Κώστας Νικολακόπουλος

Η πίεση του Μασούρα και το γκολ που «θα έρθει μόνο του»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του.

• Μόνο πέντε γκολ έβαλε λοιπόν ο Ολυμπιακός στα έξι φιλικά του στην Αυστρία. Σε δύο δεν σκόραρε καν…Σε τρία σκόραρε από μία φορά…Και σε ένα σκόραρε δύο φορές…

• Από τα πέντε γκολ, τα τρία τα έβαλαν σέντερ φορ, ο Τικίνιο κι ο Χασάν με κεφαλιές από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, κι ο Ελ Αραμπί από λάθος αντίπαλου υπό πίεση. Και τα άλλα δύο τα έβαλαν αμυντικοί, ο Σισέ κι αυτός από στημένη φάση κι ο Ρέαμπτσιουκ από σουτ του Κουντέ στο δοκάρι-το μοναδικό γκολ από τα πέντε του Ολυμπιακού σε open play, σε επίθεση του…

• Μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ότι ουδείς εξτρέμ η, επιθετικός μέσος η, γενικά μέσος σκόραρε για λογαριασμό του Ολυμπιακού! Ούτε ο Μασούρας, ούτε ο Βαλμπουενά (αυτός έχασε και πέναλτι), ούτε ο Καρβάλιο, ούτε οι Ραντζέλοβιτς, Αγκιμπού, Μαντί, Μπουχαλάκης, Κουντέ, Εμβιλά, ούτε οι μεταγραφές (Ζίνκερναγκελ, Αμπού Καμαρά)!

• Ο απολογισμός είναι απογοητευτικός, αλλά επί της ουσίας πρέπει να σταθούμε σε ένα παίκτη, αυτόν από τον οποίο πραγματικά περιμένουμε να βοηθήσει στο γκολ περισσότερο από κάθε άλλον, πέραν των σέντερ φορ. Αναφέρομαι βέβαια στον Μασούρα-γιατί αυτός την προηγούμενη τριετία είχε μέσο όρο 13 γκολ ανά σεζόν…

• Αυτό που βλέπουμε από τον διεθνή άσο στην προετοιμασία του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής είναι μία μοναδική ικανότητα να μπαίνει στις φάσεις και μία μοναδική ανικανότητα να κάνει τις ευκαιρίες γκολ! Έχει χάσει τα άχαστα ο Μασούρας, συνεχίζοντας ακριβώς όπως τέλειωσε την περασμένη σεζόν, με τα γκολ που είχε χάσει σε φάσεις τετ α τετ με τον Πασχαλάκη του ΠΑΟΚ και τον Μπρινιόλι του Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός: Η πίεση του Μασούρα

• Κατά την γνώμη μου, αυτή η δυστοκία του Μασούρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ολυμπιακού σε αυτό το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Διότι, εάν δεν σκοράρει κι ο Μασούρας, τότε η ομάδα θα περιμένει το γκολ επί της ουσίας μόνο από τον Αραμπί η, από κάποια στατική φάση! Ποια είναι η λύση; Νομίζω ότι πρέπει να την βρει ο ίδιος ο Μασούρας.

• Στα δικά μου μάτια είναι ξεκάθαρο ότι έχει αγχωθεί υπερβολικά. Δεν σκόραρε σε κανένα από τα 10 τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Η, αν θέλετε σκόραρε μόνο σε ένα από τα 16 τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. κι έχει αγχωθεί, έχει στρεσαριστεί. Κι έτσι χάνει απίθανα γκολ, αδυνατώντας να σκοράρει ακόμη και στην πιο εύκολη φάση. Με τη Ζάλτσμπουργκ ειδικά, ήθελε πραγματικά προσπάθεια να στείλει την μπάλα από το δεύτερο δοκάρι στο οποίο ήταν, έχοντας μπροστά του μόνο τα δίκτυα, στο δεύτερο δοκάρι, στο οποίο βρισκόταν ο αντίπαλος γκολκίπερ…Και να σκεφθεί κανείς ότι τη φάση την είχε ξεκινήσει ο ίδιος ο Μασούρας με φοβερό άνοιγμα στον Ραντζέλοβιτς, που με τη σειρά του, του πέρασε σέντρα όχι μισό, αλλά ολόκληρο γκολ.

• Ο Μασούρας, που είναι παίκτης-χρυσάφι για τον Ολυμπιακό, πρέπει με κάποιο τρόπο να αποβάλλει το άγχος. Να αφοσιωθεί και στις άλλες δουλειές που μπορεί να κάνει καλά στο παιχνίδι-π.χ. να σεντράρει! Ήδη, τον βλέπουμε με ικανοποίηση στα φιλικά να βγάζει μία φρεσκάδα που του έλειπε στο β΄μισό της περασμένης σεζόν. Να πιέζει ψηλά, να έχει καλές επιστροφές βοηθώντας τον μπακ πίσω του, να κλέβει μπάλες, να έχει καλές συνεργασίες.

• Φαίνεται ότι του λείπει πολύ το γκολ. Όσο όμως αγχώνεται, τόσο θα χάνει κι άλλα γκολ και θα μεγεθύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να διώξει την πίεση από πάνω του και ναι μεν να κυνηγάει το γκολ, αλλά όχι με την κακή ψυχολογία που βγάζει εδώ και τόσο καιρό. Το γκολ θα έρθει από μόνο του, όπως λέμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x