Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Δείγμα όχι καλό 70’, καλό 20’, τρεις εβδομάδες πριν την Ευρώπη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα του Ολυμπιακού στο σημερινό φιλικό, τελευταίο στην Αυστρία.

· Ακριβώς τρεις εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του για τη νέα σεζόν, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, στις 10 Αυγούστου, το δείγμα του Ολυμπιακού από το σημερινό φιλικό καλό δεν το λες. Για την ακρίβεια, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα όχι καλό δείγμα σε 70 λεπτά και ένα καλό δείγμα μόνο σε 20 λεπτά, στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.

· Κόντρα στη δευτεραθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Σαμπάχ, που έχει ευρωπαϊκό αγώνα σε οκτώ ημέρες, ο Ολυμπιακός υπέφερε στο α΄ ημίχρονο από την ασφυκτική πίεση των αντιπάλων του. Έχανε μπάλες, έτρωγε επιθέσεις και φάσεις και ελάχιστα απείλησε, βασικά στο πρώτο 10λεπτο με τον Μπιέλ, που για άλλη μία φορά απογοήτευσε και στις δύο-τρεις φορές που βρέθηκε τότε σε θέση βολής.

· Θα μπορούσαν οι Αζέροι να κάνουν και άλλα γκολ στο α΄ ημίχρονο, τελικά όμως σκόραραν από μία λάθος τοποθέτηση του Τζολάκη, που χωρίς λόγο βρέθηκε πολύ μακριά από την εστία του σε ένα γύρισμα-διώξιμο του Ρέαμπτσιουκ. Ο Τζολάκης νωρίτερα είχε κάνει πάλι δύο πάσες σε αντιπάλους, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι, και γενικά αυτό το φιλικό ήταν για τον ίδιο μία χαμένη ευκαιρία, πάνω που έδειχνε να κοντράρει τουλάχιστον στα ίσα τον Πασχαλάκη.

Ολυμπιακός: Αρθρο Νικολακόπουλου για φιλικό με Σαμπάχ

· Ο Πασχαλάκης, αντιθέτως, μέσα από αυτό το ματς κάλυψε το χαμένο έδαφος, με τις καλές επεμβάσεις του στο τέλος του αγώνα, που κράτησαν τον Ολυμπιακό όρθιο και έστω τον έφεραν να μη χάσει, αν και μόνο επιτυχία δεν το λες να έχει φέρει ισοπαλίες 1-1 με τη Νόρτζελαντ και τη Σαμπάχ στα δύο τελευταία φιλικά του στην Αυστρία.

· Δεν ξέρω πώς το βλέπει ο Μαρτίνεθ, ωστόσο ο σημερινός Ολυμπιακός περισσότερο είναι για προβληματισμό παρά για ικανοποίηση. Ειδικά στο α΄ ημίχρονο το μόνο που δεν είδαμε είναι μία έτοιμη έστω στο 50% ομάδα. Ο Ισπανός προπονητής άλλαξε στο ημίχρονο τους Ανδρούτσο (έσωσε βέβαιο γκολ) και Μπα (έκανε βήματα πίσω σήμερα) με τους Ρόντινεϊ και Ρέτσο και η ομάδα βελτιώθηκε, αλλά όταν κουράστηκαν και βγήκαν οι ορεξάτοι από το 46' έως το 65' Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνης, Μασούρας ο Ολυμπιακός στέρεψε επιθετικά.

Ολυμπιακός: Αρθρο Νικολακόπουλου για φιλικό με Σαμπάχ

· Ο Ιμπόρα έπαιξε 90 λεπτά παρότι με μόλις λίγες προπονήσεις στα πόδια του, φάνηκε προσαρμοσμένος στο τι θέλει ο προπονητής, αλλά ανασταλτικά είναι ακόμη βαρύς. Ο Κίνι βοήθησε στο γκολ της ισοφάρισης, όμως πειστική την εμφάνιση του δεν την χαρακτηρίζεις. Καθαρός δεξιοπόδαρος, δεν νομίζω ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον Ρέαμπτσιουκ.

· Κατά τα άλλα, να έχει μία ομάδα μόνο ένα σέντερ φορ, τον 36χρονο Ελ Αράμπι, και στα τρία πρώτα φιλικά της, αν μη τι άλλο «δεν λέει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x