Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί ο Μίτσελ προτίμησε Βαλμπουενά, Βρουσάι και όχι Φορτούνη στο Ολυμπιακός-Λαμία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να εξηγήσει τις επιλογές του Μίτσελ σε σχέση με Βαλμπουενά, Βρουσάι και Φορτούνη.

•Ας επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί ο Μίτσελ δεν έβαλε τον Φορτούνη στο παιχνίδι με τη Λαμία. Και στο εύλογο σκεπτικό, «αν δεν τον βάλει με τη Λαμία, με το σκορ 2-0 στο Καραϊσκάκη, πότε θα τον βάλει». Με το ερώτημα να αποκτάει και μία άλλη διάσταση, καθώς υπέστη θλάση και δη βαριάς μορφής (βλέπε επιστροφή τον Ιανουάριο) ο Βαλμπουενά τον οποίο έβαλε τελικά ο Μίτσελ, ενώ θα μπορούσε να περάσει ως αλλαγή τον Φορτούνη κι όχι τον Γάλλο.

•Ο προπονητής του Ολυμπιακού λοιπόν επέλεξε να βάλει τον Βαλμπουενά στο 59ο λεπτό αντί του Μασούρα. Γιατί να μην προτιμούσε τον Φορτούνη; Στο μυαλό του Μίτσελ δεν μπορούμε να είμαστε, αλλά ας σκεφθούμε πόσες βοήθειες έχει πάρει ο Μίτσελ ως προπονητής του Ολυμπιακού από τον Βαλμπουενά:

ΣΤΟ Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (0-2) μόλις την προηγούμενη αγωνιστική, ο Ματιέ μπήκε στο 70’ (και τότε αντί του Μασούρα) και με δικό του γκολ στο 82’ ο Ολυμπιακός κλείδωσε το τρίποντο.

ΣΤΟ Ολυμπιακός-Ατρόμητος (2-0) στο ντεμπούτο του Μίτσελ, ο Ματιέ είχε μπει στο ημίχρονο αντί του Ελ Αραμπί και με ασίστ στο 68’ στον Μπακαμπού ο Ολυμπιακός είχε κλειδώσει και τότε το τρίποντο με ένα δεύτερο γκολ.

ΣΤΟ ΟΦΗ-Ολυμπιακός (1-2), ο Ματιέ είχε μπει αλλαγή αντί του Μπιέλ στο 74’ και από δική του εκτέλεση φάουλ ο Μπακαμπού είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού.

•Όταν λοιπόν ο προπονητής έχει ένα παίκτη που του έχει δώσει λύσεις με γκολ κι ασίστ σε τρία παιχνίδια, γιατί να μην τον βάλει και με τη Λαμία; Δεν πρέπει να τον επιβραβεύσει, που κάθε φορά που τον βάζει αλλαγή, αυτός τον βγάζει ασπροπρόσωπο;…

Ολυμπιακός: Άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

•Θα μπορούσε κάποιος άλλος να υποστηρίξει γιατί ο Μίτσελ δεν έβαλε τον Φορτούνη στη θέση του Χάμες στο 74’ του προχθεσινού αγώνα και προτίμησε τον Βρουσάι. Η απάντηση εδώ μπορεί να είναι η εξής: ο προπονητής αυτή την στιγμή θεωρεί πολύτιμο παίκτη τον Βρουσάι, αφού τον είχε βασικό με την Φράιμπουργκ, με τον ΠΑΟΚ και με την Καραμπάγ. Κι ο Βρουσάι προσπαθεί κι ανταποκρίνεται είτε τον χρησιμοποιεί ο Μίτσελ εξτρέμ (δεξί η, αριστερό), είτε μπακ (δεξί η, αριστερό), από την στιγμή που στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο βγήκε τραυματίας ο Άβιλα στο 38’ κι ο Ολυμπιακός έχοντας ξεμείνει από αμυντικούς στράφηκε στον Βρουσάι για να παίξει μπακ.

•Δεν θα πρέπει ο Μίτσελ να τον κρατάει ζεστό τον Βρουσάι που του κάνει τόσες δουλειές; Πώς θα τον κρατάει ζεστό; Δεν πρέπει να τον βάλει να παίξει και 20 λεπτά με τη Λαμία σε ρόλο κυνηγού; Μόνο θα τον βάζει στα δύσκολα, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα ντέρμπι;…Παρεμπιπτόντως, η αλήθεια είναι ότι παίζοντας άλλοτε μπακ κι άλλοτε εξτρέμ βλέπουμε ότι ο Βρουσάι έχει πάρει στοιχεία χρήσιμα για το αμυντικό παιχνίδι, αλλά κι έχει χάσει στοιχεία χρήσιμα για το επιθετικό παιχνίδι. Το ιδανικό θα ήταν να τα έβγαζε και τα μεν και τα δε στο παιχνίδι του, όμως προφανώς δεν είναι και το πιο εύκολο…

•Από εκεί και πέρα, για τον Φορτούνη ισχύει ότι προπονείται κανονικά, με διάθεση και ο Μίτσελ νομίζω ότι θα του δώσει την ευκαιρία όταν την βρει. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο Φόρτου στη διακοπή του πρωταθλήματος θα τεσταριστεί δυνατά για να παίξει στο β' μισό της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x