Κώστας Νικολακόπουλος

Η πιθανή καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και η 11άδα με Φράιμπουργκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα γι΄ αυτή την αγωνιστική, αλλά και κάτι για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Φράιμπουργκ.

• Θεωρητικά η αγωνιστική αυτή μπορεί να αποτελέσει μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ενδεχομένως και μεγάλη. Ευκαιρία να πλησιάσει πολύ τον Παναθηναϊκό και να ξεφύγει της ΑΕΚ. Εφόσον, βεβαίως, του έρθουν βολικά τα αποτελέσματα.

• Κατ' αρχάς, βεβαίως, πρέπει ο ίδιος να κερδίσει σήμερα το απόγευμα στο άδειο από κόσμο Καραϊσκάκη τον Παναιτωλικό. Κι από εκεί και πέρα, να περιμένει μην τυχόν στραβοπατήσουν αύριο ο Παναθηναϊκός στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη και η ΑΕΚ στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ. Τα παιχνίδια τους, τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι δύσκολα.

Περισσότερο ίσως δύσκολο του Παναθηναϊκού, έστω κι αν πέρυσι πέρασε από το Χαριλάου τόσο στο πρωτάθλημα, έστω και στα πλέι οφς. Και λιγότερο της ΑΕΚ, με το σκεπτικό ότι φέτος από τα Γιάννινα έχουν περάσει κι ο Ολυμπιακός (3-0) κι ο ΠΑΟΚ (3-1) κι ο Παναθηναϊκός (1-0). Με τον ΠΑΣ μάλιστα να έχει σοβαρές απουσίες, με κορυφαία του ίσως καλύτερο του παίκτη, του δεξιού μπακ Σόρια, επιλέγοντας την έκτιση της ποινής του σε αυτό το παιχνίδι.

Αλλά τέλος πάντων, είναι δύο εκτός έδρας παιχνίδια, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην επαρχία, που λες ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ μπορεί να έχουν απώλειες. Μπορεί και οι δύο, μπορεί ο ένας εκ των δύο. Θέλω να πω ότι δεν θα είναι κάτι παράξενο. Και να θυμίσω ότι αυτή την στιγμή η βαθμολογία είναι ΠΑΟ 28, Ολυμπιακός 24, ΑΕΚ 24, ΠΑΟΚ 23. Άρα, αν ο Ολυμπιακός κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει, μπορεί να εκμεταλλευθεί τα δύο άλλα ματς και π.χ. να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στον ένα η, τους δύο πόντους και να ξεφύγει από την ΑΕΚ κατά δύο η, τρεις πόντους.

Ολυμπιακός: Η πιθανή καλή ευκαιρία και η 11άδα με Φράιμπουργκ!

• Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι η μοναδική αγωνιστική έως τις γιορτές που ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει κάτι τέτοιο, υπό την έννοια ότι στις επόμενες αφενός μεν ο ίδιος παίζει σε όλες εκτός έδρας, αφετέρου οι βασικοί αντίπαλοι του δεν έχουν ανάλογης δυσκολίας παιχνίδια, ειδικά ο ΠΑΟ σε σχέση με το αυριανό με τον Άρη. Πάντα στα χαρτιά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις για κανέναν, όταν έχουμε δει φέτος την ΑΕΚ να χάνει τέσσερις βαθμούς από τους δύο νεοφώτιστους (Κηφισιά, Πανσερραϊκό).

• Τώρα, αναφορικά με τον αποκλεισμό του Αλεξανδρόπουλου από την αποστολή του αγώνα με τον Παναιτωλικό, το σκεπτικό του Μαρτίνεθ είναι να αποφορτιστεί λίγο ο παίκτης από τους συνεχείς αγώνες (έπαιξε και με την Εθνική, εναντίον της Γαλλίας), που τον έφεραν στα κόκκινα και να ετοιμαστεί για το ματς της Πέμπτης στη Γερμανία με την Φράιμπουργκ, στο οποίο θα είναι στην ενδεκάδα, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει σε σχήμα με τρία χαφ.

• Τέλος, αναφορικά με τον τραυματισμό του Σκάρπα, η σημερινή εικόνα που έχουν στο Ρέντη είναι ότι τελικά δεν έχει κάτι σοβαρό, όπως είχαν φοβηθεί χθες, καθώς ο Βραζιλιάνος περπατάει κανονικά και δεν πονάει. Κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί κι από τις εξετάσεις αύριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x