Κώστας Νικολακόπουλος

Ο μόνος παίκτης που έπαιξε σε όλα τα φιλικά του Ολυμπιακού!

ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον μοναδικό παίκτη τον οποίο ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε σε όλα τα φιλικά του Ολυμπιακού.

-Στην σχετική απάντηση δεν νομίζω να έδινε κανένας την σωστή απάντηση! Θα πήγαινε κανενός το μυαλό στο ότι ο Ζοάο Καρβάλιο είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που έπαιξε και στα έξι φιλικά του στην Αυστρία;…

-Κι όμως ο Πορτογάλος είναι αυτός-αν μη τι άλλο ένα δείγμα ότι έχει κάνει καλή προετοιμασία, για να τον έχει ο Πέδρο Μαρτίνς βασικό σε δύο φιλικά και αλλαγή σε άλλα τέσσερα, και δη στα τρία με σημαντικό χρόνο συμμετοχής: ένα ημίχρονο, 34 λεπτά και 35 λεπτά.

-Αν θέλουμε να το αναλύσουμε παραπάνω, ωστόσο, θα διαπιστώσουμε κάτι άλλο ενδιαφέρον: τα δύο φιλικά στα οποία ο Πορτογάλος προπονητής έβαλε στην αρχική ενδεκάδα τον συμπατριώτη του, δεν ήταν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τους πιο δυνατούς αντιπάλους, αλλά την αυστριακή Ριντ και τη γερμανική Αρμινια Μπίλεφελεντ…Στο δε τελευταίο και πιο δύσκολο φιλικό, με τη Ζάλτσμπουργκ, ο Καρβάλιο μπήκε μόλις στο 79ο λεπτό, παίρνοντας το λιγότερο χρόνο από κάθε άλλο φιλικό…

-Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε καλύτερο πρόσωπο από τον Πορτογάλο πρώην άσο της Μπενφίκα και της Νότιγχαμ. Περιμέναμε ότι κάνοντας για πρώτη φορά προετοιμασία με τον Ολυμπιακό κι έχοντας και την προσαρμογή ενός εξάμηνου στο Ρέντη, θα έβγαζε τον καλύτερο εαυτό του. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προέκυψε από τα φιλικά.

-Αντιθέτως, είδαμε πάνω κάτω την ίδια εικόνα που είχαμε και την περασμένη σεζόν για τον Καρβάλιο, ίσως δε και σε χαμηλότερες στροφές. Δηλαδή, τον δεξιοτέχνη άσο να διακρίνεται σε κάποιες περιπτώσεις με την μπάλα στα πόδια σε επίπεδο πράγματι καλής πάσας τόσο για επίθεση όσο και για αντεπίθεση, αλλά να μην έχει ο ίδιος καλές τελικές και κυρίως να μην έχει διάρκεια στο παιχνίδι του, αλλά να «χάνεται» σε μεγάλα διαστήματα αγώνων.

Ολυμπιακός: To άρθρο του Νικολακόπουλου

-Δεν ξέρω κατά πόσο τον βοηθάει η επιλογή του Μαρτίνς να τον μετακινεί μέσα στα παιχνίδια συνεχώς από θέση Νο 10 σε θέση εξτρέμ, δεξιά η, αριστερά-που δεν νομίζω ότι τον βοηθάει. Όμως, δεν νομίζω ότι είναι αυτό το κύριο θέμα του παίκτη. Είναι ότι για κάποιο λόγο δεν συμμετέχει όσο πρέπει στο παιχνίδι, να ζητήσει μπάλες, να πάρει πρωτοβουλίες, να το πάρει πάνω του που λέμε. Κι είναι κρίμα να έχει τέτοια φοβερή επαφή με την μπάλα και να μην την εκμεταλλεύεται.

-Επιπλέον δε, αν κατάλαβα καλά, διαπίστωσα και μία έλλειψη αυτοπεποίθησης από τον Καρβάλιο. Τα σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καθόλου καλά, ενώ σε ένα από τα τελευταία φιλικά έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του με το να αποφύγει να σουτάρει από πολύ καλή θέση. Θεωρώ πραγματικά κρίμα ένας παίκτης με τέτοια ικανότητα με την μπάλα στα πόδια να μην μπορεί να βρει μία φόρμουλα για να βγάλει όσα μπορεί να κάνει.

-Ειδικά δε σε μία τέτοια συγκυρία που ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν έχει άλλο «κανονικό» 10άρι, αλλά έχει έλλειψη και στους εξτρέμ, δηλαδή στις δύο θέσεις στις οποίες παίζει ο Καρβάλιο, να μην μπορεί ο Πορτογάλος να εκμεταλλευθεί την κατάσταση και να μας «πει» με την απόδοση του, «εγώ είμαι εδώ»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x