Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Aγωνία για το Τσάμπιονς Λιγκ έως τις 5/5, μπορεί και έως τις 29/5!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα σκαλιά τα οποία πρέπει να ανέβει ο Ολυμπιακός για να φτάσει και τη νέα σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

· Ο Ολυμπιακός μπορεί να εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, παίρνοντας τον τίτλο πιο γρήγορα στην Ευρώπη από κάθε άλλη ομάδα, μετά την σκοτσέζικη Ρέιντζερς, και ταυτόχρονα να πήρε και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν, όμως έχει ακόμη πολλές ημέρες αγωνία προκειμένου να μάθει από πού και πότε θα ξεκινήσει στη διοργάνωση.

· Έχουμε στο πρόσφατο παρελθόν εξηγήσει ότι ο Ολυμπιακός για να αποφύγει τον α΄ γύρο της διοργάνωσης, με τα παιχνίδια στις 7 και 14 Ιουλίου, πρέπει να έχει μία ευνοϊκή γι΄ αυτόν συγκυρία: να πάρει το τσάμπιονς Λιγκ μία ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους της διοργάνωσης μέσα κι από το πρωτάθλημα της. Έτσι, σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τα προκριματικά από το β΄ γύρο στις 21 και 28 Ιουλίου.

· Βεβαίως, το πιθανότερο είναι ο αντίπαλος του στον α΄ γύρο της διοργάνωσης να είναι αυτό που λέμε του χεριού του. Ωστόσο, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο μίας ανάποδης κλήρωσης.

Π.χ. η πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μπόντο Γκλιμτ είναι αξιόλογη ομάδα-κι ας σκεφθούμε ότι μία λιγότερο δυνατή ομάδα της Νορβηγίας, η Μόλντε, φέτος έφτασε στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ (εκεί δηλαδή όπου σταμάτησε κι ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ) κι αποκλείστηκε από ισπανική ομάδα, την Γρανάδα…

Όπως άλλο παράδειγμα μπορεί να είναι η πρωταθλήτρια Ισραήλ. Αν το πάρει η Μακάμπι Χάιφα, που στο πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις ένα πόντο κάτω από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τότε θα είναι υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει παίξει τα τελευταία χρόνια τέσσερις φορές με ομάδες του Ισραήλ κι έχει τεθεί νοκ άουτ απ΄ όλες!

Επιπλέον, αν ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του από τις 7 Ιουλίου ο Ολυμπιακός θα επηρεαστεί στην προετοιμασία του, που αναπόφευκτα θα είναι πιο μεγάλη σε χρονική διάρκεια, οι παίκτες του θα κάνουν λιγότερες διακοπές κλπ, κλπ.

· Για να μην τα πολυλογούμε, να επαναλάβουμε ότι ο ολυμπιακός θέλει ιδανικά ένα τελικό Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι, έτσι ώστε να μην αγωνιά τι θα συμβεί στο τέλος, καθώς και οι δύο αυτές ομάδες θα είναι μέσα σε αυτές που θα έχουν διαβατήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από το ισπανικό και το αγγλικό πρωτάθλημα αντίστοιχα. Μόνο που για να είναι αυτός ο τελικός, η μεν Ρεάλ πρέπει να αποκλείσει την Τσέλσι, η δε Σίτι την Παρί Σεν Ζερμέν. Κάτι που ειδικά με την Παρί δεν μοιάζει το πλέον εύκολο, καθώς έχει ήδη αποκλείσει την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν!...

· Συνεπώς, η αγωνία για τον Ολυμπιακό θα είναι τουλάχιστον μέχρι τις 4 και 5 Μαίου, οπότε θα ξεκαθαρίσει μέσα από τις ρεβάνς των ημιτελικών ποιες δύο ομάδες θα πάνε στον τελικό. Με τα πρώτα παιχνίδια να γίνονται 27-28 Απριλίου. Και τον πρωταθλητή Ελλάδας αναπόφευκτα να μην έχει το μυαλό του μόνο σε αυτές τις δύο ημερομηνίες, του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το τι γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού η μεν Παρί είναι αβέβαιο αν θα πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας φοβερό συναγωνισμό από Μονακό και Λιόν, τις οποίες ξεπερνάει αυτή την στιγμή μόλις ένα και δύο βαθμούς αντίστοιχα, δε Τσέλσι είναι ένα πόντο πίσω από τη Γουέστ Χαμ και δύο από τη Λέστερ-πρέπει δε να ξεπεράσει τουλάχιστον μία από τις δύο για να πάρει το διαβατήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.



· Εξυπακούεται ότι η αγωνία για τον Ολυμπιακό θα τραβήξει ίσως κι έως τις 29 Μαίου, οπότε γίνεται ο τελικός της διοργάνωσης, εάν περάσουν Τσέλσι και Παρί η, έστω μία από τις δύο ομάδες. Για δε τον Ολυμπιακό η όλη αυτή διαδικασία έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία διότι δεν είναι απλά να γλιτώσει ένα γύρο, αλλά να συνεχίσει να είναι ισχυρός στις κληρώσεις των προκριματικών έως και τα πλέι οφς, εφόσον φυσικά καταφέρει και φτάσει έως εκεί.

· Διότι, αν όλα του πάνε όπως θέλει, δεν θα ωφεληθεί μόνο ο ίδιος, αλλά κι η Μπεσίκτας, που ως πρωταθλήτρια Τουρκίας θα αποφύγει τα προκριματικά και θα μπει απευθείας στους ομίλους. Όπερ σημαίνει ότι ο Oλυμπιακός θα είναι στους δυνατούς των κληρώσεων σε όλους τους γύρους, ακόμη και στα πλέι οφς. Αντίθετα, εάν η Μπεσίκτας παίξει κι αυτή προκριματικά, ο Ολυμπιακός στα πλέι οφς δεν θα είναι στους ισχυρούς, οπότε θα κληρωθεί με την Μπεσίκτας, την Ζάλτσμπουργκ, την Σλάβια Πράγας η, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Με τον Ολυμπιακό στους ισχυρούς, υποψήφιοι αντίπαλο ιτου θα είναι τέσσερις εκ των Γιανγκ Μπόις, Ερυθρού Αστέρα, Ρέιντζερς, Λούντογκορετς Βουλγαρίας, Μίντιλαντ Δανίας, Στεάουα (η, Κλουζ Ρουμανίας), η όποια πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Μάλμε Σουηδίας, Λέγκια Βαρσοβίας, η όποια πρωταθλήτρια Ισραήλ, η όποια πρωταθλήτρια Κύπρου, Φέρεντσβαρος Ουγγαρίας, Μπόντο Νορβηγίας, Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Κοινώς, αν ο Ολυμπιακός αποφύγει Γιάνγκ Μπόις και Ρέιντζερς, θα είναι θεωρητικά κοντά σε μία καλή κλήρωση.

· Από την άλλη, καταλαβαίνει ο καθένας τι λούκι θα τραβήξει ούτως η, άλλως ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι, έχοντας να περάσει μίνιμουμ τρεις ομάδες κι άρα δίνοντας έξι αγώνες για να φτάσει έως τους ομίλους. Για φανταστείτε π.χ., ακόμη κι αν αποφύγει τον α΄ προκριματικό, να κληρωθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας στον β΄ γύρο με καμία Ομόνοια, στον γ΄ γύρο με καμία Μακάμπι Τελ Αβίβ και στα πλέι οφς με καμία Σλάβια Πράγας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x