Κώστας Νικολακόπουλος

Αν υπάρχει ακόμη ποδοσφαιρικός εγωισμός στους παίκτες του Ολυμπιακού…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ.

• Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, είτε έληγαν με πεντάρες του Ολυμπιακού, είτε εξελίσσονταν με δραματικό τρόπο κι ο Ολυμπιακός κέρδιζε οριακά (1-0, 3-2), ενίοτε πέφτοντας και σε μεγάλη λούμπα (ισοφαριζόμενος σε 2-2 στο 88ο λεπτό το 2014).

• Τα τελευταία δύο χρόνια, όλα τα παιχνίδια με τον ΠΑΣ μέσα στον Πειραιά είναι δύσκολα για τον Ολυμπιακό, που όμως έστω με τα χίλια ζόρια καταφέρνει και τα κερδίζει: φέτος στην κανονική διάρκεια της σεζόν νίκησε με 2-0 (με το δεύτερο του γκολ όμως στο 88’), ενώ πέρυσι στο πρωτάθλημα κέρδισε με 1-0 (με το γκολ του Χασάν στο 91ο λεπτό) και στο Κύπελλο με 3-1 (με τον ΠΑΣ να μειώνει στο 50’ σε 2-1 και με ισοπαλία 2-2 να περνούσε αυτός στην επόμενη φάση).

• Να έχουμε, όμως, στο μυαλό μας ότι στο φετινό 2-0, πριν περίπου τρεις μήνες, ο ΠΑΣ είχε κατέβει στο Καραϊσκάκη με πάρα πολλές ελλείψεις-χωρίς Λοντίγκιν, Πέρσμαν, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Καρντάφσκι και τον καλύτερο του κυνηγό και σκόρερ, τον Περέα. Τώρα, ο ΠΑΣ θα είναι κομπλέ. Μην ακούτε τι λένε ότι θα έχει προβλήματα απουσιών. Κάποιοι αναπληρωματικοί θα λείπουν, από τη βασική ενδεκάδα του κανείς δεν θα λείψει. Ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα έχει απουσίες στην καρδιά της άμυνας του (βλέπε Μανωλά, Σισέ), την στιγμή που ο αντίπαλος φορ, ο Περέα, είναι η βασική δύναμη του ΠΑΣ, με εννιά γκολ φέτος.

Αν υπάρχει ακόμη  εγωϊσμός στους παίκτες του Ολυμπιακού…

• Πρέπει δε να έχουμε υπόψιν μας, ότι ο ΠΑΣ στα πλέι οφς έχει τρεις ισοπαλίες (με Ολυμπιακό 1-1 και ΠΑΟ 0-0 εντός έδρας και με Άρη 0-0 εκτός έδρας) και δύο ήττες στο γκολ (0-1 με γκολ στο 91’ από τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και 2-3 από την ΑΕΚ εντός έδρας). Αν μη τι άλλο δεν παραδίνεται εύκολα, κάτι που είχαμε δει και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όταν είχε κερδίσει 1-0 στην Τούμπα κι 1-0 τον ΠΑΟ στα Γιάννινα, αλλά και τον Άρη και στα δύο παιχνίδια (2-0 και 5-0) κι είχε χάσει στα Γιάννινα 1-1 από τον Ολυμπιακό στο 84’ και 1-2 από την ΑΕΚ στο 91’!

• Δύναμη του είναι η καλή αμυντική οργάνωση κι οι γρήγορες αντεπιθέσεις. Ας παρατηρήσουμε ότι το παθητικό του στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αγώνων του είναι ένα γκολ σε κάθε ματς και συχνά και κανένα. Πρόκειται για δεδομένο πολύ σημαντικό, διότι αυτή την εποχή το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ακριβώς ότι δεν μπορεί να σκοράρει τον τελευταίο καιρό. Ένα γκολ στον ΠΑΟΚ, ένα γκολ στην ΑΕΚ, ένα στα Γιάννινα, κανένα στη Λεωφόρο, κανένα στην Τούμπα.

• Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο γκολ είναι κατά κύριο λόγο ψυχολογικό. Η, αυτό ισχύει η, ο Ελ Αραμπί κι ο Μασούρας κι όλοι οι παίκτες του ξέχασαν να σκοράρουν! Ατυχώς στο ποδόσφαιρο το ένα αποτέλεσμα πολύ συχνά φέρνει το άλλο. Και κάπως έτσι, η μία χαμένη ευκαιρία φέρνει την άλλη κ.ο.κ.

Αν υπάρχει ακόμη  εγωϊσμός στους παίκτες του Ολυμπιακού…

• Τόσο ο Ροντρίγκες, όσο και ο Μασούρας είναι έξι παιχνίδια χωρίς γκολ, ο Τικίνιο εννιά παιχνίδια χωρίς γκολ (έχει να σκοράρει από το Μπέργκαμο), ο Αγκιμπού δέκα παιχνίδια χωρίς γκολ, ο Εμβιλά δώδεκα χωρίς γκολ, ο Καρβάλιο έχει βάλει ένα όλο κι όλο στα 12 παιχνίδια του με τη φανέλα του Ολυμπιακού κι ακόμη κι ο Ελ Αραμπί εδώ και 17 αγώνες έχει σκοράρει μόνο στους τέσσερις -κι από αυτές τις τέσσερις φορές, δύο με πέναλτι…Σε τέτοιες περιπτώσεις, που την εστία ο κυνηγός την βλέπει σαν…κουτάκι σπίρτα, η μόνη διέξοδος είναι πλήρη συγκέντρωση όταν φτάνει στη φάση. Τίποτα άλλο.

• Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός κατά την άποψη μου έχει κι άλλο κίνητρο στο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα: μέσα στα Γιάννινα οι παίκτες του είχαν φάει «πολύ ξύλο». Οι κλοτσιές και τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο κυρίως από τους Γερμανούς του ΠΑΣ, τον Ποζνάσκι, τον Γκαρντάφσκι, τον Σνάιντερ, τον Στάνκο, αλλά και τον Εραμούσπε. Αν υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωϊσμός (που λέει ο λόγος, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει) στους παίκτες του Ολυμπιακού, θα πρέπει να μπουν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και να κοιτάξουν να ανταποδώσουν με γκολ στις κλοτσιές…

Ακούστε τα τελευταία αγωνιστικά νέα για το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ, με τον Βαλμπουενά να διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα και τον Ουσεϊνού Μπα να έχει δοκιμαστεί στην προπόνηση τόσο σαν στόπερ όσο σαν δεξί μπακ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x