Κώστας Νικολακόπουλος

Οι Ιταλοί για Μανωλά: «Ένα βήμα μπροστά ο Ολυμπιακός, ένα βήμα πίσω η Νάπολι και…»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις αντιδράσεις του ιταλικού Τύπου για το θέμα Ολυμπιακός-Μανωλάς.

• Από τον Ολυμπιακό, εμμέσως πλην σαφώς, έχει διαψευστεί, προχθές τελευταία φορά, ότι υπάρχει αυτή την στιγμή θέμα επιστροφής του Κώστα Μανωλά.

• Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον ιταλικό Τύπο να ασχολείται εκτεταμένα, εδώ κι ένα ολόκληρο τριήμερο με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό της Νάπολι και το ενδεχόμενο να γυρίσει στην πατρίδα και δη στον Ολυμπιακό.

• Για παράδειγμα, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς «περιγράφει» την υπόθεση η Corriere dello Sport.

«Σε μία ποδοσφαιρική κοινωνία που και αυτή ασφυκτιά, υπό τον φόβο των επιπτώσεων του κορονοϊού, θα ήταν οξυγόνο για τη Νάπολι να γλίτωνε τα 25 εκ. Ευρώ που θα της κοστίσει για τα τρία τελευταία χρόνια του συμβολαίου του ο Μανωλάς. Αλλά η μεταγραφή έχει ένα τίμημα. Κι ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι πρέπει να παλέψει σκληρά για να μειώσει τις απαιτήσεις της Νάπολι. όμως, ένα βήμα μπροστά από τους Έλληνες, ένα βήμα πίσω από τη Νάπολι και η συμφωνία μπορεί να γίνει επίσημη. Σημασία έχει ότι ο Μανωλάς δεν έμεινε αναίσθητος στο φλερτ του Ολυμπιακού και αυτό έχει ευεργετική επίδραση στις εξελίξεις μίας διαπραγμάτευσης που είναι στον αέρα και υπόσχεται να εμπλουτιστεί τις δύο ερχόμενες εβδομάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλα μοιάζουν εξαιρετικά δύσκολα, ωστόσο δύο αντικειμενικά γεγονότα παραμένουν: ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μανωλά και ο Μανωλάς θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και μάλιστα σε αυτό το σύλλογο στον οποίο έχει ξαναπαίξει».

• Από την άλλη, είμαστε υποχρεωμένοι να θυμηθούμε ότι πριν περίπου ένα μήνα, και για ουκ ολίγες εβδομάδες, ο ιταλικός Τύπος έγραφε σχεδόν καθημερινά ότι ο Ολυμπιακός είναι σοβαρά υποψήφιος να κλείσει με τον…Μπουφόν, κάτι που τελικά ποτέ δεν συνέβη-αλλά και δεν υπήρξε ουσιαστικά καν θέμα.

• Αν θέλετε, πάντως, την άποψη μου, η μία ιστορία δεν είναι ίδια με την άλλη. Με τη διαφορά ότι πράγματι είναι τόσο δύσκολο να γίνει τώρα η επιστροφή του Μανωλά, που δεν είναι να απορεί κανείς γιατί ο Ολυμπιακός ρίχνει τόσο πολύ τους τόνους.

Άσχετο: Αναρωτιόμουν τις προάλλες, «τόσο δύσκολο ήταν να είχε ο Ολυμπιακός τον Ντεσπόντοφ από την Κάλιαρι;». και χθες προέκυψε από το ρεπορταζ της Λούντογκορετς ότι κοστολογεί πλέον με 10 εκ. Ευρώ τον Βούλγαρο διεθνή εξτρέμ, τον οποίο μόλις στις αρχές του καλοκαιριού είχε αγοράσει με 2 εκ. ευρώ από την Κάλιαρι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x