Κώστας Νικολακόπουλος

Να δούμε και τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, που έβγαλε και «άλλα» σημάδια στο Βόλο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr "πολλά και διάφορα" για τον Ολυμπιακό με αφορμή το αποψινό παιχνίδι.

· Σε κάτι τέτοια παιχνίδια σαν το αποψινό με τον Ατρόμητο δείχνει μία μεγάλη ομάδα το βαθμό ανάπτυξης της καλής νοοτροπίας της. Κι ακριβώς αυτό περιμένουμε το βράδυ στο Περιστέρι από τον Ολυμπιακό, να αποδείξει ότι μαζί με το αγωνιστικό, φτιάχνει και τη νοοτροπία του-άλλωστε, το πρώτο δεν φτάνει, αν δεν συνοδεύεται από το δεύτερο.

· Είναι εύκολο να πεις κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, καθώς για να αποκλειστεί πρέπει να χάσει με 0-4 η, 1-5. Ακόμη και να για να πάει το ματς στην παράταση, πρέπει να χάσει με 0-3 η, 1-4. Κι η αλήθεια είναι ότι το πρώτο ζητούμενο είναι η πρόκριση. Όμως, για να έρθει μία πρόκριση, ακόμη και υπό τέτοιες συνθήκες, μία ομάδα είναι υποχρεωμένη να παίξει σοβαρά και καλά και στο β΄ ημίχρονο.

· Διότι το αποψινό είναι το β΄ ημίχρονο. Από το α΄ ημίχρονο προηγείται με 4-1 ο Ολυμπιακός και ασφαλώς είναι το μεγάλο φαβορί. Αλλά και στα Γιάννινα κέρδιζε με 2-0 στο ημίχρονο και στο άλλο ημίχρονο έχασε με 0-2 (τελικό 2-2) και θα μπορούσε να φάει και τρίτο (βλέπε δοκάρι) και τέταρτο (βλέπε προβολή εξ επαφής) γκολ…

· Αλλά και ξέχωρα από το όποιο αποτέλεσμα, έχει σημασία να δούμε με τι νοοτροπία θα παίξει ο Ολυμπιακός, πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες του που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής εσχάτως. Γιατί μην ξεχνάμε ότι πλέον ο Μίτσελ έχει βρει μία ενδεκάδα, με τον Ελ Αράμπι 12άδα, και παίζει συνέχεια. Οι άλλοι παίκτες, πόσο θα εμφανιστούν έτοιμοι; Αυτοί που απλά μπαίνουν αλλαγή, όπως οι Σαμασέκου, Μασούρας, Γκάρι, Κασάμι, Μαρσέλο, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης η, ο Ρέτσος κι ο Βρουσάι, που είναι τρία παιχνίδια απέξω κι ο Τζολάκης, ο οποίος έχει να παίξει από το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για το ματς με Ατρόμητο

· Το πόσο σοβαρή είναι μία ομάδα φαίνεται από όλα τα παιχνίδια κι από όλους τους παίκτες. Κι εγώ για να είμαι ειλικρινής, στο Βόλο είδα σημάδια έλλειψης σοβαρότητας κι υπευθυνότητας.

ΕΙΔΑ τον Μπιέλ να έχει πάσα στον Ρόντινει και να μην τη δίνει την μπάλα. Και τον Μπακάμπου να μην κάνει το ίδιο στον Φορτούνη. Προτιμώντας να σουτάρουν χωρίς καμία τύχη.

ΕΙΔΑ τέσσερις φορές, δύο τον Μπακαμπού, μία τον Μπιέλ και μία τον Ντόη, να κάνουν εντελώς επιπόλαια λάθη μέσα και γύρω από την περιοχή του Πασχαλάκη.

ΕΙΔΑ τους επιθετικογενείς παίκτες του Ολυμπιακού να μαρκάρουν με τα μάτια ειδικά στο β΄ ημίχρονο, αφήνοντας τους αμυντικούς και τους Εμβιλά και Χουάνγκ να έχουν πάνω τους όλο το φορτίο.

ΕΙΔΑ τον Μπιέλ σε μία από τις ελάχιστες φορές που επέστρεψες την άμυνα, να γυρίζει την μπάλα με το κεφάλι στον Πασχαλάκη τόσο άσχημα, που να γίνεται η πάσα του ασίστ στον κυνηγό του Βόλου, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να διώχνει λίγο την μπάλα κι όταν αυτή κατευθύνθηκε στην εστία να την βγάζει «μέσα από τα δίχτυα» ο Ντόη.

ΕΙΔΑ την ομάδα του Μίτσελ να φαίνεται ότι παίζει σε μεγάλα διαστήματα με 10 κι εννιά παίκτες εξαιτίας «περιπατητών».

ΕΙΔΑ, κάπως έτσι, τον Βόλο να απειλεί έξι φορές τον Ολυμπιακό, που κράτησε το μηδέν όχι από την καλή του αμυντική λειτουργία (ούτε κατά διάνοια δεν υπήρχε τέτοια σε αυτό το παιχνίδι), αλλά από την ατομικά καλή απόδοση κυρίως των στόπερ και του γκολκίπερ, συν κάποιες βοήθειες των δύο αμυντικών μέσων.

· Για να ξέρουμε τι λέμε. Και για να μην κοιτάμε μόνο τα ευχάριστα, όταν υπάρχουν και πολλά άλλα που μόνο ευχάριστα δεν είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x