τόσες ευρωπαϊκές ομάδες για αγορές, πωλήσεις και δανεισμούς παικτών.

• Και πραγματικά είναι μία πολύ έξυπνη ιδέα αυτή, γιατί έτσι προστατεύονται οι παίκτες, που άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. Διότι, τι νόημα έχει να δίνεις κάποιον δανεικό και τελικά να μην τον βάζει η ομάδα στην οποία τον έχεις παραχωρήσει. Όταν όμως ξέρει η κάθε Χιχόν ότι αν δεν τον βάζει, στο τέλος θα πληρώσει τον Ολυμπιακό, θα το σκεφθεί δύο φορές. Όχι ότι είναι κανένα τεράστιο ποσό οι 100 χιλ. Ευρώ, αλλά κανένα κλαμπ δεν θέλει να πληρώνει «κερατιάτικα».

• Ο Ολυμπιακός λοιπόν το κάνει σχεδόν σε όλους τους δανεισμούς του. Και π.χ. έτσι η Βίλεμ το καλοκαίρι πλήρωσε στους Πειραιώτες 100 χιλ. Ευρώ ως «πέναλτι» γιατί ο Βρουσάϊ την περασμένη σεζόν χρησιμοποιήθηκε σε λιγότερα παιχνίδια από τα προβλεπόμενα-τον έβαζαν οι Ολλανδοί από τον Νοέμβρη κι έπειτα μόνο αλλαγή και δη για λίγα λεπτά.


• Οι δε Ολλανδοί ήταν και κύριοι, καθώς θα μπορούσαν να επικαλεστούν την πανδημία, που προκάλεσε την διακοπή του ολλανδικού πρωταθλήματος κλπ, κλπ και να μην πληρώσουν. Όμως, από την στάση τους αυτή κέρδισαν ότι αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να δώσει εκ νέου δανεικό τον Βρουσάϊ, θα έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο-και τον θέλει ακόμη η Βίλεμ…

• Τέλος πάντων, για τον Τσούμιτς για να είμαι ειλικρινής στενοχωρήθηκα που ξεκινάει έτσι η καριέρα του στον Ολυμπιακό, δηλαδή με ένα δανεισμό πριν καν παίξει έστω ένα λεπτό σε ένα φιλικό. Με όσα είχα δει πέρσι από αυτό το παιδί, θα έλεγα ότι έως κι ανυπομονούσα να τον δω τι ψάρια μπορεί να πιάσει με τα ερυθρόλευκα. Αλλά καμιά φορά οι συγκυρίες δεν είναι οι καλύτερες. Για παράδειγμα το παιδί ήρθε στον ολυμπιακό προερχόμενος από περιπέτεια στην υγεία του με τον κορονοϊό που είχε φεύγοντας από τη Ραντνίσκι Νις. Δεν προσαρμόστηκε κι εύκολα σε μία προετοιμασία που φέτος δεν ήταν κανονική προετοιμασία κι ο Μαρτίνς πολύ γρήγορα έδωσε την κατεύθυνση του στη διοίκηση: «Από τον Βρουσάϊ και τον Τσούμιτς, προτιμάω αυτή την στιγμή τον Βρουσάϊ».

• Μάλλον λογική απόφαση, καθότι τον Βρουσάί τον είχε δουλέψει και σε προετοιμασία ολόκληρο καλοκαίρι και τον ξέρει καλύτερα-κι εδώ που τα λέμε παίζοντας κι ενάμιση χρόνο στην Ολλανδία το παιδί βελτιώθηκε, απέκτησε παραστάσεις κλπ. Επιπλέον, έχοντας τον Ραντζέλοβιτς στην ομάδα από πέρσι, ο προπονητής του Ολυμπιακού προφανώς θεώρησε ότι αυτός ο Σερβάκος θα του είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον άλλο Σερβάκο, γιατί ένα χρόνο στην ομάδα έχει εγκλιματιστεί, ξέρει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής κλπ.

• Ο Τσούμιτς μετά από μία εκπληκτική σεζόν πέρσι στο πρωτάθλημα Σερβίας, όπου ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα κι έβαλε το γκολ της χρονιάς, σίγουρα φιλοδοξούσε να έρθει στον Ολυμπιακό και να πάρει την ευκαιρία του. Δεν του βγήκε καλά το καλοκαίρι κι ακόμη και τώρα που είχε η ομάδα το φιλικό με τον Ατρόμητο, ο ίδιος ήταν στην πατρίδα του με την Εθνική Ελπίδων κι άρα έχασε τη δυνατότητα να παίξει και να δείξει κάτι.

• Ωστόσο, δεν πρέπει να απογοητεύεται. Είναι μικρό παιδί, θα παίξει σε ολόκληρη Ισπανία, έστω στη Β΄ κατηγορία, η Χιχόν μόνο ομάδα της πλάκας δεν είναι (20.000 εισιτήρια μέσο όρο πέρσι) και ας σκεφθεί ότι ο Τσιμίκας έφτασε στη Λίβερπουλ παίζοντας δανεικός έξι μήνες στη Δανία και ένα χρόνο στη Βίλεμ…

Άσχετο:

Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ολυμπιακός με το φετινό, έχει 18 νταμπλ στην ιστορία του. Όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες μαζί έχουν 11 !!! Ο Παναθηναϊκός οκτώ, η ΑΕΚ δύο κι ο ΠΑΟΚ ένα…

Και μία παρατήρηση σχετικά με την ΑΕΚ: φέτος έχει πάρει παίκτες που έμειναν ελεύθεροι στο πρόσφατο παρελθόν κι από τον Ολυμπιακό (Ανσαριφάρντ) κι από τον Παναθηναϊκό (Ινσούα) κι από τον ΠΑΟΚ (Σάκχοφ)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x