Κώστας Νικολακόπουλος

Σαμασέκου, ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την πρώτη εμφάνιση του Σαμασέκου στο Καραϊσκάκη

• Πρώτο παιχνίδι λοιπόν του Σαμασέκου στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού χθες με τη Λαμία κι ο Μίτσελ τον άφησε σε ολόκληρο το 90λεπτο, για να του δώσει τη δυνατότητα να βρει λίγο παραπάνω ρυθμό και να ελέγξει κι ο ίδιος ο παίκτης τις αντοχές του.

• Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Αφρικάνος αμυντικός μέσος, που αντικατέστησε τον Εμβιλά, έβγαλε ένα θετικό πρόσημο στην εμφάνιση του, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι στον Ολυμπιακό ήρθε στις 16 Σεπτεμβρίου και πριν από το παιχνίδι με τη Λαμία είχε στα πόδια του τη φετινή σεζόν 25 λεπτά παιχνιδιού στο Αγρίνιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα 5λεπτο με τον Ατρόμητο πριν ένα μήνα, δύο ακόμη ολιγόλεπτες συμμετοχές τον Αύγουστο με τη Χόφενχαϊμ στην Μπουντεσλίγκα και ένα ημίχρονο τέλη Ιουλίου για το Κύπελλο Γερμανίας.

• Αυτό που είδαμε από τον Σαμασέκου είναι ότι αν μη τι άλλο είναι πολεμιστής. Είναι το στιλ του κόφτη που θα μπει στη φωτιά, θα δώσει μάχες στο χόρτο και στον αέρα, θα κόψει επιθέσεις κι αντεπιθέσεις, θα είναι πιεστικός στα μαρκαρίσματα του, θα «προσφερθεί» να βοηθήσει το συμπαίκτη του.

• Για να είμαι ειλικρινής, τον περίμενα καλύτερο στις επαφές με την μπάλα. Κάποιες φορές την έχασε και μετά έτρεχε να την ξανακερδίσει η, να την διώξει και κάποιες άλλες δεν είχε την καλύτερη επιλογή στην πάσα η, στο κράτημα. Μου έρχεται στο μυαλό ένα στιγμιότυπο με τον Χάμες να του πασάρει την μπάλα με το στήθος και να του την ζητάει πίσω, με τον Σαμασέκου αντί να του πασάρει, να παίρνει την μπάλα και να την πάει προς τα πίσω. Και σε μία άλλη περίπτωση πήρε μία προσπάθεια και βγήκε με την μπάλα αράουτ.

Σαμασέκου, ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό!

• Ας τον κρίνουμε, όμως, σε αυτό το πιο δύσκολο κομμάτι, ως έναν παίκτη που σε ολόκληρη τη φετινή σεζόν δεν είχε παίξει έως χθες μάξιμουμ ένα ημίχρονο σε ένα παιχνίδι. Σίγουρα, πάντως, πρέπει να διορθώσει τον τρόπο με τον οποίο πάει σε κάποιες φάσεις στην μπάλα πολύ κοντά στην περιοχή της ομάδας του. Δύο φορές έδωσε φάουλ υπέρ της Λαμίας σε εξαιρετικά ευνοϊκή θέση, ένα σε κάθε ημίχρονο, άσχετα αν στο πρώτο η μπάλα στην εκτέλεση του φάουλ βρήκε το τείχος και στο δεύτερο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης το σουτ. Κι αν στη μία περίπτωση ενεπλάκη κι ο Παπασταθόπουλος και μπορεί να μην έπρεπε να το κάνει, στη δεύτερη ενήργησε φανερά απρόσεκτα.

• Αν κρίνω από το 25λεπτο που τον είχαμε δει στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, πρέπει χθες να έπαιξε υπό συνθήκες μεγαλύτερης πίεσης, καθότι ήταν το πρώτο του παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη, οπότε θέλω να πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο κι αυτό, έβγαζε ένα παραπάνω άγχος στο παιχνίδι του. Στο Αγρίνιο ήταν πιο καλός στις επαφές του με την μπάλα κι αυτό δίνει μία προοπτική, εφόσον το ξαναδούμε στη συνέχεια.

• Αυτό που 100% χρειάζεται να κοιτάξει είναι το βαθμό συγκέντρωσης του στο παιχνίδι, γιατί κάποιες επιπολαιότητες του επαναλαμβάνονται.

• Κατά τα άλλα, ο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 «ερυθρόλευκος» Ούγκο Κάιπερς με τα 10 γκολ που έχει πετύχει φέτος με την Γκεντ, είναι ο Βέλγος πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x