Κώστας Νικολακόπουλος

Η ισορροπία στην άμυνα και το παθητικό των γκολκίπερ του Ολυμπιακού ανά λεπτό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί ο Μίτσελ πρέπει να βρει μία ισορροπία στο αμυντικό κομμάτι του Ολυμπιακού και

· Δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι, αλλά με τον Μίτσελ στον πάγκο ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί πολύ στο αμυντικό κομμάτι, όταν αναφερόμαστε στο παθητικό της ομάδας.

· Έτσι βλέπουμε ότι έχει κρατήσει το μηδέν σε έξι επίσημους αγώνες, με ΑΕΚ (0-0), Γκαραμπάγκ (0-0), Ατρόμητο (2-0), Λεβαδειακό (1-0), Παναιτωλικό (2-0), Λαμία (2-0), αλλά και σε δύο φιλικούς, με Χάντερσφιλντ (2-0), Νότιγχαμ (1-0). Η, τουλάχιστον το έχει περιορίσει στο ένα γκολ παθητικό σε τρεις αγώνες, με Φράιμπουργκ (1-1), ΠΑΟ (1-1) κι ΟΦΗ (2-1).

· Όταν σε 11 αγώνες έχεις παθητικό κατά βάση μηδέν η, μάξιμουμ ένα γκολ, γενικά λες ότι είσαι καλά. Πόσο δε μάλλον όταν τα γκολ που έχεις φάει είναι ένα αυτογκόλ (Ντόη), ένα δήθεν πέναλτι στο 97’ (στη Λεωφόρο) και μία κεφαλιά από κόρνερ στο 93’ (στη Γερμανία).

· Το κακό είναι ότι στα έστω λίγα παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός τρώει γκολ, είναι πολλά τα γκολ. Είναι τρία γκολ (βλέπε 0-3 από Γκαραμπάγκ και 3-3 με Σταντάρ Λιέγης) η, δύο γκολ (βλέπε 1-2 από ΠΑΟΚ και 0-2 από Ναντ). Και βέβαια όταν δέχεσαι δύο η, τρία γκολ, είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσεις, το πιθανότερο δε να χάσεις.

· Κοινώς, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ δεν έχει αποκτήσει ισορροπία αμυντικά. Σε 15 παιχνίδια, έχει το μηδέν παθητικό στα οκτώ και έχει φάει γκολ στα άλλα εφτά, εκ των οποίων στα τρία από ένα γκολ, στα δύο από δύο γκολ και στα άλλα δύο από τρία γκολ.

Ολυμπιακός: Η ισορροπία στην άμυνα και το παθητικό των γκολ

· Αντίθετα, βλέπεις ότι ο ΠΑΟ κι η ΑΕΚ έχουν φάει πάνω από ένα γκολ μόνο σε ένα παιχνίδι τους: ο Παναθηναϊκός από την Σπάρτα στην Πράγα (0-2) κι η ΑΕΚ από τον…Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-2). Και έχασαν και οι δύο. Βεβαίως, η ΑΕΚ δεν έχει παίξει καθόλου Ευρώπη, ο δε ΠΑΟ έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια, αλλά και στο πρωτάθλημα ακόμη μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι π.χ. ο ΠΑΟ δεν έχει φάει ποτέ πάνω από ένα γκολ, η ΑΕΚ έχει μία φορά πάει πάνω από ένα γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός δύο φορές έχει δεχθεί πάνω από ένα γκολ και έχασε και τα δύο ματς (από Άρη και ΠΑΟΚ 1-2).

· Ακριβώς εκεί δε είναι που πρέπει ο Μίτσελ να εστιάσει, στο να βρει ο Ολυμπιακός μία άλλη, καλύτερη σταθερότητα στο αμυντικό του κομμάτι, στο παθητικό του.

· Παρεμπιπτόντως, ο Πασχαλάκης είναι αυτός που έχει δεχθεί ξεκάθαρα τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλο γκολκίπερ του Ολυμπιακού: τρία σε οκτώ παιχνίδια (δύο φιλικά). Ο Τζολάκης έχει οκτώ γκολ σε εφτά παιχνίδια (δύο φιλικά). Ο Βατσλίκ έχει 19 γκολ σε 13 παιχνίδια. Κι ο Κρίστινσον δύο γκολ σε δύο παιχνίδια (φιλικά). Αν το δούμε αλλιώς, ο Πασχαλάκης δέχεται ένα γκολ κάθε 240 λεπτά (!), ο Τζολάκης ένα γκολ κάθε 70 λεπτά, ο Βατσλίκ ένα γκολ κάθε 65 λεπτά κι ο Κρίστινσον ένα γκολ κάθε 45 λεπτά.

· Μετράω όλα τα επίσημα παιχνίδια και τα τρία τελευταία φιλικά, στα οποία ο Πασχαλάκης έφαγε ένα γκολ, ο Κρίστινσον δύο κι ο Τζολάκης κανένα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x