Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Από τον Μπιέλ σε Μπακαμπού-Χάμες και από τον Ρόντινει στον Φορτούνη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος «διαβάζει» μέσα από το sport-fm.gr σημειώσεις του για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού.

· Τις προάλλες είχα γράψει ότι θα έβλεπα τον Μπιέλ για εκτελεστή πέναλτι στον Ολυμπιακό-και λίγες ημέρες μετά ήρθε το παιχνίδι στο Βόλο, για να δούμε ότι ο Μίτσελ είχε δώσει εντολή στο συμπατριώτη του να πάρει τα πέναλτι. Κι ήταν πολύ καλή η εκτέλεση, δυνατά και ψηλά, έτσι ώστε ο γκολκίπερ ακόμη κι αν σε «ψωνίσει» να μην μπορέσει να το πιάσει. Να σταθούμε στο ότι ο Μπακαμπού είχε ευστοχήσει στο πέναλτι που είχε κτυπήσει στον Ολυμπιακό και γενικά δεν έχει χάσει κανένα από τα 15 που έχει σουτάρει στην καριέρα του (τα περισσότερα στην Κίνα, πάντως), οπότε θεωρητικά ίσως να έπρεπε να είχε αυτός τον πρώτο λόγο. Αντίθετα, ο Μπιέλ έχει εκτελέσει μόνο πέντε, επίσης όλα εύστοχα. Παρεμπιπτόντως, και για όποιον δεν το πρόσεξε, ο Χάμες πήγε κι αυτός να σουτάρει το πέναλτι στο Βόλο, αλλά του έκανε νεύμα ότι ο Μπιέλ ότι θα σουτάρει ο ίδιος.

Ολυμπιακός: Από τον Μπιέλ σε Μπακαμπού-Χάμες

· O Ρόντινεϊ κέρδισε τις εντυπώσεις στο Βόλο με εκείνο τον κεραυνό του στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα μπούκαρε στην αντίπαλη περιοχή συνεργαζόμενος με τον Μπιέλ. Πραγματικά κίνηση καλού Βραζιλιάνου δεξιού μπακ. Νομίζω, όμως, ότι αμυντικά είχε κάποιες στιγμές που δεν ήταν όπως έπρεπε, με αποκορύφωμα μία φάση αμέσως μετά το 1-0, στην οποία άφησε τον Τσιρίνος εντελώς αμαρκάριστο κι ήταν τυχερός ο Πασχαλάκης που ο αντίπαλος κυνηγός έπιασε…αέρα στο σουτ, γιατί ήταν σε πολύ πλεονεκτική θέση. Είναι έμπειρος παίκτης ο Ρόντινεϊ, φαίνεται αυτό από διάφορες κινήσεις του, όπως για παράδειγμα από το πόσο έξυπνα τραβήχτηκε κι έβγαλε οφσάιντ τον επιθετικό του Βόλου στο τετ α τετ που είχε βγει αυτός με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Αλλά έχω την αίσθηση ότι πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος αμυντικά, ακόμη π.χ. και στο ψηλό παιχνίδι, απ΄ ότι τον είδαμε την περασμένη Κυριακή.

Ολυμπιακός: Από τον Μπιέλ σε Μπακαμπού-Χάμες

· Μία διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ότι στο Βόλο ο Φορτούνης δεν ξεκίνησε από δεξιά αλλά από αριστερά, ενώ ο Μπιέλ ήταν από δεξιά. Κάποιες στιγμές άλλαξαν θέσεις, όμως βασικά ήταν αυτές. Για τον Φόρτου απλά θα ήθελα να γράψω για άλλη μία φορά ότι πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος μέσα στο παιχνίδι. Οι δυνατότητες του είναι για παραπάνω απ΄ όσο παίζει. Αν μπορέσει να μειώσει τις επιπολαιότητες που κάνει και να κάνει παραπάνω focus, είναι παίκτης για να βάζει γκολ σε κάθε παιχνίδι! Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία φάση στο α΄ ημίχρονο, που τον έβγαλε σε θέση για γκολ ο Χουάνγκ με εκπληκτική πάσα κι ο Φορτούνης έχασε το κοντρόλ. Δεν επιτρέπεται ο πιο κοντρολαρισμένος παίκτης να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει από κακό κοντρόλ. Ο Φόρτου το έχει αυτό. Δεν είναι όπως άλλοι συμπαίκτες του…

Ολυμπιακός: Από τον Μπιέλ σε Μπακαμπού-Χάμες

· Για το τέλος δεν θα μπορούσα να μην βάλω μία ανάρτηση που είδα στα social media με Ραπτόπουλο να λέει τα ωραία που του είπε ο Πασχαλάκης.

https://twitter.com/wearelegend7_/status/1613965590418579457

Στη θέση σας, πάντως, θα έβλεπα όλο το βίντεο με όσα είπε στην εκπομπή του ο Ραπτόπουλος (https://www.youtube.com/watch?v=6Znuj5gAgJo). Εγώ αυτό έκανα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x