Κώστας Νικολακόπουλος

Οι καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού είναι οι παίκτες που δεν παίζουν στις Εθνικές τους

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί οι Εθνικές ομάδες αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια!

• Έχω βαρεθεί να γράφω τόσα χρόνια ότι οι Εθνικές ομάδες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού. Κάποιοι με έχουν κριτικάρει κι ως υπερβολικό. Τα αποτελέσματα, όμως, εμένα δικαίωναν όλα αυτά τα χρόνια.

• Ποια ήταν η μεγαλύτερη γκέλα του Ολυμπιακού πέρσι; Η ισοπαλία (1-1) με τον Πανιώνιο που υποβιβάστηκε…
Πρόπερσι; Η ήττα από τον ΟΦΗ (0-1)…

Ένα χρόνο πίσω; Οι ισοπαλίες στην Ξάνθη (1-1) και στη Λιβαδειά (1-1).
Όλα αυτά τα αποτελέσματα είχαν έρθει μετά από διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων…

• Το να φεύγουν π.χ. πέντε παίκτες από μία ομάδα για τις Εθνικές τους, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το να φεύγει η μισή ομάδα, όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό, είναι σκέτη καταστροφή. Τίποτα άλλο. Να σου λείπουν 10-12 ημέρες από το Ρέντη οι μισοί σου παίκτες, και δη οι καλύτεροι; Πώς να δουλέψεις; Τι προετοιμασία να κάνεις;

• Και να ήταν μόνο αυτό. Πόσοι και πόσοι δεν γυρίζουν τραυματίες; Και τώρα έχουμε και τον κορονοϊό. Έπρεπε λοιπόν να φτάσουμε στο έσχατο (η, μήπως έχει κι άλλο;…) σημείο να χάνει ο Ολυμπιακός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες από δύο και τρεις παίκτες του, κάθε φορά που υπάρχει διακοπή πρωταθλήματος και πάνε στην Αφρική. Πρώτα οι Καμαρά, Μπα, Σουντανί, τώρα οι Ελ Αραμπί, Χασάν. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν αυτό που φωνάζω τόσα χρόνια για τις Εθνικές ομάδες…

• Προσέξτε, άλλωστε, και κάτι άλλο: Ποιες είναι οι μεταγραφές που βοήθησαν περισσότερο τον Ολυμπιακό; Παίκτες που δεν επρόκειτο φορώντας τη φανέλα του να πάνε στις Εθνικές τους. Είτε λόγω ηλικίας, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, ακόμη κι αν θέλετε γιατί αντικειμενικά πολύ δύσκολα, σε συνδυασμό ηλικίας-κλάσης, θα μπορούσαν να φτάσουν σε μία Εθνική όπως η Βραζιλία η, η Γαλλία η, η Ισπανία. Βλέπε Ιμπαγάσα, Τσόρι, Μοντέστο, Καμπιάσο, Φουστέρ, Ρομπέρτο, Μαρκάνο και πιο πρόσφατα Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Εμβιλά. Όλα αυτά τα παιδιά, μη διεθνείς η, μη εν ενεργεία διεθνείς, όταν υπήρχε διακοπή του πρωταθλήματος, κάθονταν και δούλευαν στο Ρέντη με τον προπονητή τους και δεν εξαφανίζονταν για δύο εβδομάδες όπως οι διεθνείς. Κι ο Ολυμπιακός έπαιρνε τις πιο μεγάλες βοήθειες από αυτούς κι όχι από τους διεθνείς.



• Θεωρούν, όμως, κάποιοι ότι με την παρουσία παικτών του στις Εθνικές ομάδες ο Ολυμπιακός κερδίζει γιατί ανεβαίνει η χρηματιστηριακή αξία τους κι έτσι σε ενδεχόμενη πώληση τους μπορεί να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Δεν το έχω δει εγώ αυτό. Η Λίβερπουλ πήρε τον Τσιμίκα από την Εθνική; Ο Γιαννούλης έπαιζε. Η Γουλβς πήρε τον Ποντένσε από την Εθνική; Ούτε λεπτό δεν τον είχε βάλει ο Φερνάντο Σάντος. Η Λέβερκουζεν πήρε τον Ρέτσο για τη μία συμμετοχή του στην Εθνική κόντρα στην Εσθονία; Έπαιζε σε καμία Εθνική ο Μαζουάκου, όταν τον αγόρασε η Γουέστ Χαμ; Οι δε Καταριανοί τα έσκασαν για τον 29χρονο μη διεθνή Γκιγιέρμε, ε;…

• Μοναδική περίπτωση που ο Ολυμπιακός ωφελήθηκε από Εθνική ομάδα, και δη την ελληνική, σε πωλήσεις παικτών του, ήταν παλιότερα των Μανωλά και Μήτρογλου, λόγω της συγκυρίας τότε να είχε πει η Εθνική καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και, βέβαια, στα προκριματικά του. Κατά τα άλλα, οι ευρωπαϊκές ομάδες όταν κάνουν σκάουτινγκ για ένα παίκτη, προτιμάνε να πάνε να τον δουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμη και σε ένα ντέρμπι πρωταθλήματος! Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη έρχονται τόσοι και τόσοι σκάουτερ κάθε σεζόν…

• Ειδικά δε με τους Αφρικάνους, ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα απολύτως κέρδος. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι πάνε οι ομάδες στην Ευρώπη να δουν τα ματς των Εθνικών ομάδων της Αφρικής για να τσεκάρουν τον Καμαρά και τον Μπα και τον Σισέ; Χαϊβάνια είναι; Στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στην Άρσεναλ και στη Γουλβς τους βλέπουν. Σιγά μην τρέχουν στο Τόγκο και στην Τανζανία. Άσε που καλεί συνέχεια εδώ και πάνω από δύο χρόνια η Σενεγάλη τον Σισέ, κάθε τρεις και λίγο ο Σισέ είναι στην Εθνική του και το αποτέλεσμα είναι ότι είχε παίξει δύο επίσημα ματς τον Οκτώβρη του 2018 κι έκτοτε ενάμιση φιλικό! Ακόμη κι ο Σα έχει κληθεί δέκα φορές στην Πορτογαλία κι ο Σάντος δεν τον έβαλε ποτέ, ένα ημίχρονο.

• Αυτή είναι η πραγματικότητα για τα δήθεν φοβερά και τρομερά κέρδη που μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός από τις Εθνικές ομάδες. Μόνο πρεστίζ είναι κατά βάση.

• Και θυμηθείτε τι έγραφα πριν ένα μήνα για τις ευθύνες της ΦΙΦΑ και πόσο προφητικός βγήκα: Το αίσχος της FIFA και το «άστρο» του Μαρτίνς!

• Άσχετο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x