Κώστας Νικολακόπουλος

Η ειρωνεία για Τικίνιο στον Ολυμπιακό και το μπρίζωμα του Χασάν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Τικίνιο και τον Χασάν κι όχι μόνο…

•Η ειρωνεία είναι ότι ουσιαστικά για πρώτη φορά χθες ο Τικίνιο έδειξε κάποια καλά πράγματα και γιατί επέμεινε τόσο πολύ για την απόκτηση του ο Πέδρο Μαρτίνς.

•Ο Βραζιλιάνος είχε πολύ καλή κίνηση και σουτ-φαρμάκι, είχε δύο κεφαλιές απειλητικές, είχε μία άλλη καλή ενέργεια από την οποία ξεκίνησε ίσως η καλύτερη επίθεση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι και βέβαια είχε στο τέλος τη φάση πάλι για γκολ, στην οποία πήγε να τσιμπήσει την μπάλα, αλλά και τον πρόλαβε ο γκολκίπερ και έπεσε άτσαλα ο ίδιος κάτω και τραυματίστηκε στην κλείδα του.

•Πραγματικά, πάντως, δεν τον «πάει» τον Ολυμπιακό αυτό το ξεκίνημα της σεζόν από πλευράς τραυματισμών: ενώ έχει τον Μπα εγχειρισμένο στη μέση, ήρθαν οι χιαστοί του Φορτούνη και τώρα έρχεται κι η επέμβαση για τον Τικίνιο, για να τριτώσει το κακό. Κι ας ελπίσουμε να σταματήσει εκεί. Γιατί και οι τραυματισμοί είναι στο πρόγραμμα, αλλά ως ένα σημείο, ε;…

•Το ευχάριστο από την άλλη είναι ότι ο Χασάν όχι απλά έχει ξεκινήσει την προετοιμασία με γκολάκια, αλλά ειδικά χθες έδειξε ότι έχει…μπριζωθεί από την παρουσία και του Τικίνιο και βάζει τα δυνατά του. Τον τσίτωσε η παρουσία μετά τον Ελ Αραμπί κι ενός ακόμη φορ πρώτης διαλογής και τον είδαμε ειδικά όσο είχε πολλές δυνάμεις να κάνει μία υποδειγματική εμφάνιση σέντερ φορ, όχι δηλαδή να κάθεται να περιμένει την μπάλα στην περιοχή, αλλά να βγαίνει συνεχώς έξω, να ζητάει μπάλες, να είναι πολύ κινητικός, να παίζει με τη μία, να περνάει καλές πάσες, να κλέβει και όχι μόνο να σκοράρει ένα πάρα πολύ δύσκολο γκολ (σπεσιαλιτέ του, άλλωστε, τα δύσκολα!), αλλά και να είναι μέσα στο 2-1 (από δικό του τελείωμα και διώξιμο αμυντικού σκόραρε ο Τσούμιτς), και να έχει και τρεις ακόμη ευκαιρίες ο ίδιος για να σκοράρει.
Για να είμαι ειλικρινής, δύσκολα θυμάμαι τον Χασάν να κάνει τόσο γεμάτη εμφάνιση από πλευράς συνολικής εικόνας-επαναλαμβάνω για όσο είχε δυνάμεις κι είναι αυτό ένα θέμα, καθώς σημαίνει ότι πρέπει να τις φτιάξει τις αντοχές του και σίγουρα να είναι πιο προσεκτικός, αφού π.χ. μία πάσα του προς τα πίσω, στην περιοχή του Ολυμπιακού, ήταν τόσο κακή, που δημιούργησε προϋποθέσεις να σκοράρει η Κυπελλούχος Βουλγαρίας.

Ολυμπιακός:Η ειρωνεία για Τικίνιο και το μπρίζωμα του Χασάν

•Κάπως έτσι, πάντως, ο Χασάν είναι ο μοναδικός φορ του Ολυμπιακού που μέχρι στιγμής έχει σκοράρει στα φιλικά (με τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο να έχουν δοκάρια), ενώ κι ο Τσούμιτς έγινε ο πρώτος εξτρέμ που έχει σκοράρει!

•Κατά τα άλλα, δύο λόγια αξίζουν για τον δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ, Ρούμπεν Σεμέδο, που μία ημέρα μετά την τραγική απόδοση του με τη Ζάλτσμπουργκ ήταν χθες πάρα πολύ συνεπής και σοβαρός και καλός όταν μπήκε. Να είναι ότι γύρισε στην καλή πλευρά του, τη δεξιά και να αισθάνθηκε πιο άνετα; Δεν το ξέρω και κανονικά δεν πρέπει να είναι έτσι.

•Ο Μάρκοβιτς, πάντως, παίζει και δεξιά κι αριστερά και πάλι χθες ήταν ωραίος. Καθάρισε δύο δύσκολες φάσεις βγαίνοντας δυναμικά πάνω στην μπάλα, γενικά έκοβε, με κεφάλι και πόδια, ήταν ψύχραιμος στις επεμβάσεις κι έβγαζε και σωστά την μπάλα μπροστά, ενίοτε κουβαλώντας την κιόλας. Μοιάζει για σοβαρός υποψήφιος να είναι η πρώτη ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας.

•Ο άλλος Πορτογάλος, ο Τιάγκο Σίλβα, εξακολουθεί να το παλεύει, αλλά περισσότερα ερωτηματικά βγάζει, παρά θετικά πράγματα. Μου κάνει εντύπωση η έλλειψη αυτοπεποίθησης που έχει-χθες σε μία στιγμή ήταν σε ιδανική θέση για κεντρικό χαφ να σουτάρει και το απέφυγε βγάζοντας μία πάσα, κι όχι στον σωστό παίκτη κιόλας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x