Κώστας Νικολακόπουλος

Πέντε φωτογραφίες που λένε πολλά για το καθαρό μυαλό που δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το sport-fm.gr το μεγαλύτερο θέμα του Ολυμπιακού, την έλλειψη καθαρού μυαλού.

· Λεπτομέρειες μπορεί οι πολλοί να πουν. Μα το ποδόσφαιρο σήμερα στις λεπτομέρειες, στις πιο μικρές λεπτομέρειες, παίζεται.

· Αναφέρομαι στο πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 3-0 και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ λοιπόν έχει δύο εκτελεστές πέναλτι. Ο ένας είναι ο Άμραμπατ, που έχει εκτελέσει φέτος τρία πέναλτι, όλα εύστοχα, όλα στη δεξιά γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ και δη χαμηλά. Ο άλλος είναι ο Λιβάι, που μέχρι το παιχνίδι της Πέμπτης είχε εκτελέσει φέτος τρία πέναλτι. Τα δύο τα είχε βάλει, το ένα το είχε χάσει. Όλα, όμως, και τα τρία, ήταν με τον ίδιο τρόπο: από τη μέση της εστίας και προς το αριστερό χέρι του γκολκίπερ.

· Το ερώτημα είναι πώς ο Τζολάκης στην εκτέλεση του Λιβάι επέλεξε να πάει στη δεξιά του γωνία, εκεί δηλαδή που ποτέ δεν έχει κτυπήσει πέναλτι ο Λιβάι! Την στιγμή κατά την οποία μάλιστα ο Τζολάκης είχε μόλις τις προάλλες πιάσει πέναλτι του Γκρέι στον προημιτελικό με τον Άρη, πέφτοντας προς τη δεξιά γωνία του. Δηλαδή, ειλικρινά, πόσες πιθανότητες είχε να άλλαζε για πρώτη φορά ο Λιβάι γωνία στα πέναλτι για να το εκτελούσε σε αυτή τη γωνία στην οποία είχε πιάσει πέναλτι ο Τζολάκης πριν 15 ημέρες!!!

· Εδώ το (εύστοχο) πέναλτι του Λιβάι στη Λιβαδειά

Ολυμπιακός: 5 φωτό που λένε πολλά

· Εδώ το (εύστοχο) πέναλτι του Λιβάι με τον ΟΦΗ

Ολυμπιακός: 5 φωτό που λένε πολλά

· Κι εδώ το πέναλτι του Λιβάι με τον ΠΑΟ που έπιασε ο Μπρινιόλι.

Ολυμπιακός: 5 φωτό που λένε πολλά

· Όλα κτυπημένα με τον ίδιο τρόπο. Κι όμως ο Τζολάκης πήγε στην άλλη γωνία, τη δεξιά. Προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι αν ο Τζολάκης πήγαινε στην αριστερή του γωνία θα το έπιανε. Άλλωστε, η μπάλα πήγε προς το κέντρο της εστίας του και λίγο προς τα αριστερά. Αναρωτιέμαι, όμως, προς τι μία τόσο αψυχολόγητη επιλογή του γκολκίπερ του Ολυμπιακού και μάλιστα σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε πάει καλά, υπό την έννοια ότι δεν είχε ευθύνη για τα γκολ και είχε βγει και δύο φορές και καθάρισε σε κόρνερ.

· Αυτό που θέλω να δείξω είναι ότι η ομάδα στη Φιλαδέλφεια είχε μηδέν καθαρό μυαλό. Ας θυμηθούμε και πώς ήρθε το πέναλτι: Είναι το ματς 2-0, είναι το τελευταίο λεπτό του αγώνα και παίρνει την μπάλα ο Χατζισαφί πλάγια αριστερά. Είναι ακριβώς μπροστά του ο Παπασταθόπουλος και γύρω του άλλοι τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού (Ρόντινεϊ, Εμβιλά, Φορτούνης και Βαλμπουενά). Κι ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ μόνος του. Κι όμως, περνάει με όλη του την άνεση την πάσα προς τον Γκατσίνοβιτς που πήρε το πέναλτι από τον Ντόη.

Ολυμπιακός: 5 φωτό που λένε πολλά

· Στεκόμαστε όλοι στο γιατί έκανε το πέναλτι ο Ντόη και αγνοούμε το κραυγαλέο, πέντε παίκτες του Ολυμπιακού απλά κοιτάνε τον Χατζησαφί, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (!) και δεν τον αποτρέπει κανείς, με πρώτο τον Παπασταθόπουλο, να βγάλει την πάσα. Άμα κοιτάνε όλοι, μετά μην μας φταίει μόνο ο στόπερ και δη ο πιο μικρός σε ηλικία παίκτης.

· Κι επειδή χθες αναφέρθηκα στις φάσεις των δύο γκολ της ΑΕΚ την Πέμπτη που ήρθαν από αράουτ, να δούμε μία φωτογραφία από τη φάση του 2-0, όταν από την εκτέλεση του αράουτ ο Μάνταλος βγάζει την πάσα προς τον Ελίασον. Δείτε τη διάταξε της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο δεξιός μπακ Ρόντινεϊ κι ο δεξιός στόπερ Παπασταθόπουλος στην ίδια ευθεία. Κι ο αριστερός μπακ Ρέαμπτσιουκ κι ο αριστερός στόπερ Ντόη στην ίδια ευθεία! Λες κι έπαιζε μία άμυνα δεξιά και μία αριστερά.

Ολυμπιακός: 5 φωτό που λένε πολλά

· Να υπενθυμίσω δε ότι στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος από αράουτ είχε κεφαλιά του Χατζηϊσαία στο δοκάρι του Πασχαλάκη.

KATA τα άλλα, άσχημα νέα για τον Βατσλίκ, που μόλις στο τρίτο του παιχνίδι με τη Χάντερσφιλντ, χθες, έγινε αλλαγή στο 60o leptό, πάλι λόγω τραυματισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x