Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί δεν έπρεπε να μας εκπλήξει η επιλογή του Τικίνιο στην 11άδα του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr κάποια πράγματα σε σχέση με την επιλογή της χρησιμοποίησης του Τικίνιο στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού χθες στο Ισραήλ.

•Κανονικά δεν θα έπρεπε να ήταν έκπληξη η χρησιμοποίηση του Τικίνιο ως βασικού στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού χθες στο Ισραήλ. Για δύο λόγους.

•Πρώτος, ναι μεν κι ο Βραζιλιάνος δεν έκανε τίποτα σπουδαίο στην προετοιμασία, αλλά αν μη τι άλλο έβαλε δύο γκολάκια, όσα έβαλαν μαζί ο Χασάν κι ο Ελ Αραμπί-με τον τελευταίο να δείχνει ένα πολύ μέτριο πρόσωπο σε σχεδόν όλα τα φιλικά.

•Δεύτερος και σπουδαιότερος, ο Τικίνιο ήταν αυτός που είχε καθαρίσει πέρυσι σε πολλά από τα δύσκολα παιχνίδια του Ολυμπιακού μακριά από το Καραϊσκάκη: στο 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην πόλη είχε ανοίξει το σκορ και είχε ξεκινήσει και τα άλλα δύο γκολ…στο 1-2 από την Αταλάντα ο ίδιος είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ, με ένα σουτ-φαρμάκι, σαν το χθεσινό στο Ισραήλ…στην Τούμπα αυτός είχε ισοφαρίσει 1-1 τον ΠΑΟΚ σε κρίσιμο ντέρμπι στο Γενάρη…στο Χαριλάου αυτός ήταν ο σκόρερ της νίκης του Ολυμπιακού με 1-0 στα πλέι οφς επί του Άρη…

•Με βάση αυτά τα στοιχεία, ήταν μία λογική επιλογή ο Τικίνιο για την καρδιά της επίθεσης του ολυμπιακού στη Χάιφα. Με τον Βραζιλιάνο να εξελίσσεται ως ξεκάθαρος πρωταγωνιστής της ομάδας του κι όχι μόνο επειδή είχε δικό του παραπάνω από το μισό γκολ του Ζίνκερναγκελ, με τη σουτάρα στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Μακάμπι, που έδιωξε πρώτα ο ίδιος την μπάλα.

Ολυμπιακό: Δεν έπρεπε να μας εκπλήξει η επιλογή Τικίνιο

•Ο Τικίνιο έδωσε απίστευτες μάχες, στον αέρα και στο έδαφος, κερδίζοντας τις περισσότερες. Πήρε καμιά δεκαριά κεφαλιές (!), κράτησε κι «έσπασε» τόσες φορές την μπάλα σε συμπαίκτες του, κέρδισε φάουλ δίνοντας ανάσες, έκλεβε μπάλες, πίεζε, κυρίως όμως ήταν μέσα σε σχεδόν ό,τι επικίνδυνο δημιούργησε ο Ολυμπιακός, από την πάσα του στον Αμπού Καμαρά για το σουτ από την καλή θέση, έως τις καλές συνεργασίες του με τον Μασούρα, αλλά κι ένα καλό ακόμη σουτ που εξαπέλυσε, με τους αμυνόμενους της Μακάμπι να τον μπλοκάρουν. Κι αν ο Μαντί στο 58’ του περνούσε καλύτερη σέντρα, νομίζω ότι ο Τικίνιο θα έκανε το 2-0 με κεφαλιά και θα καθάριζε εν πολλοίς το παιχνίδι και την πρόκριση.

•Έχασε και μάχες ο Βραζιλιάνος, παίζοντας με δύο και τρεις αντίπαλους στόπερ, όμως και προσωπικές ενέργειες είχε καλές και λίγο πιο ξεκούραστος να ήταν στο τέλος θα μπορούσε να γυρίσει καλύτερα την μπάλα, φτιάχνοντας ευκαιρία. Γενικά ήταν ένας Τικίνιο που είχε δείξει και πέρυσι και σε άλλα εκτός έδρας γιατί τον εμπιστεύονταν ο Μαρτίνς σε κρίσιμα και δύσκολα ματς μακριά από το Καραϊσκάκη, όπως π.χ. στο 0-0 στη Λεωφόρο και όπως και στο 0-0 του Κυπέλλου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

•Κι όλα αυτά χθες, ενώ μέχρι και ανήμερα του αγώνα με τη Μακάμπι γράφονταν διάφορα περί πιθανής μεταγραφής του στην Βραζιλία, στην Αραβία και στην Τουρκία!...

•Κατά τα άλλα, ευθύνη της Αστυνομίας του Ισραήλ ήταν η καθυστερημένη άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Μακάμπι, με συνέπεια την έναρξη του παιχνιδιού 15 λεπτά αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x